Jump to content
Sign in to follow this  
rockytomas

31.07.2014

Recommended Posts

Fudbal - Europe » Europa League 
14:30h Shakhtar Karagandy - Hajduk Split
Tip: 1 
Kvota: 1.90
Pinnacle, 5/10 

Mec treceg kola kvalifikacija za ligu evrope koji se igra u kazahstanu izmedju Shakhtara iz Karagandyja i Hajduka iz Splita.
Iako mi volimo da potcenimo ekipe koje nisu sa zapada ekipe iz bivseg Sovjetskog saveza ulazu dosta u fudbal i mnogo su napredovali a upravo je Shakhtar prosle godine pokazao da su ih mnogi potcenili, pobedama nad Bate Borisovim gde su na papiru bili autsajderi jer je Bate godinama ucestvovao u grupnoj fazi LS a zatim nad Albancima Skenderbeu su dosli do play offa za ligu sampiona i samim tim obezbedili ucesce u grupnoj fazi lige evrope a u tom mecu su igrali sa slavnim Celtikom koga su pobedili na svom terenu sa 2-0 ali su u gostima izgubili sa 3-0 a gol su primili u zaustavnom vremenu i ipak ispali ali su igrali grupnu fazu LE gde su osvojili 2 boda ali igrali su jos 6 jakih meceva i stekli iskustvo. 
Ove godine igraju kvalifikacije za ligu evrope jer su u ligi bili cetvrti ali su osvojili kup.
Zbog slabog nacionalnog koeficijenta startovali su u prvom kolu i igrali sa Shirakom iz Jermenije koga se secamo od prosle sezone da je namucio Partizan ali za Shakhtar su oni bili lagan rival i pobedili su ih u oba meca 2-1 i 4-0 , u drugom kolu igrali su sa Atlantasom iz Litvanije u prvom mecu 0-0 a na svom terenu 3-0 .
Kazahtanska liga se igra bez prekida i oni su u boljoj takmicarskoj formi a o kakvoj ekipi se radi govori i podatak da na svom terenu nisu izgubili nijedan mec, samo 2 remija i ostalo sve pobede 8.

Hajduk iz Splita koji je nekad bio clan velike cetvorke u bivsoj Jugi i u zadnje vreme ima puno problema sa finansijama a zadnje dve sezone ga je i Rijeka osim Dinama pretekla na tabeli ali i po kvalitetu igrackog kadra jer su prinudjeni da prodaju igrace cim se neko pojavi kao talenat a ovog prelaznog roka im je Dinamo zadao najveci udarac udarac uzevsi od njih Andrijasevica.
Hajduk je ove sezone startovao u drugom kolu protiv Iraca Dundalka i u prvom mecu u gostima pobedio sa 2-0 ali je na svom terenu izgubio sa 2-1 i do zadnjeg minuta strepeo da ne prime jos 1 gol i ispadnu.
U Hrvatskoj ligu su igrali 2 meca i sa Istrom igrali 1-1 a Rijeka ih je pobedila sa 4-2 i ocito je da nisu u formi a imaju i puno problema sa sastavom po najavi na Hrvatskim portalima cak 8 igraca nije otislo u Kazahstan a vecina su kljucni igraci Maglica, Abduholikov, Nižić , Jo, Tino Sušić, Milović, Vršajević i Gotal
na kraju imaju samo 15 igraca i 3 golmana.
Dakle Kazahstanci su u odlicnoj formi imaju prednost domaceg terena gde su nepobedivi a Hajduk u losoj formi uz mnogo problema sa sastavom i verujem da ce domacini pobediti a moguce i u hendikepu a kvota online je vec dosta pala ali je jos uvek igrivo 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - Peru » Primera Division 
22:30h Sporting Cristal - Leon de Huanuco
Tip: Over 2.5 Goals 
Kvota: 1.85
Bet365, 5/10 

Mec iz Peruanske lige u kome se sastaju Sporting Cristal i Leon de Huanuco u desetom kolu.
Sporting je deveti na tabeli sa ucinkom 9  3  3  3  18 : 11  (+7)  12
na svom terenu 4  2  1  1  10 : 2  7
prosecno na njihovim mecevima pada 3,22 gola a 6 od 9 su bile over 
u zadnja tri meca posebno raspolozeni sa Juan Aurichom u gostima dobili sa 4-3, na svom terenu San Simon sa 6-0 a u zadnjem su u gostima izgubili sa 3-2 od U. Cezar Valjeha.
Dakle radi se o ekipi koja igra ofanzivno i daje puno golova ali i prima dosta golova.
Leon je deseti na tabeli sa ucinkom 9  3  3  3  13 : 12  (+1)  12
u gostima 5   1  1  3  5 : 9  4
prosek golova na mecevima 2.78 a 5 od 9 su im bile over a u gostima su na svakom mecu postizali bar 1 gol.
Medjusobno zadnje dve su bile over a tradicija je na strani domacih koji su veliki favoriti po kvotama a realno i imaju jaci tim i veci renome ali znaju i da prime gol i ocekujem 2-1 ili 3-1 rezultat sto znaci over golovi su garantovani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...