Jump to content
Sign in to follow this  
ivemali

08.02.2009. - Nedjelja

Recommended Posts

Forse un giorno tuutto cambieraa

piu sereno intorno siii vedraaa...

voglio dire chee

forse andranno a posto tante coseee...(http://www.youtube.com/watch?v=KCfkLPwYx5I)

 

Ponuda sa expekt.com:

Sat 09-02-07

18:00 US Lecce - FC Internazionale 7.00 3.40 1.60

20:30 AC Milan - Reggina 1.24 5.40 14.00

Sun 09-02-08

15:00 UC Sampdoria - AC Siena 1.75 3.25 5.40

15:00 AS Roma - Genoa CFC 1.75 3.25 5.40

15:00 Cagliari - Atalanta 2.00 3.10 4.10

15:00 Catania - Juventus FC 4.60 3.25 1.85

15:00 Torino FC - Chievo Verona 1.85 3.10 4.95

15:00 Udinese - Bologna 1.70 3.25 5.75

15:00 ACF Fiorentina - S.S. Lazio 1.70 3.25 5.75

20:30 US Palermo - SSC Napoli 2.00 3.10 4.10

 

"Probabili formazioni"

 

Nisam se želio petljat u nešto tako smrdljivo kao ovo rukometno prvenstvo ali moram jer ću puknit. Ako je uvredljivo ili spada pod rukomet neka administrator briše. Ne samo da se oni koji su to doveli nisu sakrili od zakona ili bar pokrili ušima, nego još najavljuju i gradnju nekakvog rukometnog doma(?). To više nije njegovanje kulta ličnosti i najnižeg principa kruha i igara, to je bolest i negiranje stvarnosti. Ja kad mome mačku dadem 2-3 špara više on me krivo gleda jer zna da nešto nije u redu, životinja ima mjeru a idioti nemaju. Splitska dvorana: zakupninu od pet milijuna eura godišnje će dijeliti država i grad, a kroz trideset godina investitorima će biti isplaćeno 150 milijuna eura. 50 škola sa dvoranama se moglo napravit! Željko Kerum, najbogatiji splićanin, htio je iznajmit dvoranu za jednu večer. Tražili su mu 40 000 eura!!! Naravno da ih je odjeba, neka organiziraju novo prvenstvo. Sad smo lakši pa idemo na posa'.

UC Sampdoria - AC Siena - bod za Sampdoriju u Veroni, tipična utakmica klubova u borbi za opstanak. Oprezno, malo šansi i na kraju je 1-1 realno. Mazzarri: "Dobbiamo festeggiare meno". Pazzini sa Cassanom od početka, fali Delvecchio u sredini i još neki. Počela je Siena gubit i na svome terenu. Prvi udarac na gol i Lecce vodi, pola sata im je trebalo da dođu sebi. Drugo poluvrijeme su pritisli sa igračem više, stvarali šanse ali već po običaju ništa. Svakim novim promašajem nervoza je rasla, do kraja su samo smanjili na 1-2. Zabili su dosad 16 golova, najgori napad prvenstva. Iz Torina je doveden na posudbu Nicola Amoruso, ovo mu je 10-ti klub u A ligi, slabo igra ove sezone. Galloppa se vraća iz kazne. Najčešće nula, Sampdorija je precjenjena ali mislim da će ovo dobit, tip 1 AH(-0.5/-1) 3/10 2.03.

AS Roma - Genoa CFC - sve se okrenilo protiv Rome u Reggio Calabriji. Putovali su oslabljeni, dočekao ih je užasan teren, vodili su 2-1 zahvaljujući odličnom Pizarru i onda Spalletti ubacuje famoznog Loriu, ovaj radi tješku grješku i 2-2. Spalletti: "Campo impossibile, un buon pari" ("skinit ćemo se sa ljepila kad se ban skine s horsa"). Ovo isto mu se desilo i u Cataniji gdje su neki igrači plivali u obrani. U isto vrijeme Genova je zabila i zadržala prednost. Došli su na posudbu Diamoutene iz Lecce-a i branič Motta iz Udina iako Panucci ostaje. Mexes sa zemljakom Menezom noćari i mlati se sa navijačima Lazija po kafanama. Imaju nekoliko ozljeda, igra Totti. Genova ne popušta. Gasperini: "La migliore gara stagionale". Nadigrali su Palermo potpuno, imali masu šansi, stative, na kraju ipak sreća i gol Criscita u 88'. On je Juventusov igrač kao i još neki, bit će selidbe na ljeto. Roma je jedva dobila Palermo koji dan ranije pa možemo napravit usporedbu. Genoa djeluje moćnije kao ekipa. Igraju odlično i neće ih niko lako dobit. Thiago Motta: "Il gruppo e' la nostra forza". Dolaze se nadigravat, Preziosi: "Roma? Firmo per un pareggio", Rubinho: "Olimpico tappa non decisiva", Ferrari: "A Roma per giocarcela". Milito ima temperaturu ali igra. I ovdje je domaćin precjenjen, ipak mene vuče na njih, tip 1 AH(-0.5/-1) 3/10 2.05.

Cagliari - Atalanta - Cagliari gazi i dalje. Pao je Juventus u Torinu nakon 41 godinu. Pritisli su ih hrabro od početka i zabili gol, Jeda i Matri još dva iz kontri u nastavku. Allegri: "Una grande prova di maturita...Europa? Restiamo tranquilli". Kompletni su, imaju i višak igrača tako da Matri mora na klupu. Zaslužena pobjeda Atalante nad Catanijom iako na kraju uz malu pomoć suca. Bili su bolji cijelu utakmicu, napadali preko bokova, kontrolirali utakmicu. Delneri: "Vittoria meritata" ("Pedersen je sudio kako mu prezime kaže"). Aktivni su na tržištu, stigao Plasmati iz Catanije i Parravicini iz Parme. Doniju istekla kazna. Zadnjih godina bolji Cagliari, meni stalno rade minus ali su mi simpatični, tip 2 AH(0/+0.5) 2/10 2.11.

Catania - Juventus FC - Novi poraz Catanije vani, imaju 4 boda od mogućih 26. Igrali su slabo 90 minuta i onda im je u nadoknadi Dondarini poništio čisti gol (sudac, Pedersenu!). Prečesto ih se oštećuje u zadnjim kolima. Poraz je zaslužen, neprepoznatljivi su u odnosu na jesen, Zenga treba sačuvat opstanak i guzicu. Zenga: "Abbiamo sbagliato la partita". Ubacit će malo svježe krvi u prvih 11. Najaktivniji su u kupovini, valjda će iskočit i neko pojačanje. Drugi poraz iz cuga za Juve i o tituli sada mogu samo sanjat. Igrali su nešto nakon primljenog gola, okrenili na 2-1. Drugo poluvrijeme bez igre, ne igraju bokovi, opet ozljede (Chiellini i Zanetti) i zamjene. Del Piero nigdje, Buffon nije ništa obranio. U srijedu u Kupu opet slabo, nervozni i bez šansi 90 minuta, sretno prošli na penale. Ranieri "L'importante e' andare avanti". Buffonu je pukao film, novoozljeđen je De Ceglie, Amauri je u zraku između kluba i dvije države. Love ima, pokušali su vrbovat Esposita iz Leccea i Santacrocea iz Napolija. Isto kao gore, gosti precjenjeni ali mi se ne igra na iznenađenja ovo kolo, tip 2 AH(-0.5/-1) 2/10 2.15.

Torino FC - Chievo Verona - Novellino: "Abbiamo riaperto il campionato...Il pareggio non e' per la Juve" ("rukomet je sport na koji te pošalju kad ne znaš igrat balun i basket"). Dobro su se branili, poveli preko Abate-a i Bianchija a onda je počela nova utakmica i pritisak Intera. Na kraju malo sreće, puno kilavosti domaćih, Sereni u formi i veliki bod je u džepu. Ekipa je dala 110% na terenu, vjerojatno najbolja utakmica sezone. Bianchi ulazi u formu, u tandemu s njim je kapetan Rosina isto odigrao odlično. U tjednu je doveden Andrea Gasbarroni iz Genove, stara želja Novellina. Nicola Amoruso poslan u Sienu, Rivalta operiran i falit će 30 dana. Pozitivan niz za Chievo je nastavljen, doduše ne ide im na ruku pobjeda Lecce-a u Sieni. Teška utakmica protiv Sampdorije, bili su jako oslabljeni u sredini. Gosti su poveli, srećom je Rigoni brzo izjednačio i spriječio nervozu. Stigla su i nova pojačanja, trequartista Colucci i Sardo, terzino destro. Vraćaju se i kažnjeni igrači, tako da ih je sada višak. Zadnje tri utakmice 1-0, opet value na gostima, ja ću na neuvjerljive domaćine, tip 1 AH(-0.5/-1) 3/10 2.15.

Udinese - Bologna - vraća se Udinese u formu. Bolji u Napulju, uz malo spretnosti su mogli i dobit utakmicu. Marino: "Si', stiamo uscendo dalla crisi". Sredina igra dobro, drže balun, Di Natale i Quagliarella (kartoniran) opet zabili. Bologna je u prvidan uknjižila poraz od Fiorentine kući, to im je već šesti. Djelovali su nemoćno, obrana statična (Terzi i Moras smiješni), bez igre i napada. Na 1-2 su malo pritisli ali do kraja stvorili samo jednu dobru šansu. Bologna često ovdje dobija, obe ekipe mijenjaju sistem za ovu utakmicu, najbolje preskočit, radi statistike tip 1 AH(-0.5/-1) 1/10 1.94.

ACF Fiorentina - S.S. Lazio - vratio se Mutu a s njim i golovi za Fiorentinu. Prelako su prošli Bolognu, igrali su odlično kao ekipa u svim linijama, stvorili i dosta šansi. Montolivo standardno najbolji. Prandelli: "Squadra attenta e reattiva". Opet ništa od Lazija, igrali jesu protiv Milana, agresivni ali kao muhe bez glave, pred golom Pandev i Zarate u panici. Delio Rossi je u teškoj situaciji, napit će mu se Lotito krvi ako i ovo izgubi. Rossi: "Peccato per le occasioni create". Tražu pojačanja u Argentini, šuška se o povratku Verona. Za ovu utakmicu imaju izostanaka u obrani i sredini, Rocchi bi trebao biti spreman. Lazio dobija ovo često, rijetko bude remi, prebrzo je pao koeficijent na Fiorentinu, tip 2 0,5/10.

US Palermo - SSC Napoli - zasluženi poraz Palerma u Genovi mada se činilo da će iščupat bod. Branili su se i igrali na kontre, Amelia je branio čuda, Simplicio je imao odličnu šansu na 0-0. Ballardini: "Genoa ha vinto giustamente". Kupljen je Abel Mathias Platero Hernandez nadimka La Joya (il gioiello-dragulj) iz Penarola, bez sisanja novaca iz državnog proračuna kao u nekim gubernijama. Zamparini: "Col Napoli voglio i tre punti", Miccoli igra, Liverani je izgubljen neko vrijeme. Napoli je u padu, 2:2 sa Udinese-om je odlično kad se sve zbroji. Reja: "Abbiamo lottato, non era facile". Igrali su dobro 10-15 minuta, obrana loša, u napadu se improvizira. Ispali u četvrtfinalu Kupa od Juventusa, nezasluženo jer su bili bolji, pogotovo 2. poluvrijeme, umarali se 120 minuta. Reja: "In questo momento non siamo fortunati". Redovito tjedno njegovanje kulta ličnosti je imao i De Laurentiis: "...voglio una formazione che ci provi. Vorrei un gruppo con la mia mentalita"... e jebem li te filmski producente. Palermo ovo dobija, najbolje preskočit, meni miriše na nulu, tip 2 AH(0/+0.5) 1/10 2.05.

Anticipi:

US Lecce - FC Internazionale - Ovaj put abbruzzesi nisu prosuli bodove kao u zadnje 2 utakmice. Svoje šanse su iskoristili (2/3) i obranili se do kraja iako su igrali s 10 igrača od 41'. Benussi odličan na golu nakon onih kikseva od nekidan. Beretta: "Vittoria non facile". Tako je iznenadio svoj bivši klub i zbrka na dnu je još veća. Stadion je rasprodan, u takvoj atmosferi treba igrat napadački. Vraća se Zanchetta, izgubljen Giacomazzi, zaigrat će pojačanja Papa Waigo i Edinho. Mourinho nije zadovoljan bodom protiv Torina. Teško su igrali na startu, dobro su ih gosti pokrivali, sve se igralo individualno. Drugo poluvrijeme nešto bolji, stvarali su šanse, Crespo i Ibrahimović pogodili stative ali neće slonče u lonče. Čuda je radio i sudac Bergonzi ("sudac je zaslužio loptom u glavu...jedini pošteni sudac je Zlatko Sudac"). Quaresma zadnji put izviždan pa poslan svojim zemljacima u Chelsea. Moratti spominje ligu prvaka, karte su prodane, misli su na Manchester Unitedu. Najveći problem Intera, uz napadače, je pad u sredini čim fali koji igrač. Jimenez, Mancini, Figo su sve loša rješenja. Mourinho: "Siamo pochi a centrocampo". Ovaj put su kompletni jer se vraća Muntari, moguć je povratak Samuela u obranu. Pobjeda Intera, tip 2 3/10.

AC Milan - Reggina - izgleda da dolazak Beckhama nije bio samo cirkus jer čovjek igra dobro. Sa dva poteza je riješio utakmicu u Rimu, žele ga zadržat, uvrstili su ga i na uefa listu. Ancelotti: "In questo momento e un giocatore indispensabile". Galliani: "Beckham? Contratti si possono cambiare". Zadovoljna je i meni draga njegova gospođa: "Mi piace Milano; la citta e vibrante, piena di energia e passione. Si mangia bene. Non ci sono motivi per non apprezzarla". Kao da jeeeeee morska vila.... Sa žutila na utakmicu, prvo poluvrijeme su pustili Lazio da igra, bilo je malo plivanja i obrana Abbiatija, nakon golova Pata i Ambrosinija su preuzeli i igru. Evo ih na 2. mjestu, na -6 od ljubljenih gradskih rivala. U tjednu su odigrali preko nježnika sa G.Rangersima 2-2. Novi bod za Regginu, kući protiv Rome. Dobro je napadala kiša, a vjerojatno su i vatrogasci pomogli kao Hajduku jedne godine u Kupu protiv Vardara. Od lokve do lokve, nabijanja na Corradija, malo sreće i bod kao kuća je u kućici. I dalje fali Brienza. Ovo Milan redovito dobija, ne dobije li opet secite me gde sam najtanji, tip 1 AH(-1.5/-2) 3,5/10 2.03.

 

FT Lecce 0 - 3 Inter Milan +1.8

FT AC Milan 1 - 1 Reggina -3.5

FT AS Roma 3 - 0 Genoa +3.15

FT Cagliari 0 - 1 Atalanta +2.22

FT Catania 1 - 2 Juventus +1.15

FT Fiorentina 1 - 0 Lazio -0.5

FT Sampdoria 2 - 2 Siena -3

FT Torino 1 - 1 Chievo -3

FT Udinese 1 - 0 Bologna +0.47

FT Palermo 2 - 1 Napoli -1

 

Uloženo 591 Vraćeno 523,376 88,6%

Posted Image

Edited by ivemali

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...