Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

25.07.2014.

Recommended Posts

Fudbal - Prijateljska utakmica 
18:00h Derby County FC - Slavija Sarajevo
Tip: 1 
Kvota: 1.57
Bet365
 
Večeras se igra prijateljski meč između ekipa Derby County FC (član Championship lige - druga liga Engleske) i Slavije iz Istočnog Sarajeva (član Premier Lige - prve liga BIH), a meč se igra na stadionu UFC’s Jennersdorf u predgrađu Beča. Ovo je ekipi Derby County već sedmi pripremni meč na pripremama u Austriji dok je ovo Slaviji šesti prijateljski meč na ljetnjim pripremama za nastavak sezone. Razlika u kvaliteti između ova dva kluba je ogromna, kao i razlika u tradiciji, formi, načinu priprema... Prema nekim pokazateljima, igrači Derby County vrijede oko 25 miliona eura, dok je vrijednost Slavije oko 2 miliona eura. 
 
Derby County FC pamtimo još kao člana Premier Lige Engleske i ekipu koja je dva puta bila prvak Engleske (1972 i 1975), te koja ima 4 titule Championship lige i jedan FA Cup iz 1946 godine. Od sezone 2007/2008 su ispali iz Premier Lige Engleske i od tada su u Championshipu. Prošle sezone su bili treći na tabeli i igrali su Play Off za Premier Ligu gdje su u finalu Play Off-a na Wmbleyu izgubili sa 0-1 od QPR. U svojim redovima imaju već poznatog trenera Steve McClarena, te igrače koji su nastupali po mnogim poznatim engleskim klubovima. Tokom priprema u Austriji su igrali sa ekipama 1-0 Matlock, 2-0 Nuneaton, 4-2 Northampton 3-1 Notts County, 0-0 Ilkeston FC i jedini poraz je bio 0-2 od Zenit St Petersburg. Ovaj meč protiv Slavije im je posljednji na pripremama i očekujem da McClaren izvede solidan tim danas i da budu jako motivisani da pobjedom se vrate u Englesku. Sa druge strane imamo ekipu Slavije koja se zadnjih godina često nalazi u dnu tabele Premier Lige BIH. Tokom ljetnje pauze su ostali bez Darka Mitrovića, Mahira Karića, Ljubiše Berjana i Igora Radovanovića. Tokom priprema su već odigrali mečeve protiv Mladosti iz Velike Obarske 1-2, sa Pusckas Academy 2-2, zaitm je bila pobjeda nad austrijskim nieligašem Glandorfom 5-1, izgubili su od ruskog Premier Ligaša Mordovije 0-3, te su jučer igrali sa austrijskim niželigašem SV Wurmla koju su savladali sa 3-1. Slavija nema široku klupu i vjerujem da će skoro isti igrači igrati i danas protiv Derby County koji je mnogo kvalitetniji suparnik.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - Prijateljska utakmica
19:00h Homburg - SC Idar Oberstein, Goals Over / Under
Tip: Over 2.5 goals
Kvota: 1.60
Bet365
 
Drugi prijateljski meč na koji se danas kladim je meč između njemačkih niželigaša Homburga i SC Idar Oberstein a opklada je da ćemo vidjeti najmanje tri gola na meču. Utakmica se igra na stadionu Waldstadion u Homburgu u sklopu priprema ove dvije ekipe za početak nove 2015/2015 sezone.
 
FC 08 Homburg je ekipa koja dolazi iz mjesta Homburg koje se nalazi u blizini Kaiserslauterna a trenutno se takmiče u Regionalligi Südwest (IV rang takmičenja u Njemačkoj). Osnovani su 1908 godine i svoje zlatne godine su imali 80-tih godina kada su bili amaterski prvaci Njemačke (1986) ili kada su osvojili drugu Bundesligu 1986 godine i igrali su prvu Bundesligu u sezoni 1986/1987 kada su bili 17 na tabeli. Prije dvije godine su igrali u petom rangu takmičenja ili Oberligu. Prošle godine su bili 11 na tabeli sa omjerom od 12-8-14 i gol razlikom od 50-47 ili u prosjeku je to 2,85 golova po meču. Ovo im je zadnja provjera pred početak nove sezone kada u sljedeći petak na svom terenu očekuju Saarbrucken. Do sada su odigrali 8 mečeva sa ekipom SC Idar Oberstein i imaju omjer od 5 pobjeda, 2 remija i 1 poraz. Zadnji ligaški duel je bio u aprilu 2013 godine i slavio je homburg sa 3-0. 
 
SC Idar Oberstein je ekipa koja se takmiči u Oberligi Rheinland-Pfalz/Saar (V rang takmičenja u Njemačkoj). Riječ je o ekipi koja je dva puta bila prvak Oberliga Südwest (1999 i 2011). Prije dvije godine su igrali u većem rangu, da bi zadnju sezonu završili kao šesti u Oberligi sa omjerom od 12-12-10 i gol razlikom od 53-41 ili sa prosjekom od 2,76 golova po meču. Prema najavama iz obje ekipe, ovo će im poslužiti da isprobaju nove taktike i formacije i igraće sa kombinovanim timovima tako da očekujem bar 3-4 gola na ovome meču. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - 1. HNL
20:15h NK Lokomotiva Zagreb - GNK Dinamo Zagreb, Asian Handicap
Tip: Lokomotiva +1.5
Kvota: 1.925
Bet365
 
Večeras se igra prvi meč. 2. kola prve HNL u kojem se na stadionu Maksimir sastaju nogometaši Lokomotive i Dinama, a moj tip je da Dinamo neće pobjediti sa dva ili više golova razlike. Razlog je jer Lokomotiva ima odličan sastav, igraju u jako dobroj formi, imaju istog vlasnika oba kluba, a i Lokomotivi ide na ruku što je Dinamo 100% fokusiran na kvalifikacije za Ligu prvaka i prema najavama iz kluba, večeras će izaći kombinovani sastav.
 
NK Lokomotiva Zagreb je ekipa koja igra u prvoj HNL od sezone 2009/10 i najveći uspjesi su im drugo mjesto u prvenstvu (2012/13) i finale kupa (2012/13). Osnovani su 1914 godine i svoj pravi bum doživljavaju 2007 godine kada sklapaju ugovor sa Dinamom i postaju njihov "rezervni tim" te tako preskaču lige i već od 2009 su u 1. HNL. Sa svojim "velikim bratom" Dinamom su odigrali 13 mečeva i samo jednom su izvukli bod, uz 12 poraza. Međutim od tih 13 mečeva, u samo 4 je Dinamo pobjedio sa 2 ili više golova razlike, a obično bi se utakmice završile sa +1 golom razlike za Dinamo. Prošle sezone je bilo 2-1, 2-1, 3-0 i 1-1 za Dinamo Zagreb. Za Dinamo je suvišno trošiti riječi jer su jedan od najboljih klubova na Balkanu, a u Hrvatskoj dominiraju nakon samostalnosti Hrvatske. Ovoga ljeta su više fokusirani na kvalifikacije za Ligu prvaka gdje su u 2. pretkolu bili bolji od Žalgirisa iz Litvanije sa 2-0 i 2-0, a sada ih za par dana čeka meč u Danskoj sa Aalborgom. U utorak su igrali meč u dalekoj Litvaniji i prenosim pisanja sa zvanične web stranice i izjavu trenera Mamića: 
 
"Modri su se tek jučer vratili iz Litve pa stanje u momčadi sigurno nije idealno: - Jučer na treningu nismo imali većih posljedica, ali obično dva dana iza utakmice na vidjelo izađu ozljede i mogući problemi iako mislim da neće biti većih ozljeda – kaže trener pa nastavlja: - Bit će sigurno promjena. Neki su umorni, neki se vraćaju, a neke želimo isprobati" tako da će biti promjena."  
 
U prvom kolu HNL-a Dinamo je na svom terenu savladao Slaven Belupo sa 4-0 dok je Lokomotiva odigrala odlično u Osijeku i slavila sa 4-1. Lokomotiva je u nizu od 5 mečeva bez poraza i vjerujem da će odigrati solidno večeras protiv umornog i nedovoljno motiviranog Dinama. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvenstvo Evrope do 19 godina, 

20:15 Srbija - Bugarska - 1-@ 1.50 Mozzart 

 

1:0  :uredu: 

 

Danas se igra poslednje kolo po grupama na evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.  Posle 2 kola Srbija ima 2 boda ( dve neresene ) , a Bugarska dva poraza i to bez datog gola.  Srbija brani titulu na ovom prvenstvu , generacija ,Mitrovic, Djurdjevic, Milinkovic-Savić itd, Ali i ova generacija je sjajna i predvodi je mladi igrac Partizana Andrija Zivkovic, koji je odlicno odigraoprve dve utakmice i ako tako nastavi sigurno ce biti proglasen za najboljeg igraca prvenstva.  Pored njega su dva , mogu reci klinca , Šesnaestogodišnji Luka Jovic i 17-godišnji Danilo Pantic. Igraci koji su svojim ulaskom u drugom poluvremenu protiv Ukrajine nagnuli tas na našu stranu, ali nazalost na kraju je bilo samo 1:1.  U drugoj Utakmici ova dva klinca su krenula od pocetka i fudbaleri Nemačke su bili i više nego nadigrani, ali silne propustene sanse i na kraju Nemci daju gol za 2:2 u samoj završnici utakmice. 

 

Danas je Srbija veliki favorit protiv Bugarske , po svemu prikazanom dosad , ovde bi mogla da dođe i pobeda u Hendikepu, alli to ostavljam ko zeli da reskira. 

 

I za kraj kao P.S. , da kazem da se nadam da nece sudiiti neki sudija kao onaj Španac protiv Nemaca, koji je ladno mogao da obuce dres Nemacke reprezentacije, a ne da se kamuflira u sudijski dres.  Sudija koji na jednoj utakmici , igracima iste reprezebntacije ,daje zuti karton za simuliranje na centru terena , a crveni igracu koji startuje na loptu i jos nekoliko ociglednih gresaka , kao neke sudije sa Svetskog prvenstva. 

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...