Jump to content

Recommended Posts

Kathrin Zettel-Tina Maze 1 @1,65 6/10 ŠL/ Bwin

Obe sta zelo dobro začeli sezono, Zettlova je dobila 1. veleslalom v Söldnu. Nato je zaradi angine zbolela in izpustila slalom v Leviju, kjer je Tina dosegla svojo najboljšo uvrstitev v slalomu. Sedaj je Zettlova odlično pripravljena na nove tekme.

Razloga, zakaj kontriram Tini Maze, sta dva. Tina je dejala, da je zbolela in da upa, da bo do tekme že dovolj dobro pripravljena, da bo imela dovolj energije za obe tekmi. Drugi razlog pa je ta, da se Tina na ameriškem snegu ne znajde najbolje in v Aspnu še ni dosegla odmevnejšega rezultata, niti v njenih najboljših sezonah. Na drugi strani pa je Avstrijka v Aspnu vedno dobro nastopala, med drugim je tu slavila tudi svojo prvo zmago svetovnega pokala.

Obe tekmovalki sta v odlični formi, vendar vsi ostali dejavniki govorijo v prid Zettlovi...

Edited by matootam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robi Kranjec- Pascal Bodmer 1 @1,80 4/10 Bwin

Nemci so danes na ekipni tekmi verjetno presenetili marsikoga, sam jih sicer nisem pričakoval na 2. mestu, a vendarle sem vedel, da so ekipno v zelo dobri formi. Njihov glavni adut iz rokava pa je bil mladi 18-letnik Pascal Bodmer, ki je v svetovnem pokalu samo 1x bil med Top 20. Na treningih je obakrat skočil zelo solidno, nad 135m, v kvalifikacijah je v dokaj slabih razmerah iztržil zelo dober rezultat in kot sem že rekel, na ekipni tekmi nastopil odlično. Letos na poletni turneji ni pokazal nič posebnega. Lani je nastopal predvsem v kontinentalem pokalu, kjer je sicer kar močna konkurenca, tam mu je šlo precej dobro, predvsem na malih skakalnicah.

O Kranjcu ne bi preveč nakladal, ker verjetno vsi vemo, da je v odlični formi, to je pokazal tako v kvalifikacijah, na treningih in tudi danes na tekmi, ter seveda na plastiki. V Kuusamu je Kranjec slavil svojo dosedaj edino, in upam da ne zadnjo, zmago v svetovnem pokalu, zato verjetno zelo rad nastopa na njej. Mladi Bodmer ima v primerjavi z Kranjcem premalo izkušenj v svetovnem pokalu, z morebitnim dobrim skokom v 1. seriji, bi se mu v 2. lahko zatresle noge, ker je vendarle še zelen. Ne verjamem, da lahko še enkrat brez napake oz. tako vrhunsko nastopi. Tale duel bo vendarle zelo napet, a Kranjcu dajem nekaj več prednosti..

Edited by matootam

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00 Dmitri Vassiliev - Martin Koch TIP 1 @ 1,60 EXPEKT 8/10

 

V Kuusamu na Finskem bo jutri(sobota) prva posamična tekma za svetovni pokal v smučarskih skokih.Odločil sem se za zanimiv par med Rusom Dmitrijem Vassilievom in Martinom Kochom iz Avstrije.

Martin Koch ni sodeloval pri ekipni zmagi saj po rezultatih iz treninga skakalnica v Kuusamu mu ne odgovarja.Na prvem treningu je skočil skromnih 88 m,na drugem pa 110 m.Danes sta pa v kvalifikacijah(uvrščena sta fixno) bolj za trening oba preskočila po 124 m.Na ekipni tekmi pa je za Rusijo nastopil odlični Dmitri Vassiliev bil fenomenalen s skokoma 137m in 129,5 m.

Sam že dolgo spremljam Rusa Dmitrieva Vassilieva saj je v lanski sezoni kar 4 krat med najboljše 3.V lanski sezoni je bil na tej skakaklnici odličen tretji z 133 m,izvajal pa so le enkrat.

Martin Koch je lani osvojil 6.mesto na tej skakalnici z 126,5m,bil je tudi trikratni ekipni zmagovalec.Koch je v lanski sezoni deloval toplo-hladno in ni bil vedno v formi,da bi lahko tekmoval "brez problemov".

 

Dmitri Vassiliev je takorekoč veteran in z podobnima skokoma kot danes vsekakor premaga Avstrijca Martina Kocha,ki ni še v pravi formi!!

 

TIP 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...