Jump to content
Sign in to follow this  
ivemali

21.12.2008. - Nedjelja

Recommended Posts

Con te, cosi lontano e diveerso

Con te, amico che credevo peerso

Io e te, sotto lo stesso soognoooo...oooo

Insieeme, unite, unite, Europe...

 

Ponuda sa expekt.com:

Sat 08-12-20

18:00 S.S. Lazio - US Palermo 1.95 3.10 4.30

20:30 AC Siena - FC Internazionale 5.85 3.50 1.65

Sun 08-12-21

15:00 Cagliari - Reggina 1.85 3.10 4.85

15:00 Atalanta - Juventus FC 4.30 3.10 1.95

15:00 Chievo Verona - Genoa CFC 2.60 3.00 2.85

15:00 Catania - AS Roma 4.60 3.10 1.90

15:00 US Lecce - Bologna 2.10 2.95 4.00

15:00 UC Sampdoria - ACF Fiorentina 2.60 2.95 2.90

15:00 Torino FC - SSC Napoli 2.60 2.95 2.90

20:30 AC Milan - Udinese 1.60 3.50 6.75

 

"Probabili formazioni"

 

Ako neko zna ovoga šta je isključija Sunce neka mu javi da ga upali. Ili neka pusti buru da se osuši roba.

Kažu ljudi da je zemlja okrugla i da se vrti. Ravna je i brdovita, ima oblik kifle i ide ravno naprijed prema euroatlanskim integracijama i vremenu sveopćeg obilja i blagostanja. "Slovenija će u petak dati suglasnost za otvaranje jednog poglavlja te za zatvaranje tri poglavlja. Otvaranje sedam novih poglavlja koja prejudiciraju granicu ćemo blokirati", rekao je Pahor. Volim te Pahore, Janšo, Zmago pl. Jelinčiću, u pravu ste, nemojte odustat! Volim Sloveniju!

Cagliari - Reggina - zamalo su domaći uzeli bod Romi. Iskoristili su šanse a Daniele Conti je svojima zabio gol karijere. Allegri: "Condannati da due episodi". Igraju dobro i opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Ferri i Canini treniraju, Conti kartoniran. Dvije utakmice kući a samo bod za Regginu iako su po igri zaslužili još koji. Protivnici su ih pročitali, blokiraju Brienzu i Cozzu koji odskaču u ovoj ekipi i onda teško igraju. Giuseppe Pillon je novi trener, i dalje će igrat 4-4-2 vani, Corradi fali ali vjerojatno ne bi ni igrao od početka. Uprava pokušava od Intera dobiti Obinnu na posudbu, Pillon ga je trenirao u Chievu. Društvo sa dna se počinje razilaziti i ne smiju sada nanizati poraze. Primaju 2 gola po utakmici a to je u Italiji puno. Cagliari ima niz minimalnih pobjeda kući, svi ti protivnici su ovdje igrali otvoreno. Reggina će igrat zatvoreno, jednom je Savka rekla da je požalila što nikad nije bila zatvorena, zadnjih 6 utakmica ovdje imaju 3 pobjede i 3 remija, tip 2 AH(+0.5/+1) 2,5/10 1.8.

Atalanta - Juventus FC - Luigi Del Neri je u Genovi pokazao da je veliki trener. Blokirali su domaće, nisu im dozvolili reakciju, makli zadnju liniju na 40 metri i onda brzo preko čileanca Valdesa na Floccarija naprijed. Bitni igrači Bellini i Rivalta su kartonirani, Manfredini ima ozljedu i upitan je, bit će velikih promjena u obrambi. Prevagu nad Milanom u derbiju za Juve su donijeli mlađi igrači Marchisio, Sissoko i De Ceglie i u napadu klase Del Piero i Amauri. Bolnica se opet puni, novi pacijenti su Camoranesi, Nedved, Grygera i Iaquinta, vraća se Legrottaglie. Inter igra u subotu, dunkve Juventus ima motiv više, potjera ili smanjivanje bodovne razlike. Znaju kiksat ali ovdje uglavnom prolaze, neće dozvolit domaćima da odigraju kao protiv Lazija i Udinese-a nekidan, tip 2 AH(0/-0.5) 5/10 1.71.

Chievo Verona - Genoa CFC - namučili su domaći Intera prošlo kolo. Počeli mlitavo bez prekršaja, zaigrali na 2-0. Na 2-2 su imali odličnu šansu za dobit utakmicu. Ima u toj ekipi potencijala, Bentivoglio i Pellissier odigrali najbolje. Nervozna, teška utakmica Genove sa Atalantom. Gasperini je morao startati bez Jurića koji je motor ekipe. Igrali su dobro dok gosti nisu pokrili Milita, nakon toga konfuzni i bezidejni. Mijenjali taktiku i igrače, na kraju sa igračem više iščupali bod. Genovi fali puno igrača ( Paro, Gasbarroni, Ferrari, Palladino, Milanetto, Sculli, Jurić), vraćaju se u prvih 11 Olivera i nakon 2 mjeseca Modesto, Milito će isto stisnit zube i zaigrat. Žali se Milito da igra previše, nije preskočio nijednu utakmicu računajući i Kup. Chievu je ovo možda zadnja šansa, Di Carlo zna da mu dio publike nije naklonjen jer su htjeli Pillon-a, samo pobjeda ovdje igra. Iako i gosti najavljuju pobjedu, dat ću prednost domaćima i zbog dobre utakmice u Milanu, tip 1 2,5/10.

Catania - AS Roma - jedan bod u 4 utakmice i pad na tablici za Cataniju. Ipak će to do kraja biti borba za opstanak. U Firenci lošiji ali je Plasmati imao mrtvu šansu na 0-0. Zenga "Ci siamo fatti gol da soli". Zaslužena pobjeda Rome protiv Cagliarija iako je na kraju bilo "povuci mi ga a lagano mi ga i potegni". Igrači odluke Perrotta i Totti, kapetan je opet i fizički spreman. U Kupu relaksacijska utakmica sa Bolognom, igrali leđero, na kraju digli tempo, Menez i Vučinić riješili utakmicu. Uprava se u međuvremenu zabavlja produženjem ugovora glavnih igrača. Na Siciliju se putuje bez navijača, utakmica je visokog rizika. U Cataniji je u tjednu umro Adelmo Prenna, njihova legenda i najbolji strijelac u Serie A. Branič Terlizzi je digao tenzije izjavom da je "Totti veliki igrač ali da to samo znači da će dobit više batina". Zadnje dvije utakmice ovdje 1-1, domaći su napaljeni i hoće opet dobar rezultat, vraća se Mascara, tip 1 AH(+0.5/+1) 3/10 1.75.

US Lecce - Bologna - crna serija se nastavlja, 11 utakmica bez pobjede. U Napulju bolji ali bez šansi 1. poluvrijeme, primili golove iz grešaka, imali neke šanse na 2-0, oštećeni za penal. Beretta kaže na nije nezadovoljan, ima dosta neiskusnih igrača. Ne vuku se više igrači Bologne kao krepaline po terenu, dosta živahno to sad djeluje. Mihajlović uknjižio 1. pobjedu sa Torinom, Di Vaio skočio na čelo liste strijelaca. Ključna je bila promjena Coelho - Volpi na poluvrijeme. Sedam golova je palo, a čega je sve bilo, moglo je još toliko. U Kupu kod Rome je igrala većina onih koji bi ubrzo trebali napustit klub. Mihajlović ide stopama Mourinha po lajanju, prvo se s njim porječkao oko Adriana a nakon toga je slijedio i napad na Tottija. Međusobne utakmice ovdje neizvjesne, najčešće X, Lecce ide na prekid niza, Bologna je puna samopouzdanja. Najbolje preskočit, ali evo tip 2 AH(0/+0.5) 1,5/10 2.03.

UC Sampdoria - ACF Fiorentina - Mazzarri je odnio 3 boda svojima na Kalabriji. Taktička utakmica, bili su nešto bolji, igrala se obrana. Cassano proigrao zadnjih pola sata i riješio utakmicu. Na desnoj strani odličan Padalino i sada je konkurencija Stankeviciusu. U četvrtak su igrali kup uefa sa Sevillom i umjesto da ispadnu, oni zaigraju sa najjačim sastavom i dobiju. Izjednačena utakmica 1. poluvrijeme, igralo se po sredini, 2. poluvrijeme bolje počeli gosti, Sampdorija digla ritam zadnjih pola sata i zabila gol. Tako se tramakavanje nastavlja i iza nove godine. Fiorentina rutinski protiv Catanije mada nije bilo lako probit goste. Imali su igru i bilo je samo pitanje hoće li konkretizirat šanse. Gilardino i Mutu najbolje ocjenjeni. Oni nisu učestvovali u euroatlanskim integracijama ali su igrali u Kupu sa Torinom. Isto tako sa jakim sastavom, 3-4 rezerve, poraz 0-1. Igrali su dobro, ovaj put nisu iskoristili šanse. Oboje su igrali u tjednu, Sampdorija previše ovisi o Cassanu i mogli bi se gosti zalijepit za njega, Fiorentina ovdje ne dobija, najbolje preskočit ali evo tip X 1,5/10, mir se svitu navišća.

Torino FC - SSC Napoli - Novellino je startao teškim porazom, Bologna je bila superiorna iako je utakmica riješena u zadnjh pola ure. Nisu igrali toliko loše ali su slabo pokrivali igrače, curilo je na sve strane. Prošli su Fiorentinu u Kupu, Bianchi je (konačno) zabio gol, pametno su se branili do kraja, u četvrtfinalu ih čeka Lazio. Novellino: "Vittoria che da` coraggio". Barone i Pratali su squalificati, Diana ozljeđen, Rosina ima fibru i bit će na klupi. Curva Maratona Primavera Toro Club traži od predsjednika Caira da ekipa istrči u plavom (trećem) kompletu dresova, jer da više nisu zaslužili. Napoli je upisao nova 3 boda sa Lecce-om, dobro koriste lakši raspored. Teško su igrali, pogotovo 1. poluvrijeme, 3-0 je nerealan rezultat. Lavezzi ih vuče, dobro su odigrali Pazienza i Denis i tako pojačali konkurenciju za prvih 11. Kartonirani su Lavezzi (već odletio na svoju polutku) i Cannavaro a Hamšik je ozlijeđen. Slovak je u četvrtak navečer i napadnut, klasična napolitanska pljačka, dvojica na skuteru sa pištoljem, poplašili su Rolex, dokumente, kartice i 800 evra. Jednom je Tonći Vrdoljak rekao da je Bari najlopovskiji grad u Italiji, ali eto nije. Zadnja međusobna ovdje u 5. mjesecu, 2-1 za Torino, izgledalo je to dosta izjednačeno. Novellino ima puno posla, treba uigrat ekipu a pogotovo sredit obrambu. Reja mora bez ove trojice a to je 30 % ekipe. Vjerojatno će pokušat izbjeći poraz na kraju ciklusa, a kad se igra na bod to ne završi dobro. Torino treba pobjedu za promjenu klime, tip 1 2,5/10 i tip 1 AH(0) 4/10 1.8.

AC Milan - Udinese - Posticipo. Joj, joj, Miiiki, Miiiki moj... Novi poraz (oslabljenog) Milana, u Torinu su pokazali da imaju klasne igrače ali ne i ekipu, fizički dosta zaostaju za Juventusom. Preskočili su kolo kupa uefa a izgledalo je kao da nisu. Najgori Jankulovski i Ambrosini, najbolji Ronaldinho. Nakon toga nova pljuska, 2-2 sa osrednjim Wolfsburg-om. Opet ista priča, nema igre, fizički su nespremni. Kako jedan vrag zove drugoga, tako je nemoguće nabrojat one koji su ozlijeđeni. Evo kako bi trebali izgledat protiv Udinesea, Kaka i Sedorf su još upitni:

.................... Abbiati......

Favalli...Kaladze...Maldini...Jankulovski

Seedorf...Viudez...Emerson...Cardacio

.............. Pato...Ronaldinho.....

Imaju i oni svoje eurointegratore, perceptivce i prodavače magle. Evo jednoga: Berlusconi: "L'obiettivo e` tornare in Champions" ("Blokiranje deset poglavlja, osam za otvaranje i dva za zatvaranje, je potez bez presedana u povijesti pregovora za članstvo Europske unije"). Gazda je još kazao da veliki klub kao Milan na 1-0 ne smije protivniku dati balun (slov. žogu), a da su je oni Lecce-u dali 6 puta u zadnjih 9 minuta. Eto čime glavu razbija čovjek kojemu je država u recesiji. Nesriknji Udinese je imao 3-0 vodstvo sa Lazijom i nije mu bilo dosta. Ono što su zaradili Di Natale i Quagliarella na drugoj strani je prokockala obrana. Marino je prešao na obranu sa trojicom i to mu se vratilo. Za razliku od drugih, oni su pametno u Niskozemskoj igrali sa 2. ekipom, eksperimentalnom 4-1-4-1 taktikom. Ovo je zadnja utakmica godine, Inter bi već trebao biti na +12, Fiorentina je za leđima. 7-3 je omjer zadnjih 10 utakmica ovdje, nema nule. Oboje na pobjedu, veliki value na gostima, tip 2 2/10 i tip 2 AH(+0.5/+1) 2/10 2.03.

Subotari:

S.S. Lazio - US Palermo - domaći se redovito zalaufaju 2. poluvrijeme. U Udinama je Delio Rossi radio eksperiment sa Bellerijem i Del Nerom, u nastavku umjesto njih ušli ofanzivniji Meghni i Pandev, preuzeli igru i okrenili rezultat. Najbolji Ledesma, čudo kako takav igrač ne igra stalno u prvih 11. Rocchi, Pandev i Zarate imaju stalne trzavice, Delio Rossi ima nesigurnu budućnost (Donadoni), ali ipak ta ekipa ima snagu i volju za onakav preokret u Udinama. Lagana pobjeda Palerma nad Sienom, dižu se, u sredini ex Liverani pravi razliku. Stoper Carrozzieri je izgubljen, na njegovo mjesto uskače Kjaer, Lanzafame ima crijevnu virozu, Cavani na klupi, umjesto njega Succi. Gosti ovo redovito dobijaju, ali kod mene Lazio ima malu prednost, tip 1 AH(0/-0.5) 4/10 1.69.

AC Siena - FC Internazionale - kod Siene ništa nova, novi poraz u gostima po starome kalupu. Imali su nekoliko šansi kod Palerma, opet nisu zabili. Lošiji u svim djelovima igre, na kraju zasluženi poraz. Većina klubova u Italiji je ovisna o jednome igraču pa tako i Inter. Teška pobjeda protiv Chieva, opet ih je izvadio Ibrahimović. Mourinho je radio eksperimente, Obinna u napad sa Ibrom. Previše nisko je igrala sredina, premalo kreacije u napadu. Na 2-2 sve ili ništa, ušli su Figo, Balotelli i Crespo. Sastav je opet totalna nepoznanica, Adriano otišao doma, pitanje je vraća li se uopće. Siena je ograničena ekipa ali igra konstantno dobro, ovdje sve ovisi o Interu. Otto Barić bi rekao: "budu li trčali više pobjedit će lagano, budu li trčali jednako pobjedit će, budu li trčali manje izgubit će". Dobili su zadnje 2 sezone ovdje, dolazi i dosta navijača, tip 2 samo 2,5/10, ipak je Siena filijala Juventusa.

 

FT Lazio 1 - 0 Palermo +2.76

FT Siena 1 - 2 Inter Milan +1.625

FT Atalanta 1 - 3 Juventus +3.55

FT Cagliari 1 - 1 Reggina +2

FT Catania 3 - 2 AS Roma +2.25

FT Chievo 0 - 1 Genoa -2.5

FT Lecce 0 - 0 Bologna +0.773

FT Sampdoria 0 - 1 Fiorentina -1.5

FT Torino 1 - 0 Napoli +7.2

FT AC Milan 5 - 1 Udinese -4

 

Uloženo 445 Vraćeno 412,686 92,7%

Posted Image

 

Taman za bakalar.

Posted Image

Edited by ivemali

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newcastle United - Tottenham Hotspurs - oba daju go - 1,80 - SuperSport

Zanimljiv duel ekipa koje su imale očajničke početke sezone ali su u zadnje vrijeme podigli svoju formu što im je ipak dovoljno da samo ostanu iznad opasne zone.Osim što je ovo za Totenhem nadalje putovanje u Premiershipu (458 km) po tradiciji u Newcastleu uglavnom ne prolaze dobro i gledajući samo duele u Premiershipu,bez kup takmičenja,Totenhem od 2004 nije pobjedio na St James Parku,od toga je zadnja tri premierligaška duela izgubio identičnim rezultatom 3-1.

Što se tiče same forme ovih klubova,rekao sam da su oba u porastu forme,od kako ih je preuzeo Redknap Totenhem je sasvim druga ekipa i procenat pobjeda se drastično podigao,50% tj. 4 od 8.Slavili su u 9 od odigranih 14 utakmica u svim takmičenjima dok su poraženi u tek jednoj od posljednjih 7.Osim toga slavili su i zadnje tri gostujuće utakmice u svim takmičenjima.Ipak takav omjer nemaju kada igraju protiv ekipa sa SI Engelske,od mogućih 12 osvojili su tek bod,od kada su pobjedili Sunderland 2-0 u Londonu,Januara 2008,
što je njihova jedina pobjeda iz 8 premierligaških duela protiv timova sa spomenutog dijela Engelske.Što je još gore,pobjedili su u tek jednom od zadnjih 10 gostovanja na sjeveroistoku Engleske,gdje su zadnji put pobjedili upravo Newcastle,inače su poraženi su u 5 od zadnjih 7 gostovanja.Dakle ako postoji neki nezgodan teren za Totenhem to je svakako St. James Park,bar kada se gledaju ligaški dueli ovih ekipa.Ukoliko Totenhem uspije da nadvisi ovu mračnu statistiku to će im biti prvi put u ovoj sezoni da povežu dvije gostujuće pobjede u PL,te im je posljednja pobjeda protiv West Hama bila i prva pobjeda na gostujućem terenu u ovoj sezoni na kojoj nisu primili go.Nadam se da druga neće biti protiv Svraka.

Što se tiče Newcastla i oni su popravili svoju formu ali su se prečesto morali da zadovoljavaju tek bodom,mada im je u nekoliko navrata pobjeda izmicala iz ruke i bez tri boda su ostajali u zadnjim minutama.Ipak vjerujem da sutra neeć biti te nesreće,i da će sutra doći do uzastopne pobjede,tj. nakon trijmufa u prošlom kolu što je bila prva pobjeda u zadnjih 6 dvoboja.Od poraza protiv Fulhama ne znaju za poraz,mada su 4 od 5 tih duela završeno remijem,ali su Svrake u dva od ta četiri primali golove u zadnjim minutama utakmica (Wigan, Stoke).Osim toga njihova igra na domaćem terenu je takođe napravila određeni pomak,u 5 su susreta bez poraza na domaćem terenu,posljednji pretrpjevši u Septembru od Blekburna.Ovdje treba spomenuti da je Newcastle primio gol u 4 od tih 5 duela,ali je čudno da su mrežu sačuvali protiv Aston Ville,jedne od napadački boljih ekipa,te nakon Cityja,najneugodnijeg protivnika kojeg su dočekali na svom terenu.Uprkos problematičnim izostancima u redovima gostiju (Modrić,Lennon upitni,Bent ne igra) vjerujem da ipak gosti imaju prije svega kvaliteta da nadmudre ne baš blistavu odbranu domaćih.

Osim toga ni Newcastlu nije lako da igra protiv londonskih ekipa,poraženi su u 4 od 6 zadnjih duela sa ekipama iz glavnog grada,pa vjerujem da će sve te evenetualne slabosti sutra prikazati i na terenu i u konačnici primiti go.Osim toga kako Newcastle igra u zadnje vrijeme očekujem i da će utrpati neki go još uvijek nepouzdanoj gostujućoj odbrani,osim toga tu je uvijek Gomes da upropasti stvari i pruži šansu Svrakama.I ovdje ekipa ima problema sa napadačima,upitan je Martins ali za odbrnau gostiju vjerujem da je i tandem Owen-Vidudka prilična prijetnja te pogotovo to očekujem od Owena,koji je dao 4 gola u zadnja tri susreta u kojima je Newcastle uspjeo da postigne go,a vjerujem da će to uspjeti i sutra.

Da sumiram navedeno.Totenhemu je ovo uglavnom neugodan teren gdje u najmanju ruku teško čuvaju svoju mrežu dok je Newcastle na drugoj strani uglavnom poželjan protivnik za londonske timove pa kada se ovo uzme obzir,logički je da očekujem da će oba tima zatresti protivničke mreže.Osim toga oba su tima u usponu forme i vjerujem da to žele što bolje da iskoriste.A to mogu samo ako pobjeđuju svoje protivnike te prema tome vjerujem da će oba trenera uprkos određenim izostancima u svojim redovima sutra,ne od samog početka,ali dobar dio susreta više vremena posvetiti osvajanju protivničkog a ne branjenju svojih 16 metara.Valjda

Newcastle: Given - Beye, Bassong, Coloccini, Jose Enrique - Gutierrez, Guthrie, Butt, N’Zogbia - Martins, Owen

Tottenham: Gomes - Ćorluka, Dawson, King, Assou - Ekotto - Bentley, Huddlestone, Zokora, O’Hara, Modrić - Pavlyuchenko. Edited by Zlaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

PSV - Feyenoord - 1 - 1,65 - SuperSport

Za razliku od prethodne četiri sezone stvari u Holandiji izgledaju nikad zanimljivije.Nekada neprikosnoveni PSV,prvak unazad 4 godine i dostojan predstavnik holandskog fudbala u europskim klubskim takmičenjima nam pruža uglavnom ispodprosječne partije i jednu utakmicu pred zimsku pauzu su već 9 bodova iza fantastičnog AZ alkmaara.

Uzrok ovakvog pada u igri aktuelnog prvaka Holandije treba tražiti i u njegovim spomenutim uspjesima.Iako su sa posljednje četiri titule prvaka prilično popunili klupske vitrine klupski kadar je u pravilu ostajao bez svojih ponajboljih igrača pa i ova sezona nije izuzetak,ali je egzodus ograničen na tek dva značajna imena,golman Gomes i Jefferson Farfan.Iako su odbrane ovog Brazilca u Totenhemu bile uglavnom razlog za smjeh,u PSV-u je bio jedan od bitnijih igrača primivši tek 24 gola u prošloj sezoni,u prosjeku 20 golova po sezoni dok je branio boje PSV-a

Iako sa primljenih 17 golova u 15 utakmica odbrana PSV-a ne izgleda nimalo stameno na domaćem terenu su te partije znatno bolje te su primili tek 5 golova u 7 susreta,gdje su im tih 5 golova dale samo dvije ekipe (Groningen, Roda).Sa ovakvom statistikom vjerujem da ni Feyenoord nije protivnik kojeg bi se trebali bojati.Nakon što su eliminisani iz svih ostalih takmičenja koje su igrali,PSV se mora skoncetrisati na domaće prvenstvo ukoliko ne želi da sezonu završi daleko od prve pozicije a tome su trenutno vrlo blizu.Ukoliko danas ne bi pobjedili to bi već bilo jako problematično za njihova europska nadanja na kraju sezone.

Srećom po njih Feyenoord nije ni sjena nekadašnjeg giganta od kojeg je strahovao dobar dio Evrope.Ovaj tip je ionako većim djelom baziran na Feyenoordovim slabostima a ne na nekoj snazi domaćih.Tokom čitave sezone ekipa iz Rotterdama igra uglavnom jako loše uz povremene bljeskove.Njihova blijeda igra se naročito očituje protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele,od ekipa od prve do 9.pozicije oni su igrali protiv njih 5 i slavili su tek protv Utrechta (jedan od spomenutih bljeskova) mada je sam Utrecht očajan u gostima sa 5 poraza iz 9 gostovanja i 15 primljenih golova na gostovanjima od ukupno 20.Ali kada bi Feyenoord naletio na neku ekipu malo jaču od sebe ili približnih kvaliteta ne bi tako dobro prolazio,AZ ih je glatko pobjedio,protiv Ajaxa su se provukli penalom u 86. minuti,ni protiv Twentea nisu briljirali dok je vrlo blizu pobjede u Rotterdamu bio i Heerenveen ali je Feyenoord nekako sustigao njihovu prednost od 0-2 i izbjegao poraz.Većina ovih utakmica je odigrana u Rotterdamu pa vjerujem da će Fayenoord,gledajući generalno njihove igre u gostima,sutra imati silnih problema da uopšte organizuje igru protiv i ovako oslabljenog PSV-a.Osim toga kod domaćih se vraća Affelay,važan vezni igrači sa njim vjerujem da će napadi domaćih biti daleko opasniji te sa Lazovićem i Amrabatom protiv sebe ne vidim puno načina kako bi gosti mogli sačuvati svoju mrežu.Gledajući duel sa AZ-om jednostavno nisam mogao da ostanem ravnodušan na nevjerovatnu količinu improvizacije,nemoći i bezidejnosti u napadu Feyenoorda i sa ovako ozbiljnim protivnikom protiv sebe nadam se njihovom potpunom debaklu.Na drugoj strani ni u odbrani nije ništa bolja priča,golmanu Timmeru se nema mnogo prigovoriti ali je generalno zadnja linija nesigurna i prespora,i posebno su brzi protivnički napadi po stranama problematični pa se nadam da će to PSV znati iskoristiti i pretvoriti u pobjedu.Lično mi se čini da previše stvari trenutno ne funkcioniše kod Feyenoorda,igrači su se ozbiljno posvađali sa trenerom do prije 15-ak dana,fenjeraške ekipe iz donjeg dijela tabele bez većih problema ih pobjeđuju pa vjerujem da PSV, tradicionalno impresivan u Eindhovenu neće biti izuzetak od toga

Jednostavno ni u svojim najboljim danima u novijoj historiji,kada su 2002 osvojili Kup UEFA,Feyenoord nije pronašao način da zaustavi PSV,pa vjerujem da im to neće uspjeti ni danas kad su marginalna fudbalska sila u Holandiji.Prošle sezone PSV ih je razbio u Eindhovenu sa 4-0 pa očekujem sličan rezultat i sutra.

PSV: Isaksson - Culina, Bréchet, Marcellis, Pieters - Méndez, Afellay, Simons, Dzsudzsák - Lazović, Amrabat

Feyenoord: Timmer - Tiendalli, Derijck, Bahia, Van Bronckhorst - Wijnaldum, El Ahmadi, Fer, Lucius, Bruins - Makaay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...