Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

09.11.2009.

Recommended Posts

21:15, Benfica(-1) - Naval, tip 1, @1.55, Expekt, 8/10

 

 

U posljednjem susretu 10. kola 1. portugalske nogometne lige sastaju se trenutno 2. plasirana Benfica i 11. plasirani Naval.

 

Benfica nakon 9 odigranih susreta ima omjer 7-1-1 uz gol razliku 30:7 i 22 osvojena boda, dok Naval ima omjer 3-1-5 uz gol razliku 7:14 i 10 osvojenih bodova.

Benfica doma ima omjer 3-1-0 uz gol razliku 20:3 i 10 osvojenih bodova, a Naval na strani ima omjer 1-0-3 uz gol razliku 2:8 i 3 osvojena boda.

 

Što se tiče međusobnih susreta omjer je 5-3-0 za Benficu u posljednjih 8 utakmica, s tim da u posljednjih 5 Benfica ima svih 5 pobjeda.

 

Već sam u nekoliko navrata pisao da je Benfica momčad koja je IMHO daleko najkvalitetnija u Portugalu i po onom što sam gledao u ovih 9 kola, slobodno se već sad usuđujem reći da će biti i prvak na kraju sezone, unatoč njenom porazu u susretu protiv Brage u prošlom kolu(čime je prekinut niz od 7 uzastopnih prvenstvenih pobjeda Benfice). Tamo Benfica jednostavno nije imala sreće. Iz prvog udarca na gol je primila pogodak, a kasnije je dominirala tijekom cijelog susreta. Poništen joj je i regularan pogodak oko 30. minute susreta, a unatoč nekoliko prilika za izjednačenje, kad je Benfica sve bacila u napad, nakon jednog kontranapada Brage prima i drugi pogodak te gubi utakmicu s 2:0.

No, još gore od poraza je činjenica da je nakon poništenog pogotka Benfice u momčadi zavladala ogromna nervoza, što se rezultiralo s nekoliko žutih kakrona i isključenjem Cardoza, koji se u tunelu za vrijeme poluvremena potukao s liberom Brage pa ga neće biti u današnjem susretu.

No Benfica još uvijek ima podosta vrlo kvalitetnih igrača kao što su Aimar, Saviola, Nuno Gomes, Javi Garcia, Ramires, Ángel Di María.

 

Vjerujem u novu pobjedu Orlova u ovom susretu, a ovdje tipujem na pobjedu u hendicapu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...