Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

01.04.2009. - Srijeda

Recommended Posts

20:45 Sjeverna Irska : Slovenija TIP 1 @ 2,15 Expekt 7/10

 

V Belfastu bo danes nova kvalifikacijska tekma za svetovni pokal,igrali bosta Severna Irska in Slovenija.

Severna Irska po rezultatih je na telo dobri poti,da bodo po letu 1958 in 1984 še tretjič odpotovali na SP v Južno Afriko.Po TV ogledu v živo kjer sem si ogledal tekmo med Severno Irsko in Poljsko je bilo že mišljenja,da Slovenija nima nikakršnih možnosti za 3 točki medtem ko lahko izbori točko.Severni Irci na čelu z najboljšim strelcem Davidom Healyem so na Hampden Stadionu odigrali 3 tekme insicer so premagali San Marino z 4:0 in Poljsko 3:2,neodločeno so igrali proti Češki z 0:0.Zmago pa so dosegli tudi v San Marinu z 3:0.Doživeli so pa tudi oba poraza in sicer na Slovaškem z 1:2 in proti Sloveniji z 0:2,4 minute pred koncem je bil rezultat še 0:0.

Slovenija je v skupini 3 trenutno na 4.mestu z 2-2-1 in 5:3.Pred kratkim so igrali nerešeno 0:0 proti Češki,v gosteh so igrali

le na dveh tekmah in sicer na Poljskem 1:1 in v Teplicah proti Češki z 0:1.Premagali so še Slovaško z 2:1.

Selektor Kek ima nekaj težav pri igralcih in sicer bodo manjkali Samir Handanovič, Mirnes Šišič, Aleksander Radosavljevič in ne bo tudi Valterja Birse.

Verjetni postavi obeh reprezentanc:

SEVERNA IRSKA : Taylor, Mc Cartney, Evans, Hughes, Mc Auley, Johnson, Clingan, Davis, Mc Cann, Healy in Feeney.

SLOVENIJA : J.Handanovič, Cesar, Mavrič, Filekovič, Jokič, Brečko, Komac, Koren, Kirm, Dedič in Novakovič.

 

Nekako ima Slovenija slabšo obrambo po imenih in težko verjamem,da bodo obdržali pritisk Severnoircev in pravtako bo težko igrati pred številnimi "zelenimi" navijači zato z zmernim vložkom stavim na zmago domačih!

 

Lp

Share this post


Link to post
Share on other sites

20,45 Bih - Belgija tip 1 @2.20 expekt

 

Bosanci kazu ,ako smo ih pregazili u Belgiji ,zasto ih sad ne bi overili.Bosanci su jedno od mnogih iznenadjenja ovih kvalifikacija, i bice zanimljivo sta ce Cirini Beli uraditi do kraja ovih kvalifikacija. U subotu su stvarno odlicno odigrali protiv Belgije, i pobedili 4:2 a golove za njih su postigli Dzeko,Jahic,Bajramovic, i Misimovic. Bosanci imaju par problema sa povredama, a glavna vest je da nece igrati njihov kapiten Spahic, a velika je verovatnoca da ni Muslimovic nece nastupiti. Glavna zvezda u ekipi je Edin Dzeko, koji stvarno odlicno igra i dostojno zamenjuje Vedada Ibisevica kako i u igri tako i po golovima. Ja mislim da su Bosanci iako sada blagi favoriti, stvarno bolji i ne verujem da Belgijanci imaju snage da ih poraze kod kuce.Samopouzdanje je na visokom nivou u Bosanskom timu posle velike pobede nad Belgijom a domaćin će napasti od samog starta u potrazi za nova tri boda. Zajedno sa Nemačkom, Bosna može da se pohvali najboljim učinkom u ovim kvalifikacijama, budući da su postigli 16 golova u pet utakmica i očekuje se da nastave u tom ritmu. Međutim, ne očekujemo da sačuvaju svoju mrežu protiv napadački orjentisane Belgije a sve su šanse da ćemo opet videti utakmicu sa dosta golova.

 

Belgija je nastupila napadački protiv Bosne ali su uskoro kažnjeni preko Dzeko-a koji je doveo svoj tim u vođstvo. Uspeli su da izjednače, budući da su stvorili dosta šansi ali jednostavno su napravili previše grešaka u odbrani i na kraju su izgubili 4:2. To je bio veliki udarac za Belgijance koji sada moraju da pobede ako žele da ostanu u trci za prva dva mesta. Vandereycken-ov tim bez sumnje ima izuzetno kvalitetan napad, sa igračima kao što su Sonck, Mirallas, Dembele i De Camargo ali odsustvo Vincent-a Kompany-a u odbrani će biti očigledno.

 

Uveren sam da ce Bosna zabeleziti jos jednu ubedljivu pobedu na svom terenu i ostati u trci za Svetsko prvenstvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20,45 Severna Irska - Slovenija tip UNDER 2.5 @ 1.60 expekt

 

Irci su nenadano zaposeli prvo mesto u 3 grupi ali uz 2 meca vise od Slovaka.To znaci da moraju nastaviti pobednicki niz na domacem terenu ako zele na zavrsni turnir.Utakmica protiv Poljaka je bila zadnja šansa da se vrate u trku za prva dva mesta ali selektor Worthington je imao problema sa izborom igrača jer su nekoliko prvotimaca bili van tima zbog povreda. Niko nije verovao da mogu da pobede Poljsku, pa čak ni mi, ali igrači su briljirali, nošeni sjajnom podrškom domaće publike na stadionu Windsor Park i pobedili 3:2. Navijači se nadaju da će igrači uspeti da ponove takvu igru i eliminišu Sloveniju. Nigel Worthington nema novih problema sa povredama, pa će najverovatnije izvesti isti tim koji je pobedio Poljsku, a mi ne sumnjamo da će domaćin napasti od prvog minuta u pokušaju da uzme nova tri boda.

 

Slovenci su imali priliku prosle nedelje da zaposednu vrh ali nisu uspeli da pobede Cehe (0-0) pa sada imasju popravni.Selektor Matjaz Kek je imao problema sa postavom jer su nekoliko njegovih prvotimaca bili van tima zbog povreda, ali njegov tim je ipak pružio odličnu partiju i bili su vrlo blizu pobede. Međutim, nisu uspeli da iskoriste šanse i morali su da se pomire sa nerešenim rezultatom tako da sada imaju dva boda manje od vodećeg tima i njihovog sledećeg protivnika, Severne Irske. Slovenci moraju da idu na pobedu u Belfastu pa će sigurno krenuti napadački jer Severna Irska definitivno nije nepobediva. Situacija sa povredama je i dalje problematična ali neki od povređenih će se verovatno oporaviti na vreme za ovaj meč. Gosti će imati dosta prostora jer će Severna Irska napasti od samog starta. Novaković i Dedić su odličan napadački tandem a domaćinu neće biti lako da ih zaustavi.

 

Smatram da ce mec biti neizvestan uz obostranu opreznost a tu onda nema pogodaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Međunarodne prijateljske utakmice muški, Glavna opklada

 

 

Srbija - Švedska 01.04.09 20:15

tip: 1

kvota; 2.05 bet-at-home

 

 

 

Ne volim da igram na svoje, da igram prijateljske i kup utakmice, ali ovaj mec me vuce da odigram. Kec nisam stavio cisto navijacki vec zato sto mislim da ce biti

tako. Reprezentacija Srbije igra kao preporodjena od kako ju je preuzeo Radomir

Antic, tako ozbiljno mo je delovala jos ona reprezentacija Jugoslavije kada je selektor bio Ivica Osim. doduse ona generacija imala je dva virtuoza: Safeta Susica i Dragana Stojkovica - Piksija. Ova sada nema takvog nekog igraca - organizatora igre , ali su odlicno ukomponovani kao tim . Da se vratim na vecerasnji susret srbija je skoro vec osigurala odlazak na svetsko prvenstvo , dok su Svedjani u vrlo izjednacenoj grupi. Za vikend su ostvraili dobar rezultat odigravsi 0:0 protiv portugala u Portugaliji. Na ovom mecu ce Antic poceti sa rezervnim timom , koji je nista gori od onog prvog i sigurno ce dati sve od sebe da se dokazu i pokazu selektoru. sa druge strane i svedjani ce sigurno igrati u nekom promenjenom sastavu, a sto je sigurno to je da nece igrati njihov najbolji igrac Zlatan Ibrahimovic , koji igra samo takmicarske meceve za svoju reprezentaziju. Srbiju je tesko pobediti na njenom terenu pa ce tako biti i veceras . - mozda nece kao dosad da vec posle 30 minuta daju dva gola , ali pobeda na kraju - moze se reci sigurna

 

   2:0 http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_mad.gif

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da Vam kazem da u Mozzart (u Srbiji) ne mozete igrati mec Lommel-St.Truiden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Kvalifikacije SP Južne Amerike,

Ekvador - Paragvaj 01.04.09 23:20

tip: 1

kvota; 1.95 unibet

 

 

Paragvaj cvrsto drzi prvo mesto sa 23 boda 4 vise od 2. Argentine tako da su skoro sigurni ucesnici svetskog prvenstva. Dok Ekvador se nalazi na 7. mestu

sa 13 bodova, 3 manje od 5. Urugvaja i 5 manje od 4. Brazila. Da se podsetimo da prva 4 idu direktno na svetsko prvenstvo , dok 5. igra doigravanje. Ekvador ako zeli na S.P. mora veceras da pobedi. U zadnjem kolu su na svom terenu igrali nereseno protiv Brazila , pa zasto ne bi sad pobedili Paragvaj.

Ekvador je dosad na svom terenu igrao 3-2-1 uz gol razliku 10:4

 

Paragvaj je kao gost dosad igrao 2-2-2 uz gol razliku 7:7, u zadnjem kolu su izgubili od Urugvaja kao gosti sa 2:0 pa bi tako nesto moglo da bude i veceras.

Ove dve reprezentacije su se u ekvadoru sastali 2 puta -jednom za kvalifikacije i jednom prijateljski i oba puta je domacin t.j. Ekvador pobedio i to sa 5:2 i 1:0 .

Za ove kvalifikacije vec su odigrali mec u Paragvaju, Paragvaj je pobedio sa 5:1

Za kraj zakljucak - domaci teren i moze se reci moranje da se pobedi dovoljno za

pobedu Ekvadora.

 

    1:1 http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_mad.gif

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...