Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

03.03.2011.

Recommended Posts

18:00, PFC Sevastopol - FC Shakhtar Donetsk(obje momčadi daju gol?), tip NE, @1.74, EXPEKT, 5/10

 

 

Nakon zimske stanke nastavlja se i ukrajinsko nogometno prvenstvo, susretima 20. kola.

Nastavak prvenstva se otvara današnjim susretom između trenutno 15. plasiranog(pretposljednjeg) PFC Sevastopola i trenutno vodeće momčadi ukrajinskog prvenstva, Shakhtara iz Donetska.

 

PFC Sevastopol je u 19 odigranih susreta zabilježio omjer 3-5-11 uz gol razliku 12:32 i ima 14 osvojenih bodova, što je 4 boda više od posljednjeplasiranog Metalurg Zaporozhja. Pogodak nije postigao u 11 od 19 odigranih utakmica.

Na domaćem je terenu u 9 odigranih susreta ostvario omjer 2-3-4 uz gol razliku 5:10 i ima 9 osvojenih bodova. U čak 6 od tih 9 utakmica nije postigao pogodak.

Efikasnost i čvrstinu su nešto popravili u pripremama za proljetni dio sezone pa su u 3 odigrana susreta zabilježili 3 pobjede: Dinamo Tbilisi 2:0, Gornik Zabrze 3:0, FK Ventspils 2:0, no ne vjerujem da će večeras postići išta više osim časnog poraza.

 

Shakhtar Donetsk je nakon 19 odigranih susreta na 1. mjestu s prednošću od 12 bodova ispred Dinama iz Kijeva pa je odluka o budućem prvaku već praktički vjerovatno donešena i prije nastavka proljetnog dijela prvenstva.

Shakhtar je zabilježio omjer 17-1-1 uz gol razliku 38:7 i ima 52 osvojena boda, što dovoljno govori o kvaliteti momčadi, a posebno o čvrstoći njene obrane.

U gostima je nakon 9 odigranih susreta ostvario omjer 7-1-1 uz gol razliku 15:5 i ima 22 osvojena boda, što ga čini 2. najuspješnijom momčadi lige(iza Metalist Kharkova).

U pripremama za nastavak prvenstva Shakhtar je odigrao 7 prijateljskih susreta i zanimljivo je da je u svih 7 primio pogodak, a pogodak je primio i u prvom susretu 1/8 finala Lige prvaka od Rome na gostovanju u Rimu.

Vrijeme je da se i ta neugodna serija prekine.

 

Vidljivo je da je momčad Sevastopola poprilično neefikasna i da jako teško postiže pogotke, ali također doma igra poprilično čvrstu obranu pa ne vjerujem ni u neko preveliko razvaljivanje večeras te mi je nekako naijizglednija pobjeda Shakhtara od recimo 0:1 ili 0:2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, PFC Sevastopol - FC Shakhtar Donetsk(obje momčadi daju gol?), tip NE, @1.74, EXPEKT, 5/10

 

...te mi je nekako naijizglednija pobjeda Shakhtara od recimo 0:1 ili 0:2.

 

FT 0:1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...