Jump to content

Recommended Posts

Avstrija- Zmagovalec ekipne tekme @1,85 7/10 Bwin

Najprej je s kvoto prišel ven WH, in sicer @2.. ampak je bila takoj zbita. Tudi v kvoti @1,85 vidim lep Value, bitka naj bi se bila predvsem z Finci in Norvežani.

 

Pa poglejmo glavne kandidate za prvo mesto. To so kot ponavadi Norvežani, Avstrijci in Finci. Tudi kakšna ekipa iz ozadja lahko preseneti z uvrstitvijo na stopničke, a na 1. mesto pač ne.

Avstrijci nastopajo z Loitzlom, Koflerjem, Šlirijem in Morgijem. Finci nastopajo z Hautamaekijem, Keiturijem, Ollijem in povratnikom Ahonenom. Norvežani pa z Romoerenom, Gangnesom, Jacobsenom in Evensenom.

 

Norvežani imajo 2 vlečna konja: mladega Gangnesa in Evensena. Romoeren je že v letih, ni več v top formi, lani mu nikakor ni šlo, ne vem zakaj namesto njega ne nastopa Hilde.. Jacobsen pa skače solidno.

Finci so vedno nagnjeni k nekonstantnosti. Sploh v takih razmerah kot v Kuusamu. Povratnik Ahonen bi znal biti njihov glavni adut, čeprav se bo sam osredotočil predvsem na ZOI in pomoje trenutno še ni v top formi. Keituri je bržkone njihov najslabši člen, Olli pa ga marsikdaj na ekipnih tekmah biksne. Tudi na treningu ni pokazal nič posebnega.

 

Loitzl v 1. skupini je boljši kot Hautameki in Romoeren za nekaj metrov. Kofler, verjetno največja uganka v avstrijski ekipi, je na treningih skakal zelo dobro in je nekje na isti ravni kot Gangnes, ter boljši kot Keituri. Šliri je itak klasa zase in bi moral v dvoboju z Ollijem in Jacobsenom naredit vsaj 10 metrov razlike, v vsaki seriji. V zadnji skupini nastopa Morgenstern, ki ga bosta Ahonen in Evensen verjetno preskočila, toda razlika ne bi smela biti prevelika.

 

All in all, pri Avstrijcih se lahko zanašamo na njihovo konstantnost, odličnega Šlirija, Loitzla in tudi Koflerja. Tole bo pomoje najvišja kvota v tej sezoni na njihovo zmago, zato jo kljub nekoliko težjim razmeram vzamem za malce višji vložek.

Edited by matootam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...