Jump to content

slavonac

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by slavonac


  1. Sviđa mi se kada netko ima ideje :blink: Volje za matematikom i statistikom :uredu: Pa sve to nekako na kraju vodi, do sure beta :uredu: ehhehe

     

    Tako sam ja radio statistike za mečeve, pa za dvoznake, reko, ako uzmem u 2 najbolje kladionice, s najvećim koeficijentom bilo 1x ili x2, ovisno o favoritu, imam veći 1x ili x2 nego što imaju bilo koje kladionice, ... i da bi možda po statistikama trebao dobiti na dugi rok, no tko može gledati da mu recimo 5-6 puta za redom bude gubitni listić, pa 2-3 dobitna pa opet 5-6 gubitnih, i tko zna koliko takvih da bi to možda i krenulo u plus..

     

    Nisam pogledao tablicu, no čisto ću prokomentrati općenito bez da gledam tablicu.

     

    Je si li uzeo sve vjerovatnosti ?! Ajmo ovako:

     

    Teniski meč, naiizgled malo faktora za proračun vjerovatnsti: teren, i 2 igrača. (no tu bi se ja usudio reči ovisi i temperatura zraka, vlaga zraka, nadmorska visina, sudac, publika, visina mreže u mm, ma još valjda 10 faktora), sreča, naspavanost (odmornost), količina kalorija unesenih taj dan, stanje probave, psihička i fiziča spremnost, ... a onda mi reci kako netko može izračunati vjerovatnost za 11 igrača na terenu, kada svaki od njih ima barem pola i više od gore navedenih faktora. Naravno uzimaju se prošle utakmice, nedavno odigrane, no to je sve tu negdje, i nije moguće točni izračunati..

     

    I iskreno ako želiš vjerovatnosti i statistike, možda je bolje da proučavaš to na pokeru, tamo to ima više smisla, i imaš prednost oko 1-2% nasprem drugih i može se vrlo brzo uočiti napredak ako si sve dobro izračunao http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile.gif

     

    Ne želim filozofirati više nego što jesam, ali eto trenutak dosade čini čuda http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile.gif Laku noć.

    U pravu si, ima puno faktora, ali oni su nepotrebni, jer ako realno pogledamo u 7 dana kladjenja na prvi par iz ponude baseballa i uvijek na npr. under, vjerojatnost da ce 7 puta biti under je mala, naravno da rizik postoji, ai zato je vremenski potrebno 10-ak minuta za okladu.

     

    Idealno bi bilo kad bi jedan dan bio under, a drugi over...

     

    Ova shema ima prednost da iskljucuje sve analize i razmisljanja, znaci potrebno je svaki dan izdvojiti samo 10 minuta za uplatu i vodjenje osobne statistike.

     

    Mozemo igrati i na 8, 9, ili vise dana u nizu, ali je onda postotak zarade manji.


  2. Razmišljajući malo o sigurnim taktikama, palo mi je napamet isprobati teoriju vjerojatnosti u kladionici.

     

    Evo kako bi to izgledalo:

    - uzmimo da se svaki dan kladimo na baseball over/under.

    - da se kladimo svaki dan samo na prvi par iz ponude, znaci u 30 dana to bi bilo 30 oklada, tj. 60 oklada jer se kladimo i na over i na under (razlika je u koraku uloga).

    - tu je atachment jer nisam mogao napisati tablicu:

     

     

    Bacanjem kockice 7 put zaredom, vjerojatnost da ce svih 7 puta pasti manji broj (1,2,3) je jako jako mala, manja od 1%!

     

    Radujem se novoj sezoni baseballa!

    Teorija_vjerojatnosti.doc

×
×
  • Create New...