Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

18.08.2011.

Recommended Posts

Šamrok – Partizan (20.45)

 

Izvor: B92, zvanični sajt

 

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 20.45 u Dablinu igraju prvi meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Šamroka.

 

Tim srpskog šampiona je poslednji trening pred put odradio u utorak uveče, a trener Aleksandar Stanojević još uvek nije siguran da li će u tim uvrstiti Eduarda, koji je otputovao sa ekipom.

 

Među putnicima nema Marka Šćepovića koji je praktično van ekipe od nesporazuma sa navijačima posle utakmice sa Genkom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 

Pred prvi susret raspoloženje igrača je na nivou, što je potvrdio i Nemanja Rnić.

 

"Sve što smo demonstrirali na premijeri šampionata, protiv Novog Pazara, moramo da ponovimo sutra u Republici Irskoj. Jednostavna, brza, tečna igra recept je da se savlada tamošnji prvak", rekao je Rnić.

 

Rnić je dodao da ipak nema "zaletanja", već da se dobra igra gradi postepeno.

 

"Najbolje je ići korak po korak. Moderan fudbal zahteva da i štoperi učestvuju u izgradnji akcija. Protiv Pazara sam, zajedno sa Ivanovim, pokušavao da sarađujem sa veznim redom, ako se ukaže prilika pravićemo višak i u Dablinu. Ostrvske ekipe forsiraju duge lopte i ne bi valjalo da se sa Ircima takmičimo veštiji u tom segmentu. Primenićemo prepoznatljiv model, spustiti loptu na zemlju, kako bi do izražaja došli naši vezisti. Budemo li preslikali dogovor iz svlačionice, povećali dozu agresivnosti i koncentracije, možemo da se nadamo povoljnom ishodu već u prvoj utakmici", zaključio je Rnić.

 

Stanojević će, pretpostavlja se, početi sa odbranom koja je nastupila na poslednjoj prvenstvenoj utakmici sa Novim Pazarom, Stojkovićem na golu, Rankovićem, Rnićem, Ivanovim i Volkovim, ispred njih očekuju se Kamara i Milan Smiljanić koji je u utorak potpisao ugovor sa prvakom Srbije, po stranama Nemanja Tomić i Saša Ilić i ispred njih Jovančić i Eduardo.

 

Vreme u Dablinu je u sredu lepo, temperatura 16 stepeni, očekuje se da u četvrtak bude oblaka i kiše a u vreme utakmice najavljena je temperatura od 10 stepeni.

 

Meč Šamrok Rovers - Partizan igra se u četvrtak od 20.45 na stadionu Talaht, kapaciteta 6.000.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crvena zvezda – Ren (20.30)

 

Izvor: B92

 

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 20.30 dočekuju francuski Ren u okviru prvog meča poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Posle poslednjeg treninga. šef stručnog štaba crveno-belih Robert Prosinečki odlučio je da u karantin povede 19 fudbalera.

 

U konkurenciji za startnih 11 u četvrtak biće: Bajković, Vesić, Tošić, Ćosić, Mikić, Vilotić, Reljić, Savio, Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Evandro, Jeremić, Kadu, Vešović, Kovačević, Mezenga, Borha, Kaluđerović.

 

Prosinečki će upravo protiv Rena prvi put zvanično voditi ekipu, a pred prvi duel sa francuskim timom rekao je optimista. Fudbaleri Rena u sredu prepodne su stigli u Beograd, a uveče su odradili i trening na stadionu Zvezde. Za taj meč ostalo je još 1.500 karata, koje će moći da se kupe na dan utakmice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...