Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

09.03.2010.

Recommended Posts

1/8 Finals Champions League

 

Danas će se igrati dva uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka. Arsenal će pokušati nadoknaditi gol zaostatka iz Porta, dok će Fiorentina imati priliku pobjedom u Firenzi eliminisati minhenski Bayern i po prvi put "upasti" u osam najboljih.

 

Arsenal - Porto

 

Prošle sezone Porto je u Londonu od Arsenala poražen rezultatom 4:0, a Portugalci su posljednjih šest utakmica spuštenih glava napuštali London. Bilo da se radi o Emiratesu ili Stamford Bridgeu. Ali, Porto je prepoznatljiv po tome što je zadnja 24 puta uspio proći dalje, kad bi u prvoj utakmici imao kakvu-takvu prednost. Pred Arsenalovim klincija je jedan ispit zrelosti i zaista ga neće lako položiti.

 

Porto je dva puta osvajao ovo takmičenje, dok to Arsenalu do sada nije polazilo za rukom. Portugalci su predvođeni Jose Mourinhom sa onom sjajnom generacijom 2004. godine bili prvaci. Arsenal je još uvijek u utrci za naslovom prvaka Engleske, iako je teško za očekivati kako će napraviti nešto više pored Manchester Uniteda i Chelsea. Topnicima je veliki nedostatak neigranje Cesc Fabregasa, koji je u susretu protiv Burnleya nešto ranije napustio teren. Španski reprezentativac je i prvi strijelac londonske momčadi sa 14 golova.

 

Kieran Gibbs također propušta meč zbog loma stopala, a Johan Djourou zbog povrede koljena. Robin van Persie je duži period izvan terena, a nedostajat će i iskusni William Gallas te Aaron Ramsey.

 

Portov trener Ferreira ne može računati samo na Fernanda i Ernesta Fariasa (oba povrede). Portu baš i ne ide u prvenstvu. Trenutno su trećeplasirani sa 44 boda, odnosno jedanaest manje od vodeće Benfice.

 

"Uvijek ima nešto novo u našoj igir, tako da mislim da možemo inovirati i mijenjati povijest. Ova momčad ima dobru priliku stvoriti povijest. Vrlo smo mlada momčad u dobroj poziciji i naravno da želimo pobjeđivati. Prema UEFA-inim pravilima, pogodak u gostima je još uvijek velika prednost. U prvoj se utakmici Porto branio, no ne vjerujem da će biti dosta defanzivni u ovoj utakmici. Znamo da je ovo nezgodna utakmica, kao i svaka u Ligi prvaka protiv Porta, ali mi vjerujemo da možemo proći dalje", kazao je Arsene Wenger.

 

"Moramo imati samopouzdanja u ono što radimo, jer će utakmicu sigurno odlučiti sitni detalji. Odlučujuće će biti to kako će se razvijati balans utakmice i rezultat, tako da ne treba govoriti o svim mogućim scenarijima koji bi se mogli dogoditi. Imamo samopouzdanja jer poznajemo svoje kvalitete. Znamo da će ova utakmica biti teška, ali imamo oružje kojim Arsenalu možemo zagorčati život", dodaje gostujuči trener Jesualdo Ferreira.

Fiorentina - Bayern

 

U drugom susretu Fiorentina dočekuje Bayern. Momčad iz Firenze može biti sretna rezultatom prve utakmice, ali ist otako i nezadovoljna. Naime, vodili su 0:1 na Allianz Areni, a onda je Klose na dodavanje Olića postigao pogodak koji nije regularan, odnosno radilo se o nedozvoljenoj poziciji. Ipak, sudija Ovrebo je dopustio da se igra nastavi i susret je okončan sa sada već dramatičnih 1:1.

 

Dakle, odluka o prolazniku past će večeras na Stadio Franchiju, a nešto više šansi imaju Viole, budući da igraju pred svojim navijačima. No, koliko je to dovoljno protiv jednog Bayerna? Zanimljivo, Fiorentina do sada nikada nije igrala u četvrtfinalu Lige prvaka, pa će pred prepunim tribinama pokušati napraviti 'čudo'.

 

Rumun Adrian Mutu i ovaj put neće igrati zbog suspendije, a Prandelli ne može računati niti na Massimo Gobbija i Alessandra Gamberinija. Louis van Gaal će biti bez Martina Demichelisa koji se teško povrijedio u prijateljskom meču njegove Argentine i Njemačke, te Diego Contenta.

 

Što se domaćih prvenstava tiče, Bayern je vodeći u Bundesligi, unatoč remiju ovog vikenda. Fiorentina se bori u sredini Serije A i njima je sada već daleko i mjesto za neko evropsko takmičenje. Dakle, Prandelli će isključivo svoje igrače okrenuti Bayernu, s ciljem da naprave povijest i plasiraju se po prvi put u osam najboljih.

 

"Moramo izaći na teren znajući da nam se žuri da postignemo pogodak, jer je Bayern vrlo jaka momčad i ne smijemo im dati prostora. U posljednjim utakmicama smo konstatno primali golove i vrijeme je da to prestane. Naš pristup u utakmicama Lige prvaka je do sada bio savršen. Moramo nastaviti tako i ne smijemo izgubiti svijest o tome koliko smo sjajne stvari već napravili. Entuzijazam će biti ključeni aspekt kako bismo odigrali sjajnu utakmicu", ističe Cesare Prandelli, trener Fiorentine.

 

"Teško je reći zašto je Fiorentina slabija u domaćem prvenstvo nego u Ligi prvaka, ali Fiorentina je u svakom europskoj utakmici izgledala snažno i vjerujem da će igrati dobro i ovog puta. Nadam se da ćemo dobro odigrati tu utakmicu, iako znamo da neće biti lako. Mislim da će to biti sjajna utakmica. Mi postižemo golove u skoro svakoj utakmici, tako da sam siguran da će biti zabavna utakmica koja će navijačima ponuditi pravi spektakl", kaže Bayernov 'šef' Louis van Gaal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30, Llanelli AFC - Port Talbot Town, tip 1, @1.50, Bet365, 7/10

 

 

Zaostali susret 20. kola velške 1. lige.

U njemu se sastaju trenutno 1. plasirani Llanelli i 5. plasirani Port Talbot.

 

Llanelli je nakon 22 odigrana susreta u ligi ostvario omjer 17-3-2 uz gol razliku 60:18 i ima 54 osvojena boda. Skupio je isti broj bodova kao i trenutno drugoplasirani TNS, ali ima i 2 odigrana susreta manje od TNS-a pa bi eventualnom pobjedom u ovom susretu istakao svoju kandidaturu za osvajanje naslova prvaka.

Doma Llanelli ima omjer 9-1-1 uz gol razliku 39:10 i ima 28 osvojenih bodova.

 

Port Talbot Town je nakon 24 odigrana susreta ostvario omjer 14-4-6 uz gol razliku 41:18 i ima 43 osvojena boda(oduzeta su mu 3 boda) te je siguran u gornjem dijelu ljestvice.

U gostima Port Talbot Town ima omjer 5-2-4 uz gol razliku 13:11 i ima 14 osvojenih bodova.

 

U posljednjih 10 prvenstvenih nastupa Llanelli ima omjer 10-0-0 uz gol razliku 29:7, dok Port Talbot Town ima omjer 6-1-3 uz gol razliku 18:6.

 

Što se tiče međusobnih susreta omjer je 6-2-1 u korist Llanellia u posljednjih 9 utakmica(prije toga je omjer bio 0-1-7 za PortTalbot), a ove su sezone već odigrali 1 susret i tada su podijelili bodove:

Port Talbot - Llanelli 0:0 21.08.2009.

 

U posljednja 2 međusobna susreta doma Llanelli je zabilježio 2 pobjede nad Port Talbotom, uz ukupnu gol razliku 10:0.

Llanelli - Port Talbot 2:0 20.03.2009.

Llanelli - Port Talbot 8:0 26.10.2007.

 

Llaneli je u izuzetnoj formi iima 10 uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Pobjedom bi učvrstio vodeću poziciju na ljestvici i vjerujem da će iskoristiti tu mogućnost te očekujem njegovu pobjedu u ovom susretu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...