Jump to content
Sign in to follow this  
liliputanac

26.02.2010.

Recommended Posts

Antalyspor - Trabsonspor

 

Solidni kuci

 

Antalyaspor ima sigurno mesto na tabeli sada kada su 8 bodova iznad zone ispadanja, ali ako se njihov niz bez pobede nastavi, tako da bi se situacija mogla promeniti uskoro. Uzeli su samo 2 boda na poslednje 4 utakmice. Ipak, iako ne dobijaju utakmice, takodje se ni predaju lako. To su pokazali protiv Kasimpasa-e i Ankaragucu-a a sada zele da izvuku nesto i iz ove utakmice. Jedini izostanak je napadac Djehoua, a neizvesni su Ali Zitouni, Orhan Ak, Batak te Jedinak mada se ocekuje da ce igrati.

 

 

Ponovo ce pokusati da dobiju

 

Trabzonspor-ov sjajan pobednicki niz se prekinuo sa neresenim protiv Belediyespor-a od prosle nedelje (0:0). Iako su imali par dobrih sansi da dobiju mec, nisu uspeli da ih iskoriste i morali su da se zadovolje samo jednim bodom. Generalna ideja je bila da su podcenili protivnike zbog dobre forme, a ceh su platili gubljenjem dva boda. Ipak, ako zele da je to sve bio los dan u mecu protiv Antalyaspor-a. Za ovaj mec, suspendovani su Gustavo Colman dok je Omer Aysan van stroja zbog povrede.

 

 

Tesko odabrati pobednika

 

Antalyaspor je dobar domacin i pokazali su se vrlo solidnima protiv ekipa kao sto su Besiktas, Fenerbahce, ili Galatasaray kuci, tako da nema sumnje da mogu da pruze otpor i Trabzonspor-u. Dosta lako daju i primaju golove sto cini njihove meceve dosta uzbudljivima. Trabzonspor, s druge strane, ce gledati da njihov glavni napadac Umut Bulut nastavi sa svojom brilijantnom formom. Kvalitet je sigurno na strani gostiju ali niko ne moze biti siguran kada igra protiv dobrih domacinskih ekipa kao sto je Antalyaspor. Sve u svemu, verujem da ce ovaj mec biti uzbudljiv i obe ekipe mogu da doprinesu konacnom rezultatu i postignu bar po gol, dok je vrlo tesko odabrati pobednika.

 

Prijedlog obe ekipe daju gol sa kvotom od 1.70

Edited by liliputanac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duisburg - Oberhausen 1

 

Par dobrih igraca

 

Duisburg nije prevelika sila kuci. Skor im je samo 1-2-2 na poslednjih 5 duela kuci. Ali morali su da igraju protiv mocnih timova kao sto su Kaiserslautern, Pauli ili Augsburg. Imaju par dobrih igraca. Starke je jedan od top 5 golmana u 2.Bundesligi, dok je Baljak opasan napadac. Danas ce domaci biti bez centralnog veznog Tiago-a, ali duo Schlicke i Fahrenhorst su vrlo iskusni igraci i moci ce da odrade posao. Duisburg verovatno nece proci u Bundesligu na kraju, ali bi trebali da imaju neku sansu da dodju da se bore za jedno od tih mesta.

 

 

Los niz u gostima

 

Oberhausen je iznenadio mnoge navijace posto su bili na 6.mesto ranije u sezoni. Ali ovo je sada istorija. Sada su tek 15-ti i morace da se dobro izbore ukoliko zele da izbegnu opstanak. U poslednje vreme su igrali vrlo slabo u gostima, izgubivsi poslednjih 6 meceva ukljucujuci i duel sa fenjerasem Ahlen-om. Nemaju bitnijih kadrovskih problema. Reichert i Kruse su i dalje van stroja. Njihov tim ima potencijala da izbegne ispadanje, ali ne i nesto vise od toga.

 

 

Razlika u formi i potencijalu

 

Duisburg je imao teskih meceva u poslednje vreme, ali su protiv 16-te ekipe u ligi FSV Frankfurt-a slavili sa 5:0 kuci, a mislim da je Oberhausen mozda samo za nijansu bolji. Tako da bih rekao da su nekih 2:0 ili slicno vrlo realni. Domaci sigurno imaju bolju ekipu, dok su gosti u krizi rezultata, pogotovo u gostima.

 

Moj prijedlog pobjeda domacina po kvoti od 1,60

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schalke - Dortmund

 

 

Borba za titulu

 

Iako je Šalke prethodne godine imao znatno kvalitetniju ekipu nego ove sezone, može se reći da je dolazak trenera Felixa Magaata, koji je prethodne sezone sa Volfsburgom osvojio titulu prvaka Nemačke, promenio mnoge stvari. Šalke je sačuvao osovinu tima, ali je klub napustilo nekoliko glavnih fudbalera, između ostalog i Mladen Krstajić. Može se reći da su klinci, koji su dobili poverenje novog šefa struke na Veltins Areni, u potpunosti opravdali očekivanja. Šalke je u dosta dobroj poziciji na tabeli. U zaostatku je za vodećim Leverkuzenom i minhenskim Bajernom za svega četiri boda. Samim tim, postoje i dalje visoke šanse da se dočepaju "salatare", koju nisu osvojili gotovo pet punih decenija. Magaatu pred veliki derbi sa Dortmundom na raspolaganju nije veliki broj fudbalera, od kojih samo nekolicina imaju status startera. To su Jones, Pander, Kenia i Westermann, pored kojih su van stroja i Yalin, Stevanović, Pliatsikas i Latza. Šalke u ovoj utakmici ima prioritet pobede, pre svega što na domaćem terenu ove sezone igra bez greške, ali i zbog činjenice da bi sa "celim plenom" bio i dalje u korak za vodećim ekipama. Sastav u kojem će Šalke započeti ovu utakmicu je sledeći: Neuer - Rafinha, Schmitz, Höwedes, Bordon - Matip, Kluge, Rakitić - Farfán, Sánchez, Kuranyi.

 

 

"Milioneri" gaze sve pred sobom

 

Posle fantastične serije izabranika trenera Jürgena Kloppa i šest vezanih pobeda, usledio je niz od tri poraza. Utišao ih je Štutgart pre četiri kola, pobedivši ih kod kuće sa 4:1. Klonuli su duhom "milioneri" i posle tog poraza izgubili i od Frankfurta sa 3:2, odnosno minhenskog Bajerna rezultatom 3:1. Srećom po njih prekinuli su tu crnu seriju pobedom nad Hanoverom, kojeg su pred svojim navijačima demolirali sa 4:1. Može se reći da im se samopuzdanje ponovo povratilo, ali ne mogu biti zadovoljni činjenicom da je na prethodnoj utakmici peti žuti karton dobio njihov najopasniji napadač, Lucas Barrios, koji će pauzirati u jednom od najvećih derbija Nemačke, protiv trećeplasiranog Šalkea. Pored napomenutog golgetera duel sa "nebesko plavima" propustiće još i Kehl, Tinga, Rangelov i Feulner. Verovatno će biti "milionerima" dosta teško bez Barriosa, ali bi njegov izostanak morali nadohnaditi Zidan i Valdez. Može se reći da se fudbaleri Dortmunda nalaze u sjajnoj situaciji na tabeli. U zoni su koja vodi u Liga Evropu, ali sigurno neće odustati od pokušaja da obezbede učešće u Ligi šampiona naredne godine. Bio bi to veliki zalogaj za ovu ekipu, ali daleko od toga da nemaju kvalitet i da svoje visoke ambicije ne mogu ostvariti. Na klupi imaju ambicijoznog trenera Jürgena Kloppa, koji do poslednjeg minuta ne odustaje. Iako igraju protiv najomraženijeg rivala, verujem da će fudbaleri Dortmunda odigrati agresivnu i vrlo ofanzivnu utakmicu na Veltin Areni. Sastav u kojem će započeti ovu utakmicu trebao bi da izgleda ovako: Weidenfeller - Owomoyela, Schmelzer, Subotić, Hummels - Bender, Sahin - Blaszczykowski, Grosskreutz, Zidan - Valdez.

 

 

Vatromet u rurskom derbiju

 

Na utakmicama ova dva rivala večito se igra na "krv i nož". Svima vrlo dobro poznati rurski derbi na programu je večeras od 20,30 sati, gde Šalke na svom terenu dočekuje ljutog rivala iz Dortmunda. Gradove deli svega tridesetak kilometara, pa se očekuje veliki broj navijača gostujuće ekipe. Na tribinama će biti paklena atmosfera, a mržnja između pristalica jednog i drugog tima ne može biti veća. Vrlo dobro znate da se u Gelzenkirhenu i Dortmundu živi za fudbal, kao i da građani odvajaju svoj poslednji dinar ne bi li gledali svoje ljubimce sa tribina jednog od dva prelepa stadiona u Rurskoj oblasti. U prvoj utakmici odigranoj na Signal Iduna Parku slavio je Šalke sa 1:0. Na terenu prštalo je sa svih strana, dok je na tribinama vođen klasični rat! Isti situacija očekuje se i večeras, gde Šalke važi za favorita, ali daleko od toga da izabranike Felixa Magaata očekuje lak posao. U goste im dolazi nezgodni Dortmund, koji ne zna za milost. Pogotovo je tako nešto teško očekivati protiv Šalkea, gde će učiniti sve da pobede i daće svoj poslednji atom snage za ostvarenje najvećeg sna. Verujem u kvalitet obe ekipe i siguran sam da bi u večerašnjem rurskom derbiju najrealnije bilo odigrati golove.

moj prijedlog over 2.50 po 1.95

Share this post


Link to post
Share on other sites

Levante - Las Palmas

 

Najbolji trenutak

 

Levante UD je u najboljem delu sezone. Trenutno su jako dobri kuci, i beleze pozitivne rezultate u gostima. Nisu porazeni u 2010. a sve meceve kuci su dobili. Ovo nije lako uraditi u spanskoj Segundi, posto je vrlo izjednacena liga. „Granota“ je na 4.mestu i iz prikrajka vrebaju 3.mesto koje drzi Cartagenam, koja je udaljena samo 4 boda. Ove subote ce igrati sa Las Palmas-om i deluje kao da ce imati samo jedan izostanak. Dani Carril (odbrana) je povredjen. To nije toliko bitno posto on ne igra regularno u prvih jedanaest. Gorka Larrea (vezni red) je neizvestan ali deluje kao da se oporavlja dobro i trener Plaza ce ga imati u postavi za ovaj duel. Njihovi navijaci se vracaju na stadion. Dosta su uzbudjeni oko moguceg prolaska u Primeru i ocekuje se da dodju u velikom broju.

 

 

Los niz

 

UD Las Palmas je na 15-om mestu (29 bodova), tj. 3 boda vise od ekipa u zoni ispadanja. Los niz od 6 meceva bez pobede ih je doveo u delikatnu situaciju. Igre „Zutih“ su zabrinjavajuce, a postoje cak i spekulacije da ne zele trenera Sergio Kresica na klupi. Kresic ne koristi Marcos Marquez-a (strelca, i prvog golgetera proteklih sezone), a navijaci i igraci ne dele iste ideje sa trenerom. Osim toga, ekipa sa Kanarskih ostrva ima mnogo izostanaka. Bitni izostanci su dosta uticali na njihov los niz. Izostanak glavnog golmana, Walter Assmann-a, je najveci problem posto rezerva, Pindado, lagano prima golove. Jos jedna bitna povreda je Garcia (vezni red). On je bio van ekipe tokom ovog loseg niza, a njegova zamena Darino (vezni red) je suspendovan za ovaj mec, pa ce imati ozbiljnih problema da postave sredinu terena i odrze snagu Levante-a na tom delu terena.

 

 

Jure trece mesto

 

Ovo je velika prilika za Levante. U ovom kolu Cartagena igra sa Betis-om. To je mec odluke za tim iz Sevilje pa bi morali da uzmu nesto pozitivno sa Cartagonova stadiona. Vrlo je verovatno da domaci na tom mecu nece uzeti sva 3 boda, pa bi Levante morao to da iskoristi. Njihov glavni cilj za ovo kolo bi bio da se skroz priblize tom 3.mestu. Levante je vrlo jak tim kuci a sada ce se suociti sa timom koji ima mnogo izostanaka i internih konflikata, sto bi moglo da prouzrokuje otkaz trenera Kresica, pa je ovo idealna prilika za 4.plasiranu ekipu da zabelezi trijumf na bitnom mecu.

 

moj predlog pobeda domacina po kvoti 2.00

Share this post


Link to post
Share on other sites


FSV Frankfurt - Energie Cottbus



glav. sudija:
Norbert Grudzinski

pomoćnici: Pflaum, Rohde

4. sudija: Cortus

- odsudio 5 utakmica u Zweiti

- 2-1-2, 6:5

- sudio meč ovih ekipa jesenas u Cottbusu, Energie pobjedio 3:0, on ničim nije uticao na rezultat

- od 5 utakmica, u 2 su oba tima dala go, 3 su otišle u over

- u 2 domaća ekipa nije dala go, u 2 gostujuća


Klandt (1) - C. Müller (6), Klitzpera (3), Gledson (28), Voigt (13) - Ledgerwood (7) - Gallego (32), Gjasula (18), Munteanu (35) - Cidimar (30), Mölders (9)

Tremmel (30) - Straith (38), Burca (27), Brzenska (25), Dum (5) - Shao (20), Kruska (18), Rivić (10), Angelov (4) - Jula (9), Petersen (26)


ne igraju


Mehić, Lagerblom

Btiroff, Ziebig


najbolje ocjenjeni igrač / prosj. ocjena / u zadnjih 5 nastupa / pozicija

Patric Klandt / 3,09 / 3,00 / golman

Gerhard Tremmel / 3,09 / 2,50 / golman


najbolji strijelac / ukupno golova / u zadnjih 5 nastupa
Cidimar / 5 / 2

Emil Jula / 8 / 2


forma (W=pobjeda, D=remi, L=poraz, sa desna na lijevo)


W-D-D-W-L (5:7)

L-W-D-L-L (4:5)

FSV kući: W-D-L-D-L (3:8)

Energie gosti: W-L-L-W-D (5:8)

jesenas 3:0 (Sokolenko, Jula, Radu)

Share this post


Link to post
Share on other sites


MSV Duisburg - Rot-Weiß Oberhausen



Christian Dingert

Benedum, Schlutius

Nowak

- odsudio 5 utakmica

- 3-2-0, 6:3

- sudio duel ovih ekipa jesenas u Oberhausenu.Odsudio bez greške ničim nije uticao na konačni rezultat

- od 5 utakmica u 2 su oba tima dala go, 1 je otišla u over

- domaća ekipa nije dala go u jednoj, gostujuća u 3 utakmice


Starke (1) - Veigneau (28), Fahrenhorst (15), Schlicke (4), Tararache (8) - Grlić (20), Bodzek (13) - Vidošić (26), Tiffert (10), Caiuby (21) - Baljak (9)

Semmler (1) - D. Pappas (4), Miletić (18), Schlieter (16) - Landers (15), Stoppelkamp (7), Gordon (6), Kaya (23), Schmidtgal (8) - Schönfeld (9), Terranova (10)


Tiago, Ben Hatira

-


Tom Starke / 2,71 / 2,90 / golman

Sören Pirson / 3,39 / 4,10 / golman


Ivica Grlić / 5 / -

König/Terranova / 4 / -/1


W-D-L-L-W (4:6)

L-L-W-L-L (3:8)


MSV kući: D-L-W-L-D (8:7)

RWA gosti: L-L-L-L-L (9:1)


međusobni dueli


4-3-2, 18:14

2-2-1, 10:7

zadnji u Duisburgu 1:1 (12.5.2009.)

jesenas u Oberhausenu 1:0 (Schmidtgal)

Share this post


Link to post
Share on other sites

SC Paderborn 07 - 1860 München

Daniel Siebert

Bärmann, Seidel

Wenkel

- odsudio 5 utakmica

- 2-3-0, 7:4

- Paderbornu do sada nije sudio

- Münchenu sudio domaći remi protiv Fortune 2:2.Odsudio loše i nesigurno.KOd slobodnog udarca kojim su gosti smanjili na 2:1 faul nije postojao

- od 5 utakmica u 3 su oba tima dala go, 2 otišle u over

- u 1 domaća ekipa nije dala go, u 2 gostujuća


Jensen (1) - Wemmer (7), Strohdiek (24), Gonther (26), Schachten (8) - Krösche (18) - Guié-Mien (15), Alushi (5), Brückner (21) - Saglik (11), Daghfous (39)

Kiraly (1) - Rukavina (2), Beda (6), Felhi (5), Holebas (14) - Aigner (15), Ignjovski (8), Ludwig (18), C. Pappas (17) - Lauth (11), Rösler (10)


Manno, Masuch

-


Daniel Masuch / 3,03 / 3,20 / golman

Gabor Kiraly / 3,24 / 3,30 / golman


Mahir Saglik / 11 / 4

Benjamin Lauth / 5 / 1


W-W-L-L-W (7:7)

W-L-W-L-W (8:4)

Paderborn kući: W-L-D-W-L (7:7)

1860 gosti: L-W-D-D-W (6:6)


zadnji u Paderbornu 3:1 (6.5.2008.)

jesenas u Minhenu 0:0

Share this post


Link to post
Share on other sites

FC Schalke 04 - Borussia Dortmund


glavni sudija: Manuel Gräfe

pomoćnici:
Welz, Häcker

4. sudija: Trautmann

- odsudio već 13 utakmica prve lige u ovoj sezoni

- 2-5-6, 14:23

- zadnjih 5: 2-1-2, 7:10

- od 13 utakmica u 9 oba tima dala go, 7 otišlo u over

- u 3 domaći tim nije dao go, u 2 gostujući

- Schalkeu sudio domaći poraz od Wolfsburga 1:2, gdje je odsudio jako dobro, iako je Schalkeu poništio go i nije dosudio penal.Obje situacije su diskutabilne ali se nisu mogle podvesti pod kardinalne greške.Kuranjijev go nije mogao da vidi sa terena, bez TV perspektive.Sudio im je i domaći remi sa HSV-om 3:3, najbolje odsuđena utakmica od ukupno 5 koje je sudio ovim ekipama, uvijek suveren na terenu i siguran u odlukama

- Borussiji odsudio čak 3 utakmice, gostujuću pobjedu 0:1 u Gladbachu (odsudio jako dobro, u 82. minuti je mogao da dosudi penal za BVB).Gostujući remi 1:1 u Bremenu gdje je pogrešno u 53. minuti kod 1:0 za Werder Borussiji poništio regularan go, inače vrlo nesigurna predstava bez konkretnog kriterija u procjeni duela i kazni.Na kraju im je i sudio domaću pobjedu protiv HSV-a 1:0, gdje opet nije briljirao, propustio je da u 27. min. kod 0:0 dosudi za BVB penal, opet problematično dosuđivanje duela i bez jasnog kriterija


Neuer (1) - Rafinha (18), Höwedes (4), Bordon (5), Schmitz (21) - Matip (32) - Kluge (12), Rakitić (10) - Farfan (17), Kuranyi (22), Sanchez (27)

Weidenfeller (1) - Owomoyela (25), Subotić (4), Hummels (15), Schmelzer (29) - S. Bender (22), Sahin (8) - Blaszczykowski (16), Zidan (10), K. Großkreutz (19) - Valdez (9)


ne igraju

Westermann

Tinga, Barrios


najbolje ocjenjeni igrač / prosj. ocjena / u zadnjih 5 nastupa ocjena / pozicija


Manuel Neuer / 2,87 / 3,30 / golman

Sven Bender / 2,85 / 2,80 / zadnji vezni


najbolji strijelac / ukupno golova / u zadnjih 5 nastupa

Kevin Kuranyi / 12 / 3

Lucas Barrios / 11 / 2 (iza njega je tek Hummels sa 5)


forma (W=pobjeda, D=remi, L=poraz, sa desna na lijevo)

(SAMO LIGA!)

L-W-D-W-D (7:3)

W-L-L-L-W (9:11)


Schalke kući: W-W-W-W-W (8:0)

BVB gosti: L-L-W-W-W (11:10)


međusobni dueli (SAMO LIGA!)

ukupno u Gelsekirchenu: 16-12-9, 66:47

zadnjih 5 u Gelsekirchenu: 2-2-1, 9:5

zadnji u Gelsekirchenu 1:1 (Kuranyi ; Zidan)

jesenas u Dortmundu 0:1 (Farfan)

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Debrecen VSC - Diosgyori BFC, tip 1/1, @1.75, Expekt, 7/10

 

 

Susret 16. kola mađarske 1. lige.

U njemu se sastaju trenutno 2. plasirani Debrecen i 15. plasirani Diosgyori.

 

Debrecen je nakon 15 odigranih susreta u ligi ostvario omjer 10-1-4 uz gol razliku 21:20 i ima 31 osvojeni bod. Skupio je 2 boda manje od trenutno vodećeg Fehervara.

Doma Debrecen ima omjer 7-0-1 uz gol razliku 18:8 i ima 21 osvojeni bod, po čemu je najuspješniji domaćin lige.

 

Diosgyori je nakon 15 odigranih susreta ostvario omjer 3-3-9 uz gol razliku 18:25 i ima 12 osvojenih bodova. Ima tek 2 boda više od posljednjeplasirane Nyiregyhaze.

U gostima Diosgyori ima omjer 1-1-5 uz gol razliku 9:15 i ima tek 4 osvojena boda.

 

U posljednjih 10 prvenstvenih nastupa Debrecen ima omjer 6-1-3 uz gol razliku 21:17, dok Diosgyori ima omjer 1-3-6 uz gol razliku 9:16.

 

Što se tiče međusobnih susreta omjer je 12-4-2 u korist Debrecena. Ove su sezone već odigrali 1 međusobni susret i tada je Debrecen poražen:

DVTK Borsodi - Debreceni VSC 1:0 25.07.2009.

 

Ovo je utakmica kojom se nastavlja prvenstvo nakon zimske pauze, a Debrecen je u pripremama igrao vrlo dobro.

U liga kupu je svladao Nyiregyhazu Spartacus s 5:1 i remizirao s Fehervarom 2:2, a u jednoj od posljednjih prijateljskih utakmica je tukao Lokomotiv Sofiu s 4:1.

U posljednjih 10 utakmica između ove dvije momčadi samo je 2 puta slavila domaća momčad, no vjerujem da će ovaj put Debrecen iskoristiti tu prednost domaćeg terena i pokazati da je daleko kvalitetnija momčad te novom pobjedom istaknuti svoju kandidaturu za osvajanje novog naslova prvaka...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...