Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

07.10.2011

Recommended Posts

Srbija – Italija (20.45)

Izvor: B92, Tanjug

 

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde dočekuju Italiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

 

Kapiten Srbije Dejan Stanković uveren je da će se posle kvalifikacija zapamtiti samo spektakularan meč sa 'azurima' u Beogradu.

 

"Očekujem spektakl, ali i tešku utakmicu. Oni dolaze rasterećeni, bez rezultatskog imperativa i to svakako može da nam bude problem. Međutim, kada izađu na teren i vide pune tribine, shvatiće koliko nama znači ova utakmica. Uveren sam da imamo velike šanse da baraž obezbedimo i pre puta u Sloveniju", rekao je Stanković.

 

Kapiten Srbije priznao je da je poslednjih dana davao mnogobrojne savete i selektoru Petroviću i saigračima s obzirom na to da sjajno poznaje sve italijanske igrače.

 

"Jasno je da najveća opasnost dolazi od Pirla. On se posle nešto slabije prošle sezone u MIlanu, sada potpuno preporodio u Juventusu i sigurno da nam neće biti lako. Veoma opasni su i momci poput Rosija i Đovinka", naveo je Stanković.

 

Kao poseban kvalitet Italijana Stanković je naveo selektora Ćezarea Prandelija.

 

"Moram da kažem da su Italijani podigli igru u poslednje vreme, pre svega zahvaljujući selektoru Prandeliju. Igraju organizovano i strpljivo. Nema više 'duvanja' lopte napred. Međutim, kao i svi, i oni imaju mane. Malo ih je, ali pokušaćemo da ih iskoristimo", rekao Stranković koji je na mnogobrojna pitanja italijanskih novinara u vezi sa bezbednošću na stadionu Crvene zvezde kazao da će sve proteći u najboljem redu.

 

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je da očekuje interesantan meč, u kojem naš tim nikako ne sme da se "zaleti".

 

"Oni su veoma opasni iz kontranapada i moramo da odigramo pametno i strpljivo kako ne bismo primili gol i došli u situaciju da jurimo minus", istakao je Petrović.

 

Srbiji su potrebna tri boda iz preostale dve utakmice da bi sigurno obezbedila plasman u baraž kvalifikacija, mada je moguće i da se plasira sa jednim bodom ako se "poklope" ostali rezultati.

 

"Osluškivaćemo rezultat iz Befasta jer nam je i ta utakmica veoma važna. Ipak, pre svega ćemo voditi računa o sebi", rekao je Petrović i potvrdio da će u odbrani u tandemu sa Nevenom Subotićem zaigrati Slobodan Rajković.

 

"Vidić danas dolazi u Beograd, ali neće biti u konkurenciji za meč", rekao je Petrović koji je dodao i da se od italijanskih igrača najviše pribojava Pirla, Kasana i Rosija.

 

Selektor Italije Ćezare Prandeli rekao je da je prošlogodišnji incident iz Đenove prošlost i da njegova ekipa očekuje da odigra veliku utakmicu protiv jednog od tehnički najkvalitetnijih ekipa u Evropi.

 

Utakmica Srbija - Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, a sudiće Portugalac Pedro Proensa. Tim povodom Fudbalski savez Srbije objavio je posebno uputstvo za navijače.

 

Tip Under 2,5

Kvota 1,50

bet-at-home

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...