Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

23.01.2012

Recommended Posts

Villareal - Sporting Gijon, tip: 1 @ 1,80 Expekt

 

U ponedjeljak se na evropskim nogometnim terenima igra samo jedna utakmica iz tzv. „liga petice“, i to derbi začelja 19. kola španjolske Primere između pretposljednjeg Villarreala i jedno mjesto bolje plasiranog Sportinga. I dok se od gostiju iz Gijona i prije početka sezone očekivalo da se bori za opstanak, plasman bivšeg redovnog učesnika Lige prvaka u samom dnu Primere zaista predstavlja veliko iznenađenje.

Ipak, šta je tu je, sada domaćini bodove spasa moraju tražiti u direktnom obračunu sa još jednom ugroženom ekipom, koju su inače u prethodne tri sezone čak dva puta pobjeđivali na svom terenu, dok je samo lani njihov duel na El Madrigalu završen remijem.

Šta reći u ovoj analizi za ekipu Villarreala, osim da još jednom moramo naglasiti da su ove sezone zaista neprepoznatljivi u odnosu na svoje nastupe iz proteklih nekoliko godina. No, u ovom trenutku je njihovo 19. mjesto pravi odraz stanja u momčadi, koja igrajući na tri fronta već deset utakmica ne zna za pobjedu, dok su u posljednjem kolu Primere na gostovanju kod Atletico Madrida doživjeli i težak poraz od čak 3:0. Ovakav rezultat još više začuđuje ako znamo da su prije toga na svom terenu napokon odigrali i jednu kvalitetnu utakmicu protiv Valencie, koja je samo zahvaljujući svojoj upornosti, ali i sportskoj sreći u drugom dijelu uspjela nadoknaditi dva gola minusa. Naime, već u tom susretu se mogao vidjeti napredak nakon dolaska novog trenera Moline, koji je inače na toj poziciji zamijenio Garrida, ali već u Madridu su nogometaši Villarreala ponovo djelovali kao razbijena vojska i nisu pokazali ama baš ništa od onog što ih je krasilo u duelu sa Valenciom. Doduše, u timu zbog pet žutih kartona nije bilo ni napadača Rubena, pa je Nilmar bio usamljen u napadu, dok već duže vrijeme zbog povrede nema njihovog najboljeg igrača i strijelca Rossija. Sada će situacija ponovo biti nešto povoljnija, jer će u vrhu napada biti i Ruben i Nilmar, dok se i ofanzivni veznjak de Guzman potpuno oporavio pa će i on zauzeti svoje mjesto u prvom timu umjesto vremešnog Senne.

Vjerovatna postavka Villarreala: Diego Lopez – Angel Lopez, Rodriguez, Zapata, Oriol – Borja Valero, Bruno Soriano, de Guzman, Cani – Nilmar, Marco Ruben

Za razliku od Villarreala, nogometaši Sportinga su u prošlom kolu Primere napokon došli do jedne pobjede, i to na svom terenu protiv Malage, koju su savladali sa 2:1. Na taj način su izabranici trenera Preciada na tabeli pretekli upravo Villarreal, ali i prekinuli niz od tri poraza, i to dva u prvenstvu te jedan u Kupu kralja, gdje su inače u četvrtfinalu eliminisani od Mallorce. Sa ovako promjenljivom formom sada nogometaši iz Gijona putuju na megdan još jednoj ekipi koja se grčevito bori za opstanak, i sasvim sigurno im neće biti lako na El Madrigalu, jer ih osim „nabrijanih“ domaćih igrača očekuju i pomalo već i nervozni navijači Villarreala. Upravo zbog toga je trener Preciado najavio nešto oprezniju igru, sa samo jednim pravim napadačem – Barralom, dok će vezni red činiti čak petorica igrača, među kojima i nešto povučeniji Novo i Trejo. Sa njima će također tu prvu prepreku za protivničke igrače činiti i mladi Castro, koji bi trebao zamijeniti lakše ozlijeđenog de la Cuevasa, dok u zadnjoj liniji ne bi trebalo biti nikakvih promjena u odnosu na meč sa Malagom.

Vjerovatna postavka Sportinga: Juan Pablo – Suarez, Gregory, Galvez, Canella – Caces, Eguren – Trejo, Castro, Novo – Barral

Iako su posljednja dva duela ovih timova završena bez pobjednika, ovaj put ipak očekujemo da nešto kvalitetniji Villarreal iskoristi prednost domaćeg terena i dođe do veoma važne pobjede za bijeg iz opasne zone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...