Jump to content

Recommended Posts

Posted

Arsenal nastavlja da me iznenađuje. Njihova igra u poslednje vreme uopšte ne ostavlja impresivan utisak ali su oni stekli lepu naviku da postižu pozitivne rezultate bez obzira kako igraju. Kandidati za titulu? Potencijalni polufinalisti Lige šampiona? Teško mi je da prihvatim tako nešto.

Nadigran i skoro ponižen pri rezultatu 0-2 Arsenal je nekako uspeo da dođe do 2-2 u prvom meču. Po meni je Barselona prestala da igra i njihova nezainteresovanost, zajedno sa ulaskom Volkota u igru, je dovela do ovog neočekivanog ishoda.

Arsenal će morati da igra ovaj meč bez dva ključna ofanzivna igrača, Fabregasa i Aršavina. Obojica su skoro nezamenljiva. Song bi trebao da budem spreman za sutrašnji meč kao i S. Kembel.

Za Barselonu neće igrati dva centralna odbrambena igrača Pujol i Pike. Za većinu klubova bi to bio težak udarac kada bi ostali bez dva centralna odbrambena igrača ali ne i za Barsu. Na Nou Kampu njihovi odbrambeni igrači skoro da nemaju posla. Ništa ne fali njihovim zamenama G. Militu i Jaja Tureu/ili R. Markezu.

Možda je od toga gore što Ibrahimović neće igrati. On je postigao oba gola u prvom meču i teško je zaustaviti ovog krupnog napadača. Samo pitajte Songa u vezi toga. On je bio kriv zbog drugog gola Ibrahimovića prošle nedelje. Inijesta je počeo sa treninzima no on će verovatno igrati tek protiv Reala iz Madrida mada se nikad ne zna.

Barselona je sigurno upoznata sa tim šta sve može Volkot da uradi tako da ne verujem da će mu oni ovoga puta dozvoliti da dominira igrom.

Dobro koncentrisana Barselona je isuviše jaka za Arsenal a zašto oni ne bi bili sasvim koncentrisani na ovom važnom meču? Pobeda domaćina.