Jump to content
Sign in to follow this  
Tuto

03.07.2017.

Recommended Posts

Pozdrav kolegama!   :57bye:
  
:kahva:
 
Ugrijalo!  :54beach: 
 
Uspješan dan! :50yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Volleyball » World » World League

04.07.2015 - 11:10, Australia - Serbia, Tip 1 @ 2.50, 2/10

Srbija je obezbedila finale i zbog toga su otisli sa kombinovanim sastavom jer za kratko vreme ih ceka finalni turnir u Brazilu a osim toga malo je vremena da se naviknu na vremensku razliku a u Australiji je sad zima tako da i tu treba da se naviknu, Australija je dosta slaba i imaju samo jednu pobedu nad Italijom sa 3-0 u gostima i zato manji ulog da se proba

 

,,Grbić u Australiju vodi kombinovani tim, sedmorka ostala u Beogradu

„Prepolovio” je Nikola Grbić reprezentaciju Srbije, pred poslednje gostovanje u Interkontinentalnoj fazi Svetske lige. U Australiju će u sredu povesti dvanaestoricu igrača, koje će predvoditi novi kapiten, Nikola Kovačević.

 

Naravno, ambicije Orlova su uvek iste, vezane za pobede i nastavak sjajne serije, što ne krije ni selektor, koji „tim rečnikom priča”, valjda od prvog dana priprema.

 

– Očekivanja su uvek najviša – počeo je selektor.

 

– Važno je da odigramo najbolje što možemo, jer mi u svakoj utakmici idemo na pobedu. Ko god da igra, u kom god smo sastavu i protiv koga god igramo, obaveza je da se pruži maksimum, u skladu sa mogućnostima. To je jedini način da podignemo formu i individualnu i ekipnu. I da stvaramo pobednički mentalitet.

 

Selektor je podsetio i na obaveze koje će imati igrači, koji ostanu u Beogradu; Jovović, Atanasijević, Ivović, Petrić, Stanković, Podraščanin i Rosić.

 

– I njih čeka težak period, s obzirom na plan rada i činjenicu da će u šest dana imati četiri teretane i bazen. Akcenat stavljamo na fizičku pripremu. Momci koji idu u Australiju, imaće tamo jednu teretanu i do odlaska u Brazil još najmanje dve. Ekipu smo morali da podelimo, nije ni ovo idealno rešenje, ali je od dva zla – manje. Da smo izgubili oba meča protiv Italijana, morali bi svi u Australiju, a onda je pitanje kakvi bi bili u Rio de Žaneiru, pet dana kasnije?! – dodao je Grbić.,,

 

Srbija je već obezbedila plasman na završni turnir, koji će se od 15. do 19. jula održati u Brazilu. Međutim, izabranike Nikole Grbića pre tog turnira očekuju dueli protiv Australije u poslednjem, šestom vikendu Svetske lige.

 

– Posle teškog i veoma dugog puta smo prespavali, odmorili smo se. Ovde je veoma hladno, velika je razlika u odnosu na Srbiju, tako da se to odražava na naše mogućnosti, ali sam siguran sam da ćemo, kad dođe vreme da se zaigra, biti na našem nivou iako je tim promenjen i sa dosta novih igrača... Siguran sam da možemo i u ovom sastavu da ih dobijemo – rekao je Lisinac.

 

Prvi meč između Srbije i Australije igra se u subotu od 11 časova, dok je drugi na programu u nedelju od 8,30. Obe utakmice se igraju u Južnoj Vantirni, u predgrađu Melburna.

 

I pored toga što je Srbija obezbedila plasman na završi turnir, srednji bloker reprezentacije je istakao da njegova ekipa u svakom meču ide na pobedu.

 

– Mi u svaki meč ulazimo sa imperativom pobede. Iako je tim promenjen, mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo u ove dve utakmice i nastavimo pobednički niz, što je dobro za samopouzdanje pred završni turnir koji nas očekuje – dodao je Lisinac.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...