Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

15.03.2010.

Recommended Posts

NLB Liga, 15.03.2010

 

Sarajevo: Bosna ASA BHT - Partizan 4,20 1,20 - bet at home

 

Košarkaši Partizana igraju u ponedeljak zaostali meč 19. kola NLB lige protiv Bosne u Sarajevu.

 

Košarkaši Duška Vujoševića gostuju u Zetri samo dva dana posle pobede nad Radničkim, a eventualnim trijumfom protiv ‘studenata’, Partizan bi se izjednačio na vrhu tabele sa Cibonom koja je u nedelju deklasirana od Olimpije. Bosna je u poslednja četiri meča dva puta pobedila, a ukoliko iznenadi šampiona konačno bi se pomerila sa poslednjeg mesta.

 

Pakleni ritam od četiri utakmice u NLB ligi, Partizan je počeo na najbolji mogući način. ‘Crno-beli’ su deklasirali Radnički, u trećem periodu održali javni čas iz moderne odbrane. Primili su samo tri poena i to sve sa linije slobodnih bacanja što je pravi kuriozitet evropske košarke.

 

Samo dva dana kasnije šampion NLB lige gostuje u Sarajevu. Ali, kao što Duško Vujošević voli da kaže, napor je nešto što ide uz posao kojim se bavimo.

 

„Privilegija je igrati u Partizanu, ali su rivali uvek izuzetno motivisani i to je mnogo teško. Recimo, Radnički je igrao veoma ambiciozno i oštro u odbrani, računali su da smo umorni, fizički i psihički potrošeni, što je istina. Tako će nas čekati i ostali timovi“, istakao je Vujošević.

 

Trener ‘crno-belih’ je priznao da se nekoliko puta tokom utakmice uplašio da se neki od njegovih igrača ne povredi.

 

“Ove godine smo možda imali jednu laku utakmicu, protiv Bosne u Beogradu, jer su tada Sarajlije imale mnogo povređenih igrača. Partizan sve mečeve mora da igra jako, a istovremeno da se pazimo da ne dođe do povreda”.

 

Svi u Partizanu su svesni da ih očekuje izuzetno težak meč, pogotovo što domaćin želi da uhvati slamku spasa i izbegne poslednje mesto, samim tim stekne mogućnost da ostane u elitnom društvu.

 

“Bosna se grčevito bori za opstanak. Pravo posle, u sredu, idemo na Cedevitu u Zagrebu koja se bori za mesto u Evropi i koeficijent uspešnosti. Posle igramo sa Širokim, a onda sa Makabijem. Nije lako nabrojati, a ne otputovati”, istakao je Vujoševića.

 

Nakon nesretnog poraza od FMP-a u prethodnom kolu, Sarajlijama je pobeda preko potrebna kako bi možda i definitivno prebrinuli sve brige oko opstanka, ali je protivnik suviše kvalitetan da bi se na njemu „vadili“.

 

Strateg Bosne Dejan Parežanin, svojevremeno je nosio „crno-beli“ dres i za klub iz Humske ga vežu emocije.

 

„Uvek se rado sećam perioda provedenog u Partizanu. Bio sam mlad, na početku karijere i imao sam od koga da učim“, istakao je Parežanin koji je unio dosta pozitivnih stvari u svlačionicu bordo-tima od kako ga je preuzeo.

 

„Očekuje nas težak period jer je zadatak vrlo težak. No, klub sa Bosninim rejtingom uvek mora biti u vrhu. Znam kakve su okolnosti i očekuje me dosta poteškoća u radu, ali nećemo se predati. Šta reći o Partizanu? Jedan je od najboljih timova ne samo u regionu nego i u Evropi. Ono što nam daje kakvu-takvu nadu u eventualni uspeh je činjenica da bi nas gosti mogli potceniti. Takođe, računamo na njihov umor od napornog ritma igranja i putovanja. Daćemo maksimum i pokušati iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže“, istakao je Parežanin.

 

Za razliku od nekih drugih timova u NLB ligi koji nikada nisu ležali Bosni, poput vršačkog Hemofarma, Partizan je znao pasti u Sarajevu, ali su ta vremena prošlost. Izabranici Duška Vujoševića izraziti su favorit.

 

“Biće ovo sjajna utakmica jer se ne dešava često da u goste stiže ekipa poput Partizana. Naravno da nas očekuje prava poslastica i nadam se da će publika u što većem broju ispuniti Zetru kako bi uveličala spektakl. Ako nam protivnik ukaže minimum šanse pokušaćemo je iskoristiti“, rekao je Suad Šehović, kapiten Bosne.

 

Košarkaši Partizana lako su u prvom meču ova dva tima pobedili Bosnu sa 72:58, a meč u Sarajevu igra se u ponedeljak od 19:30 minuta.

 

Preporucujem da probate odigrati hendiket na Bosna -8,5+, tip 1, tj da Bosna nece izgubiti sa vise od 8 razlike i da Bosna moze pobjediti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...