Jump to content
Sign in to follow this  
EXERBET

03.05.2009. - Nedjelja

Recommended Posts

RAD-NAPREDAK 2

 

29.kolo srpske lige, dakle ovo i jos 4 do kraja. Obe ekipe prilicno sigurne na sredini tabele. Ekonom Napretka (onaj isti koji nam je prosle sezone ukazao na ociglenih Hajduk-Napredak 2:0 i ovosezonsko prolecnih Napredak-javor 3:0) nam jece rece da postoji mogucnost dogovora za pobedu Napretka u Beogradu. Ja danas odigrah u Mozzartu na kvotu 3,5 za meni minimalan ulog, jer...Ipak, sve ovo vise mirise na neki miroljubivi X. Da ne bude da nisam rekao...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Makedonska Prva liga

 

16:30 Renova - Rabotnicki tip: X2 @1.84 kladionica: Bwin

 

Odigrao sam ovaj par iz Makedonske Prve lige u Nagradnom takmicenju, pa evo rec-dve. Renova je trenutno uspesnija, zauzima drugo mesto, ali nakon jucerasnje pobede Makedonije Gjorce Petrov nad ekipom Turnova mislim da je sve reseno sto se sampiona tice. Makedonija ima prednost od 11 bodova u odnosu na Renovu i Renova vise nema za sto igrati. Ucesce u Kupu Uefa joj je zagarantovano (samo tri ekipe su dobili licencu, Makedonija Gjorce Petrov, Renova i Rabotnicki), tako da ce danasnja utakmica vise biti rekreativa nego li prvenstvena. U jednoj takvoj situaciji sasvim je moguce da Rabotnicki ostane neporazen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pobeda - Pelister tip: X @3.55 kladionica: Bwin

 

Ovo je Pelagoniski derbi u makedonskoj prvoj ligi. Pobeda je iz Prilepa, Pelister iz Bitolja. Bice ovo tenzicna utakmica, bodovi su potrebni i jednom i drugom u borbi za opstanak. Stadion ce biti pun navijacima i jednog i drugog tima ako se uzme u obzir razdaljina (pola sata voznje). Sigurno cemo videti dosta zutih i crvenih kartona na ovom susretu, a sto se golova tice ...

 

No bilo kako bilo, mislim da ce vaznost utakmice uciniti svoje. Iskljucujem pobedu gosta. Izmegju ostala dva znaka mislim da je remi realniji ishod, jer bice svasta na terenu osim pravog fudbala. To znaci da ce se igrati oko 50 minuta aktivnog fudbala, sve ostalo bice nervoze, valjanje po terenu, grubosti, pritisak na sudije i slicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno ste vec procitalu ovu informaciju, ali da dopunim prethodno napisano. Pobeda je kaznjena sa osam godina neigranja u evropskim kupovima zbog namestene utakmice pretkvalifikacija Lige Prvaka protiv Pyinik-a. Predsednik Zabrcanec i tadasnji kapiten Zdravevski su dozivotno suspendirani. Uefa je bila rigorozna i mislim da ce se i to reflektovati na rezultate Pobede.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HSV - Hertha BSC - oba daju go - 1,60 - SuperSport

Dok je u prošlom kolu Hertha slavila u Hoffenheimu, HSV je poražen u Dortmundu pa će danas morati da traže pobjedu kako bi se vratili na drugu poziciju, dok ni Hertha nije ravnodušna na te njihove ambicije i nadam se da se danas neće samo braniti.

HSV je na svom terenu skoro pa nepobjediv ali su sve svoje uspjehe kompromitovali porazima u Dortmundu i Stuttgartu tako da će danas morati da povuku sve svoje napadačke adute kako bi došli do pobjede,kojih nadam se imaju dovoljno protiv Herthe.Opet je tu prije svega Olić, koji bi trebao u sredini da napravi neku zavrzlamu i nadmudri gostujuću odbranu.Protiv Šimunića će to ići malo teže, ako ništa jer ga Josip predobro poznaje da bi ga ovaj nečim izenadio ali protiv Bergena mu dajem određenu šansu, jednostavno nadam se da će i ovaj put kao mnogo puta do sada iskoristiti neku od centar-šut lopti Pitroipe i Trochowskog, koliko sam mogao primjetiti to je trenutno jedan od slabijih segmenata defanzivne igre Herthe, prije ovog kola su uvezali dvije pobjede a opet prije toga su bili u neugodnoj seriji od tri poraza,u sve te tri utakmice su primili bar jedan go nakon protivničkih centar-šuteva, te su golove davali redom Khedira, Kehl, Hanke, Bruggink pa i Mertesacker , svi su golovi postignuti nakon ubacivanja i mada bi ovdje Šimunić trebao da bude taj neprelazni bedem očigledno on nije toliki problem kako se čini i nadam se da će to igrači domaćih znati iskoristiti.U normalnim okolnostima sa Petrićem zna se šta bi to značilo ali bez njega vjerujem da će se lopte uglavnom spuštati na zemlju Oliću ili Guerreru (koji je iza njega), pa se nadam da će Ivica te lopte ili sam nekako iščeprkati i zavući iza leđa Drobnya ili vratiti Guerreru na šut.Mada ovo izgleda kao neki uhodan obrazac,moram priznati da za razliku od Wolfsburga ili Dortmudnske Borussije HSV nema neki precizan obrazac svojih napada i jednostavno su opasni iz svih pozicija, tačnije prezicne lopte dolaze iz svih pravaca, tu možda nekad imaju primat Trochowski i ostala družina iz veznog reda ali nerjetko tu ulogu preuzmu Jarolim i Jensen, pogotovo ovaj zadnji zna proslijediti strašnu loptu ponekad i sa svoje polovine a i sam je opasan kad se ubaci u napad pa sa ove strane se nadam da HSV,bar pred svojim navijačima, neće imati problema da gradi opasne napade.Nekako mi se čini malo izvjesnim da je će baš danas protiv Herthe HSV prekinuti svoju seriju od 15 ligaških utakmica na domaćem terenu na kojima su dali go, to im zadnji put nije uspjelo u duelu sa Werderom u Maju prošle godine.

Vidjeli smo kako bi HSV mogao dati go danas, da vidimo kako bi to mogla Hertha.Kao što rekoh, Hertha je malo podigla svoju formu i uvezali su dvije pobjede, što bi sam po sebi trebao biti određeni razlog da očekujem da danas daju go.Za razliku od HSV-a kod gostiju se može pronaći neka učestala varijanta građenja svojih napada.Prethodnih sezona, kada je Hertha uglavnom tavorila na sredini tabele muku su mučili za završnim pasom, kojim bi uposlili nekog od napadača ili jednostavno završili akciju ali su ove sezone to doveli skoro do savršenstva, od čega su posebno profitirali Voronin i Pantelić, mada ne bi bilo pogrešno reći da su na takav način svi igrači dolazili u šansu za go, za nadati se je da će Hertha uspjeti da probije desnu stranu domaćih kao što im je to uspjelo jesenas u Berlinu, kada su sa dva ekspresna prodora po toj strani došli do pobjede.Nadam se da će i danas Herta uspjeti u tome, ako ništa Kačar, Cicero pa i Dardai bi trebali da odigraju koju loptu Pantelića ili Raffaela, pogotovo jer ni štoperi domaćih nisu neki pojam stamenosti, od Graavgarda nemaju neke prevlike koristi dok bi pored Mathijsena nekad moglo proći i nešto više od lopte i često je Holanđanin koštao golova HSV jednostavno ne očistivši protivničke lopte koje su išle u njegov kazneni prostor.Očekujem da će i Hertha slično kao Borussija u prošlom kolu iskoristiti te nedostatke, kao što je to uspjelo Kehlu koji je uspjeo da se provuče između igrača HSV-a, i loptu samo skrene u go kroz noge Rosta. Iako je HSV primio najmanje golova na svom terenu u Bundesligi, kada bi naletio na neku napadački jaču ekipu tu bi već bili problemi, tako da su u Hamburgu golove davali Bayer, Schalke, Borussija, Werder i Wolfsburg a to nije uspjelo tek Bayernu i Stuttgartu,nadam se da Hertha neće biti ta treća ekipa.Jednostavno nakon duže vremena nije bila ovako visoko na tabeli i vjerujem da neće tak tako prepustiti tu poziciju,bar ne uz priličnu borbu i uz koju loptu u mreži domaćih.

Na kraju da se osvrnem na tradiciju i sudiju.Što se tiče njega to je za ovu utakmicu, Thorsten Kinhöfer, 40-godšnji gradski službenik iz Hernea, grada u savez. državi Sjeverna Rajna-Vestfalija.Za HSV je baksuzan jer nisu nijednom pobjedili kada im je on sudio i kada im on sudio skoro je sigurno da primaju go jer se to desilo u sva tri susreta koja im je on vodio, remi sa Bayernom u Minhenu 2:2, gore spomenuti poraz u Berlinu 2:1, pa čak i poraz Karlsruheru sa 3:2, gdje su poseban show imali spominjani Graavgard i Mathijsen.Ni za Herthu nije puno sretniji, sudio im je dva puta: pobjeda u Berlinu protiv Eintrachta i poraz u Stuttgatu ali ni oni nisu sačuvali mrežu kada im sudi ovaj čovjek, Eintracht su pobjedili sa 2:1, dok ih je Stuttgart savladao sa 2:0.Inače u tek tri utakmice od ukupno 16 koliko je on do danas sudio u Bundesligi,nismo vidjeli da oba tima nisu zatresla mreže: pobjeda Hoffenheima protiv Borussije (M) 1:0, pobjeda Hannovera protiv Bayera 1:0, i spomenuti poraz Herthe, kada je propustio da za Berlince dosudi očigledan penal.Nadam se da tako slabovidan neće biti danas.Što se tiče tradicije, ubjedljivo je na strani HSV-a (16-7-4 ; 55:25), kao i ona iz nešto svježijeg perioda jer je HSV slavio u tri od zadnja četiri ligaška duela u Hamburgu, u sva tri rezultatom 2:1, četvrti duel je završen 1:1.


Hamburger SV: F. Rost - Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Tavares - Pitroipa, Guerrero, Trochowski - Olić

Hertha BSC: Drobny - Piszczek, von Bergen, Šimunić, M. Stein - Ebert, Dardai, Kačar, Cicero - Raffael, Pantelić

Share this post


Link to post
Share on other sites


1. FC KöLN /13. - WERDER /10./

24-8-6 (88:48), zadnjih 5 u Kölnu 1-1-3 (5:11)


1. FC Köln: Mondragon - Brečko, McKenna, Mohamad, Wome - Matip, Pezzoni - Sanou, Vučičević, Ehret - Novakovič

Werder Bremen: Wiese - C. Fritz, Naldo, Mertesacker, Boenisch - Vranješ, Baumann, Niemeyer, Tziolis - Rosenberg, Pizarro


ne igraju

Petit, Geromel

Özil, Diego, Frings, Hunt, Hugo Almeida


najbolje ocjenjeni igrač / prosj. ocjena / prosj. ocjena u zadnjih 5 utakmica / pozicija

Geromel* / 3,11 / 3,80 / štoper

Tim Wiese / 3,02 / 2,70 / golman


najbolji strijelac / golovi / u zadnjih 5

Milivoje Novakovič / 15 / 3

Claudio Pizarro / 16 / 4


forma (važi samo za bundesligu)

L-L-L-L-W ; 4:10 (zadnjih 5 u Kölnu : L-L-L-D-D ; 3:10)

W-L-D-W-L ; 9:6 (zadnjih 5 u gostima : L-D-L-D-L ; 3:6)


sudija

Michael Weiner (Geisen, s.d. donja Saksonija, SZ Njemačke)

2,83

15 utakmica, 52 žuta, 2 crvena kartona

Köln i Werder još nisu pobjedili kada im je on sudio

sudio Kölnu dva puta, gostujući poraz u Leverkusenu od Bayera 2:0 (4) i domaći poraz od Bayerna 0:3 (3)

jednom sudio Werderu, gostujući remi sa Hoffenheimom 0:0 (4)

od 15 utakmica koje je sudio : 5 pobjeda domaćih ekipa, 3 remija, 7 pobjeda gostiju (18:20)

u zadnjih 5 : 1-1-3 (5:7)

od 2 crvena kartona, po jedan je pokazao domaćim igračima (Pfertzel-Bochum) i gostujućim igračima (Engelaar-Schalke)


* - iza njega je Faryd Mondragon / 3,26 / 3,20 / golman Edited by Zlaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

RAD-NAPREDAK 2

 

29.kolo srpske lige, dakle ovo i jos 4 do kraja. Obe ekipe prilicno sigurne na sredini tabele. Ekonom Napretka (onaj isti koji nam je prosle sezone ukazao na ociglenih Hajduk-Napredak 2:0 i ovosezonsko prolecnih Napredak-javor 3:0) nam jece rece da postoji mogucnost dogovora za pobedu Napretka u Beogradu. Ja danas odigrah u Mozzartu na kvotu 3,5 za meni minimalan ulog, jer...Ipak, sve ovo vise mirise na neki miroljubivi X. Da ne bude da nisam rekao...

http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/14clover.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...