Jump to content
Sign in to follow this  
ivemali

Recepti

Recommended Posts

SALATA OD PILETINE!!

 

Potrebne namirnice za 4 osobe:

 

250 gr tjestenine (svrdla ili pena u 3 boje)

400 gr pilećih prsa- filea

1 mrkva

200gr brokula

1 jaje

0.2 dl kiselog vrhnja

200 gr kiselih krastavaca

300 gr pomidora

200 gr paprike- razne boje ako imate

majoneza, masline peršin

 

 

Priprema: Skuhate paštu u slanoj vodi, ocijedite,ohladite pod hladnom vodom. Pileći file skuhate sa povrćem ili ga ispecite na tavi( onda ga prethodno začinite solju i paprom ) Narežite meso i svo povrće i jaje na rezance, te pomiješate sve skupa u posudi. Kiselo vrhnje, majonezu, sol papar kosani peršin pomiještate skupa i onda sve sjedinite sa piletinom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čokolada-Čokolada kocke

 

 

 

Biskvit:

6 jaja

6 žlica šećera

6 žlica oštrog brašna

1/2 praška za pecivo

1 dl mlijeka

3 žlice kakaoa

1 dl ulja

 

Krema

 

1/2l vrhnja za šlag-hopla,hole

250 gr čokolade za kuhanje ili mliječne

 

prprema: Ovojiti žumanca od bjelanjaka, u žumance dodati šećer,mlijeko ulje,i tući mikserom dok se ne dobije lijepa jednolična masa i šećer se ne rastopi. U smjesu dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakao. Sve dobro pomiješati i dodati istučen snijeg od bjelanjaka. Istresti ga u pleh recimo 40x25 i peči u pećnici na 175¨C 45 minuta.

 

Krema: U vrhnje dodati na kockice natrganu čokoladu i staviti na lagano zagrijavati da se otopi a pritom paziti da ne zakuha.Miješati dok se čokolada skroz ne otopi i tako rastopljjeno preliti po vručem biskvitu. Ostaviti da se ohladi pa nakon toga još hladiti u fružideru barem 2 sata. Hladno rezati na kocke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

KLEPE

Potrebno je:

Nadjev:
300 g mljevenog mesa;
glavica crnog luka;
so, biber.

Tijesto:
350 g brašna;
2 jajeta;
malo vode;
so.

Preljev:
50 g putera;
velika pavlaka;
malo jogurta;
2-3 čena bijelog luka;
so.


Priprema:

Zamijesite tijesto srednje tvrdoće od brašna, jaja, vode i soli i razvijte jufku na pobrašnjenoj podlozi. Isjecite kvadratiće veličine 5x5 cm.

Meso i luk propržite i dodajte začine. Na svaki kvadratić tijesta stavite po grudvicu pripremljenog mesa, te kvadratiće od jufke presavijete i rubove pritisnite viljuškom da se zalijepe. Pripremljene klepe kuhajte u slanoj i ključaloj vodi 8-10 minuta, te ih izvadite iz šerpe i ocjedite.

Puter istopite, a pavlaku, jogurt, bijeli luk i so pomješajte. Premažite vatrostalnu zdjelu puterom i u nju složite klepe, prelijte puterom i pripremljenom pavlakom te zapecite 15 minuta u rerni.

Služiti dok je toplo, a po želji, gotove klepe možete preliti svježom pavlakom u koju ste isjeckali bijeli luk.


svjesko a naše :nije::nije:http://www.bet-club.com/forum/public/style_emoticons/default/80yahoo.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istarska maneštra

Manešra po receptu restorana Laganini ukusna je juha koja će zimi ugrijati, a ljeti okrijepiti kao samostalno jelo.

 

Sastojci:

kost od pršuta, ili komad sušenog mesa

20 dag mladog kukuruza

20 dag mrkve

10 dag luka

20 dag graha

30 dag krumpira

3 – 4 žlice pešta

peršin i celer po želji

sol, papar po ukusu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jooo... rano moja šta ste napravili od teme, trebalo je recepte napisat po svome ukratko a ne copy/paste iz kuharica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jooo... rano moja šta ste napravili od teme, trebalo je recepte napisat po svome ukratko a ne copy/paste iz kuharica.

Da baš,tema je totalno izgubila draž!! :aponis:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlično, tako treba! Evo ogledni primjer:

evo jedan moj

1. kupite hrenovke u dućanu

2.stavite ih u vodu i kuhajte 20 min

3.dobar tek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isprobajte ovo, odlicno je:

Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pašteta od tunjevine

 

 

250 g tune iz konzerve

100 g maslaca

100 g majoneze

3 kisela krastavca

1 pečena paprika

4 slane srdele ili fileta inćuna

1/2 žličice kapara

1 žlica sjeckanog peršina

2 žlice kečapa

ljuti umak - tabasco

sol i papar

 

 

 

Priprema:

 

Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom

izradimo u multipraktiku. Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku,

slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.

Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još

jednom izradimo. Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah

ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škampi punjeni blitvom

 

Sastojci:

Blitva

Krumpir

Škampi

 

Blitvi odrežite zadebljalo korijenje. Pri dnu lista ostavite komadić korjenčića i razrežite ga uzduž. Očišćenu blitvu dobro operite pod mlazom tekuće vode.

U vodu stavite kuhati krumpir narezan na kocke. Kad je krumpir napola gotov, dodajte mu oprane listove blitve i kuhajte još 10-ak minuta, ovisno o veličini i starosti blitve. Ocijedite.

Izvadite meso iz repova od škampa i ugurajte unutra blitvu. Meso od škampa pošaljite meni :nije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

skuhaj spagete,a dok se to kuha napravi malo zaprske,dodaj cijeli tetrapak pasirane rajcice,origano,vegetu i jednu limenku tunjevine u komadicima,sve to mijesaj dok se ne zgusne

 

brzo i fino

Share this post


Link to post
Share on other sites

paradižot

 

Sastojci

 

1l mlijeka

5 jaja

2 žlice šećera

petit beure keksi

čokolada u prahu

 

 

odvojite žumanjke od bjelanjaka te napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka pomješan sa šećerom

 

uzmite jednu veću zdjelu i poslažite po rubu kekse

 

uzavrite mlijeko

 

u vrelo mlijeko stavljajt bjelanke sa žlicom- pravite žličnjake

 

kada su svi žličnjaci gotovi u preostalo mlijeko stavite zamućene žumanjeke,

promješajte dok malo ne zgusne, dobivenu smjesu lagano izljevajte u zdjelu, ali ne po sredininego ju livajte po rubovima tako da žumanjci ostanu na vrhu, a smjesa od žumanjaka padne dole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...