Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

01.02.2011.

Recommended Posts

EK: Hemofarm - UNIKS (18.00h)

2,60 1,45

bet365

 

U nastavku druge faze Evrokupa, košarkaši Hemofarma Štada u utorak na svom terenu dočekuju UNIKS iz Kazanja.

 

Duel srpskog predstavnika i ruske ekipe koja je favorit u grupi I igra se od 18 časova.

 

UNIKS iz prva dva kola ima maksimalan zčinak, dok Hemofarm ima po pobedu i poraz u grupi u kojoj igraju još španska Gran Kanarija i hrvatska Cedevita iz Zagreba.

 

Vrščani su do sada mnogo puta pokazali da su nepredvidiva ekipa, pogotovo kada igraju u Evrokupu, jer su pobeđivali sve favorite. Iako su u subotu imali loše izdanje u Ljubljani, u meču sa Olimpijom, Marko Šutalo kaže da su izvukli pouke i da će već u utorak pokušati to i da dokažu.

 

“Ubedljiv poraz od Olimpije nas je prodrmao i siguran sam da više nećemo dozvoliti takvo opuštanje u igri. U utorak moramo da zbijemo redove i, pre svega, da pojačamo odbranu, da igramo sa puno više kontakta, jer mislim da je to osnovni način za stvaranje šanse za pobedu protiv jakog protivnika, kao što je Uniks”, istakao je Šutalo.

 

Ekipa Uniksa u svojim redovima ima najvišeg košarkaša u Evropi, bivšeg centra Partizana Slavka Vraneša, ali Šutalo smatra da će se glavna borba voditi na bekovskim pozicijama.

 

“Uniks je kvalitetna ekipa, koja je sastavljena od sjajnih internacionalaca, ali mislim da mi imamo kvalitet da poremetimo njihov sistem igre agresivnom odbranom i bržom igrom u napadu. Glavna prevaga u njihovoj igri su tri spoljna igrača, koji imaju najviše iskustva, pa im pripada i najveća odgovornost. Ukoliko njih uspemo da zaustavimo, kao što smo to učinili sa Cedevitinim liderima, možemo da se nadamo pobedi“, smatra Šutalo.

 

Povratak Ivana Maraša u tim, posle mesec dana pauze zbog povrede šake leve šuterske ruke, donela je dodatno samopouzdanje Vrščanima. On je svoj povratnički debi imao u meču protiv Olimpije.

 

“Njegov povratak nam puno znači, pogotovo što sada Savović i Džordan mogu da igraju pod manjim pritiskom što se tiče faulova. Mogu da igraju slobodnije i jače u odbrani i mislim da će nam to doneti kvalitet više”, zaključio je Šutalo.

 

Cena karata za ovaj meč je 100 dinara, a nagradna igra koju je organizovao klub i dalje traje. Škoda Fabija čeka srećnoj vlasnika.

 

Izvor: www.b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...