Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

02.02.2009. - Ponedjeljak

Recommended Posts

20:45, Inverurie Loco Works - Motherwell, tip over 2.5 pogotka, @1.53, Bet365, 8/10

 

 

Nakon 4 odgode ove utakmice, zbog zaleđenog terena, večeras je konačno na rasporedu susret 4. kola škotskog nogometnog kupa između Inverurie Loco Worksa i Motherwella.

Inverurie Loco Works je amaterska momčad koja se natječe u 5. škotskoj ligi(Highland League North).

Lani je u toj ligi zauzeo 6. mjesto na kraju sezone, a ove sezone trenutno drži 4. mjesto s omjerom 9-3-1 uz gol razliku 32:15 i 30 osvojenih bodova. Prvoplasirani Deveronvale FC mu bježi 9 bodova, međutim Inverurie ima 4 odigrana susreta manje pa je teoretski moguće da izbije i na sam vrh.

Plasman u 4. kolo kupa je najveći uspjeh ove momčadi, no ruku na srce u tom povijesnom uspjehu najviše im je u prilog išao i više nego lagan ždrijeb u proteklim kolima.

Tako je u 1. kolu Inverurie Loco Works je igrao s Deveronvale-om(koji je vodeći u toj istoj ligi) i zabilježio je pobjedu od 5:2.

Nakon toga je u 2. kolu opet bio domaćin i to momčadi Banks O'Dee(juniorska momčad koja je pravo igranja u kupu stekla osvajanjem junior North Super League). Inverurie je zabilježio pobjedu rezultatom 5:1(2:0), pred 751 gledateljem. Strijelci su bili Scott Forbes(2. OG), Mark Smith(23.), Craig Ross(46.), Danny Milne(81., 83.), a gol za goste je postigao Ritchie Taylor(77.).

I na posljetku je u 3. kolu The Homecoming Scottish Cupa Inverurie Loco Works ugostio momčad Vale Of Leithen(također igra u Highland Leagueu ali u skupini South) i pobijedio na svom Harlaw Parku pred 608 gledatelja rezultatom 4:0(2:0). Pogotke su u tom susretu postigli Than Tan(1.), Danny Milne(22.), Mark Smith(55., 62.).

U proteklim sezonama je uvijek gubio u prvom susretu u kojem je nastupio pa je u sezoni 07./08. Inverurie Loco Works u 2. kolu izgubio od East Fifea s 0:2(1. kolo je bio slobodan).

U sezoni 06./07. je ispao u prednatjecanju. U sezoni 05./06. poražen je na gostovanju kod Stirling Albiona 1:0 u 2. kolu, nakon što je bio slobodan u 1. kolu.

U sezoni 04./05. ispao je u 1. kolu: Inverurie Loco Works - Keith 1:2

U sezoni 03./04. ispao je u 2. kolu, nakon što je u 1. kolu bio slobodan: Inverurie Loco Works - Airdrie United 1:5.

 

Motherwell je momčad koja igra u škotskoj Premier ligi, gdje trenutno zauzima 7. mjesto.

U kup se uključuje tek od ovog, 4. kola.

Pobjednik ovog susreta u 5. kolu kupa biti će domaćin momčadi St. Mirrena.

 

I manager Inveruriea Dave Cormie je realan pa izjavljuje da je Motherwell ogromni favorit u ovom susretu i da je njihova želja predstaviti se u što boljem svjetlu, a da bi eventualni prolaz njegove momčadi bio prvoklasna senzacija.

Motherwell će večeras biti kompletan, a Inverurie će biti bez napadača Kennya Coulla i braniča Stevena Parka.

 

Teren je jutros pregledan i dano je zeleno svjetlo za odigravanje ovog susreta iako je teren prekriven snijegom i biti će vrlo težak za igru.

Razlika u kvaliteti je ovdje ogromna i vjerujem u laganu pobjedu Motherwella izraženu i u većem broju pogodaka na utakmici...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...