Jump to content
Belc

NBA vijesti

Recommended Posts

Cavaliersi nadigrali Miami

 

KOŠARKAŠI Clevelanda su pobjedom protiv Miamija 102:86 došli do desetog uspjeha u nizu, što ih, naravno, i dalje drži na tronu Istočne konferencije.

 

"Oni su momčad za naslov prvaka, a mi smo sastav za doigravanje. Time je sve rečeno", komentirao je nakon utakmice Dwyane Wade, najbolji igrači Miamija.

 

Posljednji put kada su igrale ove dvije momčadi, u Miamiju prije nekoliko dana, sve se svelo na dvoboj Wadea i Jamesa. Tada je James, u zadnjem periodu igre, ukrao loptu Wadeu, pogodio dva slobodna bacanja, dok je na drugoj strani (u zadnjoj sekundi) Wade promašio šut za pobjedu. Kombinirano su, tada, ta dva sjajna igrača ubacila 70 poena.

 

Ovom prilikom je na razini bio samo LeBron (36 poena), uz sedam skokova i osam asistencija. Wade je ubacio 24, uz devet asistencija.

 

Isto tako, trenutačno LeBron ima 13:9 omjer protiv Wadea u utakmicama NBA lige, kao i 9:1 na domaćem parketu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kobe Bryant ne trenira zbog ozljede gležnja

 

TRENINGE Los Angeles Lakersa, aktualnih prvaka NBA lige, tijekom četvrtka je propustio vjerojatno najbolji košarkaš današnjice, Kobe Bryant.

 

Razlog je ozljeda lijevog gležnja, kojeg je načeo prije tjedan dana u utakmici protiv Philadelphije, a ozljeda se pogoršala nakon posljednjeg ogleda protiv Charlotte (srijeda), kada ga je nagazio suigrač Lamar Odom.

 

Da li zbog toga, ili ne, no u tom ogledu protiv Charlotte je Bryant ubacio samo pet poena, makar je igrao 35 minuta. No, šut 2-12 je učinio svoje tom prilikom.

 

U sezoni gdje mu je napuknut prst šuterske ruke, te je imao i drugih zdravstvenih problema, bolovi u gležnju su samo nastavak tegoba za igrača koji je prošle godine s Lakersima osvojio četvrti NBA prsten.

 

Upitan je tako njegov nastup protiv Denvera na domaćem parketu u petak. U pitanju je repriza prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, a Lakersima je upravo taj suparnik ove sezone nanio najteži poraz. Pobijedio je Denver kao domaćin, 13. studenoga, sa čak 105-79.

 

Dvojben je nastup, isto tako, najboljeg igrača Denvera Carmela Anthonyja koji ima isti problem (lijevi gležanj). Ogled bi mogao tako biti lišen prvog i četvrtog strijelca trenutačno u NBA ligi. Anthony ubacuje prosječno 29.7 poena po utakmici, a Bryant 27.9.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslije kapetanske vrpce Capitalsa stiglo novo priznanje: Ovečkin igrač mjeseca u NHL-u

 

RUSKI hokejaš Aleksandr Ovečkin, najbolji pojedinac u redovima Washington Capitalsa, proglašen je za najboljeg igrača mjeseca siječnja u NHL ligi.

 

Tijekom petnaest utakmica Ovečkin je ostvario ukupno 26 bodova (pogoci plus asistencije), a zanimljivo da je od drugog dana siječnja imenovan i kapetanom momčadi koja se trenutačno nalazi na vrhu Istočne konferencije.

 

U ukupnom zbiru bodova kroz sezonu Ovečkin se nalazi na drugom mjestu iza Šveđanina Henrika Sedina. Igrač Vancouvera ima 78 bodova (25 pogodaka i 53 asistencije), odnosno dva boda više od Rusa koji je skupio 76 bodova (35 pogodaka i 41 asistencija).

 

Baš je Henrik Sedin u siječanjskom izboru zauzeo drugo mjesto za najboljeg igrača.

 

Washington je, inače, tijekom siječnja skupio trinaest pobjeda u 15 utakmica, a trenutačno su u pozitivnoj seriji od deset pobjeda u nizu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fenomenalni Sidney Buffalu sprašio tri gola u manje od devet minuta!

 

SJAJNI kanadski hokejaš Pittsburgh Penguinsa Sidney Crosby, najveća zvijezda kanadske reprezentacije na nadolazećim ZOI u Vancouveru, odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Buffalo Sabresa.

 

Pobijedili su Penguinsi u svojoj Mellon Areni Sabrese 5:4, a junak utakmice bio je Crosby s tri postignuta gola. Sve je golove Crosby postigao u drugoj trećini, u nešto više od osam minuta, te je tako došao do trećeg ovosezonskog hat tricka i petog ukupno u karijeri. Ujedno se sjajni 22-godišnji kanadski centar izjednačio s Patrickom Marleauom (San Jose) na čelu ljestvice najboljih strijelaca lige sa 37 postignutih golova.

 

Preostala dva gola za aktualne prvake postigli su Jordan Staal i rookie Mark Letestu.

 

Anaheim Mighty Ducksi pobijedili su Floridu u gostima 3:0 i tako prekinuli niz domaćih pobjeda Panthersa na brojci pet. U strijelce su se kod pobjedničke momčadi upisali Ryan Getzlaf, Teemu Selanne i Corey Perry, a Jonas Hiller je s 33 obrane drugi put ove sezone i šesti put ukupno u karijeri sačuvao netaknutu mrežu.

 

Edmonton Oilersi prekinuli su niz od 13 uzastopnih poraza na domaćem ledu protiv Carolina Hurricanesa. Slavili su Oilersi 4:2 i tako došli do prve pobjede nakon 30. prosinca prošle godine kada su slavili protiv Toronta, te ujedno ostali korak kratki od izjednačavanja najgoreg negativnog niza u povijesti kluba koji datira iz 1993. godine (14 uzastopnih poraza, od kojih su četiri bila u produžetku).

Share this post


Link to post
Share on other sites

NHL: New Jersey Devilsi uzeli Ilju Kovaljčuka

U četvrtak je sjajni ruski hokejaš Ilja Kovaljčuk (26) odbio potpisati novi 12-godišnji ugovor s Atlanta Thrashersima vrijedan 101 milijun dolara. Nekoliko sati kasnije mijenjan je u New Jersey...

 

Transfer godine u NHL-u dogodio se u posljednjoj godini ugovora Rusa s neuspješnim klubom iz Georgije, koji ga je draftirao kao prvi izbor 2001. godine. U osam sezona igranja za Atlantu samo se jednom probio s Thrashersima u doigravanje, ali u njemu nije ostvario niti jednu pobjedu.

 

Od 2001. godine, kada je zaigrao prvi put u NHL-u kao 18-godišnjak, zabio je 328 golova, te predvodi ljestvicu strijelaca među igračima koji su otad pa da danas igrali u najjačoj svjetskoj ligi. Ove sezone u 49 je utakmica zabio 31 gol te dodao 27 asistencija.

 

S njim će Devilsi osjetno popraviti svoj neučinkoviti napad, koji ih je doveo do osam poraza u posljednjih 11 utakmica. I dalje su ipak vodeća momčad Atlantic divizije, te druga na ljestvici Istočne konferencije. Jasno također postaje da će s napadačem takvog kalibra Devilsi postati najozbiljniji kandidati za osvajanje Stanley Cupa.

 

Zanimljivo je da su posljednji put veliku razmjenu igrača Devilsi imali 2000. godine, kada su od Vancouver Canucksa dobili također ruskog napadača, iskusnog Aleksandra Mogiljnog. Te su sezone postali NHL prvaci pretposljednji put.

 

Kovaljčuk je u New York došao zajedno s finskim braničem Anssijem Samlemom, dok su u suprotnom pravcu krenuli branič Johhny Oduya, rookie-napadač Niclas Bergfors i mladi član jedne od Devilsovih filijala Patrice Cormier. Devilsi su Thrashersima također prepustili pravo svog izbora u prvom kruga drafta ove godine.

 

Za razliku od klupske scene, Kovaljčuk je daleko veće uspjehe imao s ruskom reprezentacijom. Predvodio je Rusiju do dvije zlatne medalje na posljednja dva Svjetska prvenstva. Oba su puta u finalima Rusi pobjeđivali snažnu kanadsku reprezentaciju. Igrat će za Rusiju Kovaljčuk i jednu od glavnih rola na predstojećim Olimpijskim igrama u Vancouveru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mike Dunleavy odstupio s mjesta trenera LA Clippersa

Mike Dunleavy, 55-godišnji trener NBA momčadi Los Angeles Clippersa, odstupio je s te dužnosti, te se vratio prijašnjoj, onoj generalnog menadžera istog kluba...

 

Od 2003. godine je Dunleavy trener Clippersa, ali je samo jednom sezonu završio u pozitivnom omjeru. Unatoč, velikim ambicijama, niti ove sezone im nije išlo najbolje, pa se s omjerom 21-28 nalaze trenutačno na 12. mjestu jake Zapadne konferencije. Od mogućeg doigravanja su udaljeni sedam pobjeda.

 

Kako izvještavaju iz kluba, Dunleavyjev posao će preuzeti njegov asistent Kim Hughes, pitanje je samo da li privremeno ili do kraja aktualne sezone.

 

Dunleavy je bio uspješan košarkaš Philadelphije, Houstona, San Antonija i Milwaukeeja s kraja sedamdesetih, te tijekom osamdesetih godina, a trenerskog posla se prihvatio vrlo brzo nakon kraja karijere.

 

Počeo je u Los Angeles Lakersima (od 1990. do 1992.), potom je radio u Milwaukeeju i Portlandu (gdje je 1999. godine proglašen za najboljeg trenera u NBA ligi), te je sve zaokružio dugogodišnjim radom u Clippersima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NBA trade

- Dallas trades Caron Butler, Brendan Haywood and DeShawn Stevenson to Washington in exchange for Josh Howard, Drew Gooden, James Singleton and Quinton Ross.

- L.A. Clippers trade Marcus Camby to Portland in exchange for Travis Outlaw and Steve Blake.

- Cleveland trades Zydrunas Ilgauskas, the rights to Emir Preldzic and 2010 first-round draft pick to Washington for Antawn Jamison.

- L.A. Clippers trade Sebastian Telfair to Cleveland. Washington trades Drew Gooden to L.A. Clippers.

- Sacramento received Larry Hughes from New York for Sergio Rodriguez.

- Houston received Kevin Martin and Hilton Armstrong from Sacramento for Carl Landry and Joey Dorsey

- New York acquired Tracy McGrady from Houston for Jared Jeffries, Jordan Hill, a protected 2012 first-round pick and the right to exchange first-round picks in 2011. Traded Nate Robinson and Marcus Landry to Boston for Eddie House, J.R. Giddens, Bill Walker and a future conditional second-round pick.

- Chicago traded John Salmons and 2011 and 2012 second-round draft picks to Milwaukee for Joe Alexander and Hakim Warrick.

- Charlotte acquired Tyrus Thomas from Chicago for a future first-round draft pick, Flip Murray and Acie Law.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počela predsezona NHL-a za sezonu 2010. - 2011.

 

Istočna konferencija:

1. Philadelphia 7

2. Florida 6

3. Toronto 5

4. Pittsburgh 6

5. Tampa Bay 5

6. Washington 4

7. NY Rangers 4

8. Ottawa 4

9. Carolina 4

10. Boston 3

11 New Jersey 3

12. Buffalo 2

13. Montreal 2

14. NY Islanders 0

15. Atlanta 0

Edited by Goran1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predsezona NHL 2010.- 2011.

 

Zapadna konferencija:

1. Phoenix 8

2. Calgary 6

3. St. Louis 4

4. Edmonton 4

5. Dallas 4

6. Anaheim 4

7. Los Angeles 3

8. Chicago 2

9. Colorado 2

10. Nashville 2

11. Detroit 2

12. Vancouver 2

13. San Jose 2

14. Columbus 2

15. Minnesota 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najnovije transakcije u NBA ligi:

 

Washington Wizards

Cartier Martin GF Re-Signed

Kevin Palmer GF Signed as Free Agent

Adam Morrison SF Signed as Free Agent

Mardy Collins SG Signed as Free Agent

Lester Hudson G Signed as Free Agent

Sean Marks FC Signed as Free Agent

 

 

 

Cleveland Cavaliers

Greg Stiemsma C Signed as Free Agent

 

 

Denver Nuggets

Eric Boateng C Signed as Free Agent

Shane Edwards F Signed as Free Agent

Melvin Ely FC Signed as Free Agent

Gary Forbes GF Signed as Free Agent

Courtney Sims C Signed as Free Agent

 

Golden State Warriors

Vernon Goodridge PF Signed as Free Agent

James Mays F Signed as Free Agent

Cheyne Gadson G Signed as Free Agent

Aaron Miles G Signed as Free Agent

 

Houston Rockets

Antonio Anderson G Signed as Free Agent

 

Los Angeles Lakers

Anthony Roberson G Signed as Free Agent

Drew Naymick C Signed as Free Agent

Russell Hicks C Signed as Free Agent

Trey Johnson SG Signed as Free Agent

 

Memphis Grizzlies

Xavier Henry SG Signed as Draft Pick

Greivis Vasquez G Signed as Draft Pick

 

Minnesota Timberwolves

Maurice Ager GF Signed as Free Agent

Jason Hart PG Signed as Free Agent

DerMarr Johnson GF Signed as Free Agent

John Thomas PF Signed as Free Agent

 

New Jersey Nets

Eddie Gill PG Signed as Free Agent

Andre Brown FC Signed as Free Agent

 

New Orleans Hornets

Jannero Pargo PG Signed as Free Agent

 

Portland Trail Blazers

Raymond Sykes PF Signed as Free Agent

Seth Tarver GF Signed as Free Agent

Eric Williams C Signed as Free Agent

Dwight Lewis SG Signed as Free Agent

 

Washington Wizards

Andray Blatche FC Re-Signed

JaVale McGee FC Exercised Contract Option

 

 

Dallas Mavericks

Steve Novak F Signed as Free Agent

 

Denver Nuggets

Coby Karl GF Signed to Play in Europe

 

 

Los Angeles Clippers J

on Scheyer PG Signed as Free Agent

Jarron Collins C Signed as Free Agent

Jake Voskuhl C Signed as Free Agent

Bobby Brown G Signed to Play in Europe

 

 

New Orleans Hornets

Craig Brackins PF Traded to Philadelphia

Willie Green SG Traded to New Orleans

Jason Smith FC Traded to New Orleans

Darius Songaila FC Traded to Philadelphia

 

 

New York Knicks

Shawne Williams F Signed as Free Agent

 

 

Philadelphia 76ers

Craig Brackins PF Traded to Philadelphia

Willie Green SG Traded to New Orleans

Jason Smith FC Traded to New Orleans

Darius Songaila FC Traded to Philadelphia

 

 

San Antonio Spurs

James Gist F Signed as Free Agent

Kirk Penney G Signed as Free Agent

Marcus Cousin C Signed as Free Agent

 

 

 

Charlotte Bobcats

Javaris Crittenton G Signed as Free Agent

 

Cleveland Cavaliers

Jawad Williams GF Re-Signed

 

Sacramento Kings

Marcus Landry SF Signed as Free Agent

 

Utah Jazz

Ryan Thompson SG Signed as Free Agent

 

 

 

Chicago Bulls

Brian Scalabrine FC Signed as Free Agent

 

 

Indiana Pacers

Lance Allred C Signed as Free Agent

 

New Orleans Hornets

Joe Alexander SF Signed as Free Agent

Pops Mensah-Bonsu F Signed as Free Agent

 

San Antonio Spurs

Malik Hairston GF Signed to Play in Europe

 

 

Utah Jazz

Earl Watson PG Signed as Free Agent

Share this post


Link to post
Share on other sites

NBA transakcije 26.09.2010.

 

Dallas Mavericks

Dee Brown G Signed as Free Agent

Brian Cardinal F Signed as Free Agent

Adam Haluska G Signed as Free Agent

 

Houston Rockets

Patrick Sullivan C Signed as Free Agent

 

Utah Jazz

Kyrylo Fesenko C Re-Signed

Demetris Nichols F Signed as Free Agent

Edited by Goran1

Share this post


Link to post
Share on other sites

NHL Predsezona

Sunday, Sep. 26, 2010

 

 

NY Rangers 3

Detroit 5

 

 

 

 

Minnesota 3

Montreal 4

 

 

Vancouver 2

Edmonton 8

 

 

St. Louis 2

Colorado 0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andrew Bynum

the Los Angeles Lakers could be without their starting center for the first month of the season.

Bynum said Saturday during the Lakers’ media day that he doesn’t expect to be back playing until late November. Bynum had surgery on his right knee on July 28 and said he needs to rest his leg for another four weeks before he can even begin working out in earnest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NBA transakcije:

Sep 27

 

Miami Heat

Mickell Gladness FC Signed as Free Agent

Anthony Mason Jr. F Signed as Free Agent

 

Milwaukee Bucks

Chris Kramer G Signed as Free Agent

Billy Rush G Signed as Free Agent

Tory Jackson PG Signed as Free Agent

 

Philadelphia 76ers

James Florence G Signed as Free Agent

Trent Plaisted FC Signed as Free Agent

Share this post


Link to post
Share on other sites

27.09. NBA transakcije:

 

Charlotte Bobcats

Darius Miles SF Signed as Free Agent

 

Detroit Pistons

Ike Diogu FC Signed as Free Agent

 

Houston Rockets

Jordan Eglseder C Signed as Free Agent

 

Los Angeles Clippers

Marqus Blakely SF Signed as Free Agent

Stephen Dennis PG Signed as Free Agent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...