Jump to content
Sign in to follow this  
PERKAN

19.04.2009. - Nedjelja

Recommended Posts

17.00 Hamburg (-1)- Hannover tip H1 @2.20 expekt

 

 

Hamburg protiv danasnjeg protivnika nije dobio na svom terenu u zadnjih 5 susreta.Hamburg ima odličnu ekipu, sa odličnim rezervistima i sjajnim pojedincima. Morali bi nastaviti igrati na domaćem terenu onako kaku su to radili do sada i ne bi smeli imati veća posla protiv zaista lošeg Hanovera. Olić, Gerero i Petrić se dobro snalaze i dobro će namučiti odbranu gostujućeg Hanovera.Sredinom nedelje Hamburer je gostovao u Engleskoj, u okviru revanš meča četvrt finala kupa UEFA, gde poražen od Manchester City-ja sa 2-1, ali je ipak prošao u polufinale u kojem će odmeriti snage sa Werder-om. Trener Martin Jol za meč sa Hannover-om neće moći da računa na usluge defanzivaca Guy Demal-a i Collin Benjamin-a, koji su zadobili lakše povrede na meču sa Stuttgatr-om i najverovatnije će se vratiti u tim za meč polufinala nacionalnog Kupa koji Hamburger igra u Utorak sa Werder-om pred svojim navijačima. Umesto njih dvojice u priliku će dobiti Aogo i Alex Silva.

 

Hanover, ekipa koja igra dosta čudno, ponovo ide na gostovanje gde nema potpuno nikakve šanse. Oni su na gostovanjima osvojili samo dva boda i očajnički iz utakmice u utakmicu van svog grada traže bodove spasa, ali njih nigde nema. Na prošlom gostovanju u Bremenu do 80. minuta Hanover je imao rezultat 1:1 i tada se činilo da će ponovo uzeti bodove. Međutim, za poslednjih 10 minuta domaći Verder im je uspeo postići čak tri gola, što je ponovo pokazalo nedostatak kvaliteta i nezrelost ove ekipe. Na domaćem terenu se priča potpuno druga priča. Videli smo da posle velikog šoka i poraza u Bremenu od 4:1 mogu odigrati dobro. Pobedili su na svom terenu Hertu sa 2:0. Ja ne kažem da ova ekipa nema kvalitet, ali porazi na gostovanjima dolaze u nizu i zaista ne postoji šansa da skupe snagu i pobede nekoga. Ipak, oni na svako gostovanje, kao i na ovo, potuju sa ciljem da se vrate sa pozitivnim rezultatom. Grčevito će se boriti, ali svesni su da do boda mogu vrlo teško doći.

 

U prvom delu sezone Hannover je ubedljivim rezultatom savladao Hamburger sa 3-0 i to mu je možda bila jedna od najboljih partija u prvenstvu.Verujem da ce se domacin danas revansirati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Fudbal, Austrija Bundesliga,     

  Sturm - Austria K. 19.04.09 15:30

tip: 1

 kvota: 1.65 mozzart

 Zadnja utakmica 30. kola austriske bundes lige u kojoj se sastaju 4. plasirani Sturm i 6. plasirana Austria K. 

 Šturm ima 50 bodova i pobedom na ovom mecu , priblizio bi se na samo bod razlike Austriji wien , a 3. mesto vodi u kvalifikcije za Kup UEFA. Kod kuce dosad Sturm je igrao - 9-4-1 uz odlicnu gol razliku 32:10., kao domacini primili su najmanje golova trenutno u ligi. 

 sa druge strane ekipa Austria K. moze da igra rastereceno, jer imaju 40 bodova 

 i daleko su i od evropskih kvalifikacija, a i od ispadanja. Oni su kao gosti odigrali

 4-3-7 uz gol razliku 19:20

  U ovom prvenstvu su se sastali vec 3 puta. Na terenu austrije igrali su dva puta jednom je pobedio sturm 2:0, a pre nesto vise od mesec dana pobedila je austria sa 4:2. a na terenu pobedio je sturm sa 3:0. 

  Sturm ima imperativ pobede, a Austriji je sve jedno., u tom slucaju po meni pobedda domacina ne bi trabala da dodje u pitanje 

Share this post


Link to post
Share on other sites


HERTHA BSC
/5./ - WERDER /10./

12-7-8 (36:28)


zadnjih 5 u Berlinu : 0-1-4 (4:12)

zadnji u Berlinu: 1:2 (Lima ; Rosenberg, Borowski)

duel jesenas : Werder - Hertha 5:1 (Kačar ag, Diego, Rosenberg, Pizarro 2x ; Cicero)


Hertha BSC: Drobny - M. Stein, von Bergen, Šimunić, Cufré - Nicu, Dardai, Kačar, Cicero - Raffael, Pantelić

Werder Bremen:
Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Tziolis - Baumann - Frings, Niemeyer - Hunt - Pizarro, Hugo Almeida


ne igraju

Friedrich, Voronin, Ebert

Boenisch, Diego, Özil


najbolje ocjenjeni igrač / ocjena / njegova pozicija / najbolji strijelac / golovi


Josip Šimunić / 2,91 /štoper / Andrey Voronin* / 11 golova

Tim Wiese / 3,02 / golman / Claudio Pizarro / 16 golova


forma

L-L-L-W-W

D-W-L-W-D



sudija


Babak Rafati (Hannover)

3,64

11 utakmica u Bundesligi, 47 žutih, 3 crvena kartona

sudio Herthi dva puta : domaća pobjeda protiv Bayera 1:0, domaća pobjeda protiv KSC-a 4:0

protiv Bayera sudio jako loše (5), nije dosudio penal protiv Herthe, bez jednakosti u odlukama : protiv KSC-a odsudio bez greške (2,5) situacija kada nije dosudio penal za Herthu je bila teško vidljiva i neubjedljiva, pa se njegova odluka smatra opravdanom

Werderu sudio jednom, domaći poraz od Arminije 1:2

sudio jako loše (5), nije dosudio penal za Werder nakon igranja rukom Mijatovića, njegova odluka da ne dosudi penal ni nakon guranja njega i Pizarra kasnije tokom utakmice je takođe diskutabilna i vrlo vjerovatno pogrešna


* - iza njega je Cicero / 6 golova , 1 penal Edited by Zlaja

Share this post


Link to post
Share on other sites


HSV
/4./ - HANNOVER 96 /13./

11-4-5 (35:25)


zadnjih 5 u Hamburgu : 0-3-2 (2:7)

zadnji u Hamburgu : 1:1 (Olić ; Huszti)

duel jesenas : 3:0 (Schulz, Schlaudraff, Stajner)


Hamburger SV: F. Rost - J. Boateng, Gravgaard, Alex Silva, Jansen - Jarolim, Aogo - Pitroipa, Guerrero, Trochowski - Olić

Hannover 96:
Enke - S. Pinto, Eggimann, C. Schulz, Rausch - Andreasen, Balitsch - Rosenthal, Bruggink, Stajner - Hanke


ne igraju

Benjamin, Demel, Mathijsen

Fahrenhorst, Tarnat


najbolje ocjenjeni igrač / ocjena / njegova pozicija / najbolji strijelac / golovi

Frank Rost / 3,02 / golman / Mladen Petrić* / 10 golova

Robert Enke / 2,68 / golman / Jiri Stajner / 7 golova


forma

L-W-W-W-L

W-L-D-D-L


sudija

Markus Schmidt (Stuttgart)

3,39

9 utakmica u Bundesligi, 45 žutih, 2 crvena kartona

jednom sudio HSV-u , gostujuća pobjeda protiv Energia 1:2 , odsudio dobro (2,5) bez krupnih grešaka i uz sigurnu procjenu

jednom sudio Hannoveru , domaća pobjeda protiv Borussije Mehengladbah 5:1 , odsudio ispodprosječno (3,5), prvi penal za Hannover (promašen) je bio opravdan, drugi (za konačnih 5:1) neopravdan, inače dobro odsudio utakmicu

gosti su u BL pobjedili tek jednom kada je on sudio (upravo HSV), ali u samo jednoj utakmici gosti nisu dali go kada je on sudio (4:0 pobjeda Eintrachta protiv Bochuma), od 9 utakmica koje je sudio 3 su ostale u underu (sve rezultatom 1:1)

u jedinoj utakmici koju je sudio Hannoveru je podjelio 7 žutih kartona, nigdje drugo u Bundesligi nije dao više od toga, oba crvena kartona je pokazao gostujućim igračima (Fernandes-Bochum, Tesche-Arminia)


* - iza njega J. P. Guerrero / 8 golova

Edited by Zlaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

21.00 Bordo - Lion tip UNDER 2.5 @ 1.70 Interwetten

 

Duel 2 -plasirane i 3-plasirane ekipe koje uz Marsej odlucuju o prvaku.Bordo i Lion se sreću na stadionu Chaban-Delmas u utakmici koja jedan od ova dva tima može da ispadne iz trke za titulu. Oba tima će verovatno pokušati da pobede jer bi u slučaju remija Marsej došao u veliku prednost, ali moraju takođe da budu oprezni jer će poraženi u ovom meču definitivno ispasti iz trke za titulu.Bordo je uspeo da pronađe formu u zadnjih nekoliko nedelja, s obzirom da su dobili zadnje četiri utakmice i približili se Lionu na samo bod zaostatka. U međuvremenu, Marsej je preuzeo vodeću poziciju a Bordo ima dva boda manje od vodećeg tima. Žirondinci su trenutno u fantastičnoj formi a atmosfera u timu je sigurno sjajna posle odlične serije rezultata, mada Blanc ima problema sa povredama. Cavenaghi, Jussie i Henrique će propustiti meč zbog povreda ali trener ima dovoljno dobre zamene pa to ne bi trebalo da predstavlja veliki problem. Žirondinci nisu uspeli da dobiju nijednu od zadnjih devet utakmica protiv Liona, pa će im to biti dodatna motivacija u ovom meču. Domaćin će utakmicu početi oprezno i neće rizikovati jer bi ih poraz skupo koštao.

 

Lion ove sezone ne pruza tako dominantne partije kao ranije i ove sezone bar jos dve ekipe vode ravnopravnu borbu za titulu sa njima.Lion je konačno zbačen sa trona prošlog vikenda, pošto nisu uspeli da pobede Monako kod kuće i sada su pod velikim pritiskom. Imaju bod manje od vodećeg Marseja a još jedan poraz bi značio oproštaj od titule, što bi bio veliki udarac za njih. Puel i dalje ima problema sa povredama, jer su Delgado i Govu van tima, dok je Jeremy Toulalan pod znakom pitanja zbog povrede stopala.

 

Sreću se dva po kvalitetu jednaka tima, ali Bordo je u mnogo boljem raspoloženju, a to može da odluči ovaj meč.Ipak racunajuci znacaj ovog meca i iskustvo gostiju moze se ocekivati malo pogodaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...