Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

14.12.2010.

Recommended Posts

Basketball Eurocup

14.12.2010 u 18:00

Hemofarm - Besiktas

 

Košarkaši Hemofarm Štade u utorak od 18 časova dočekuju Bešiktaš u petom kolu Evrokupa.

 

Vrščani imaju po dve pobede i poraza i meč u “Milenijumu” može biti presudan kada je reč o prolazu dalje.

 

Trener Željko Lukajić i u ovaj meč ulazi sa velikim kadrovskim problemima – na utakmici sa Igokeom Ivan Maraš je polomio kost leve šake, Abdul-Hamid nije trenirao zbog stare povrede zgloba (igraće u utorak), dok su Bojan Krstović (primicač) i Milivoje Božović (list) pod nzakom pitanja.

 

“Povrede su nastavile da se ređaju i stvarno ne znam sa kojim ćemo sastavom izaći na megdan Bešiktašu. Desetkovani smo u reketu, bez Maraša i Božovića, što će nam predstavljati problem u skoku, a u tom segmentu igre mnogo zaostajemo. Jutarnji trening pred utakmicu smo uradili pojačani igračima iz juniorskog pogona, ali se nadam da ćemo iz meča u meč vraćati igrače i dizati formu. Samo je bitno da se što pre kompletiramo. Vremena nema, niko neće da nas čeka, tako da moramo da tražimo rešenja u hodu”, izjavio je Lukajić.

 

Još se pamti fantastična pobeda u prvom kolu, u kojoj su ‘farmaceuti’ za poslednjih šest minuta serijom trojki (6-6) nadoknadili minus od 17 poena i slavili 94:91. Kapiten domaćih Miljan Pavković kaže da u ovakvoj situaciji ne mogu da garantuju reprizu tog meča iz Istanbula.

 

“Od nas može da se očekuje borbena i agresivna igra od samog starta jer na drugi način ne možemo da pobedimo Bešiktaš. Očekujemo da će hala prvi put biti ispunjena do poslednjeg mesta, pa se nadam da ćemo u Vršcu konačno osetiti atmosferu sa tribina, koju do sada, nažalost, nismo imali priliku da osetimo, i da ćemo uz njihovu podršku trijumfovati”.

 

Hemofarm ima pet uzastopnih poraza, a Pavković ističe važnost predstojećeg okršaja.

 

“Sledi jako bitna utakmica za nas jer direktno odlučuje o našoj sudbini u Evrokupu. Svi želimo da posle odličnog starta prođemo u drugi krug i tako nadomestimo prošlosezonski kiks. Neugodan period je iza nas. Nadam se da će tu i ostati i da ćemo od ove utakmice konačno krenuti da pobeđujemo”.

 

Izvor: b92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...