Jump to content
Sign in to follow this  
mita-sk

06.04.2012.

Recommended Posts

13:30 Brezac C-A. (Fra)-Mertens Y. (Bel), tip 2, @1.72, 6/10

 

 

Gledajući današnji meč jedina prednost Brezaca bi bila ta što igra pred svojom publikom. Ostalo je na strani njegovog protivnika. Mertens se trenutno nalazi na 216.mestu ATP liste i u svojoj karijeri je odigrao sasvim dovoljno mečeva na šljaci.Trenutno ima skor 134-94. Brezac,Francuz koji trenutno zauzima tek 358 poziciju na ATP listi i na šljaci nema baš puno mečeva u svojoj karijeri ali ima pozitivan bilans 43-25. Zanimljiva je stvar da zbog povrede Brezac nije igrao čak pune dvije sezone. Zato ima tako malo odigranih mečeva. Brezac voli dugo, sporu i mirnu igru dok njegov protivnik voli igrati agresivno. Servis bi trebao biti velika prednost Mertensa jer je poznat kao neko ko ima veoma dobar početni udarac i kome je jako teško oduzeti servis. Dosta veliku prednost dajem Mertensu jer je kvalitetniji igrač, čuo sam za njega dok mi je Brezac čak i mala nepoznanica, a i ozlijeda d+ga je po meni dokrajčila.

 

0:2

Edited by mita-sk

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00 G. Naso - Maxime Teixeira,tip 2, @1.62, 7/10

 

Gianluca Naso je 237. tenisač na ATP ljestvici. Ove sezone ima polovičan skor, dakle 5 pobjeda i 5 poraza. Do sada je Naso prolazio samo prva kola, a ostala je obavezno gubio, a pošto je na ovom turniru u ST. Brieucu,koji se igra na šljaci, došao do posljednjih 16 trenutak je da izgubi. Na St. Brieuc challenger-u u prvom meču pobjedio je litvanca Grigelis-a sa 2:0 u setovima i sada čeka domaćeg teniseča koji je uvelike kvalitetniji od njega. Kao što sam već rekao Maxime Teixeira igra na domaćem terenu te trenutno zauzima 234. poziciju na ATP ljestvici. Ove sezone ima skor od 10 pobjeda i 7 poraza, a od toga na šljaci 1-1. Za razliku od današnjeg protivnika nastupao je i na nešto ozbiljnijim turnirima stoga je iskustvo na njegovoj strani. U prvom kolu St. Brieuc challenger-a pobjedio je Calvoa sa 2:0 u setovima.

Teixeira igra na domaćem terenu te uz to brani i naslov ovog turnira stoga prednost je na njegovoj strani.

 

0:2

Edited by mita-sk

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00 R. Stepanek - J. Tipsarevic, tip 2, @1.50, 8/10

 

Evo nam ponovo Davis Kup. Meni nekako najdraži. Ipak se brane boje zastava. Tipsarević je u strašnoj formi te trenutno bilježi najboli plasman u svojoj karijeri, a to je 8. mjesto na ATP ljestvici. Na ovaj meč došao je iz Miamija gdje je došao do četvrtfina i izgubio od Murraya iako je i taj meč imao u svojim rukama. U ovoj sezoni ima odlian skor od 13 pobjeda i samo 6 poraza. Dakako ova dva rivala se jako dobro poznaju te Janko zna da će njegov glavni adut biti servis kojim bi trebao uništiti već pomalo starog Stepaneka (1978.) koji je postao tako reći veteran. Stepanek na drugoj strani se više okrenuo igrama u parovima tako da je već pomalo zaboravio kako je to igrati u singlu. Velik broj poena će Stepanek pokušati osvojiti na mreži no to ne bi trebao biti problem za Janka koji je svoje protivnike u Miamiju izluđivao preciznim paralelama i dijagonalama. Što se tiće njihovih međusobnih omjera, oni idu na stranu Janka koji vodi 2:1. Upravo je jednu od te dvije pobjede osigurao 2010. godine također na Davis Kupu kada je uvjerljivo pobjedio sa 3:0 u setovima.

Navijači su jedini prilog koji ide u korist Štepaneku, no naravno taj faktor nikako nije presudan tako da sve osim lake pobjede Stepaneka bi bilo iznenađenje.

 

2:3

Edited by mita-sk

Share this post


Link to post
Share on other sites

11:35 Kristina Barrois - Alberta Brianti, tip 1, @1.75, 6/10

 

Nakon Davis Kupa stie nam indoors u kopenhagenu. Dakle igra se na parketu i upravo zbog toga me malo iznnadila tako velika kvota na Barrois kojoj ta podloga puno bolje stoji nego njenoj protivnici. Barrois se trenutno nalai na 113. poziciji WTA ljsetvice. Barrois je sjajna kada su dvorane u pitanju,ima 90 pobjeda i 45 poraza. Ovo su zapravo dvije veteranke koje su prešle 30-u. Ove sezone ne briljira niti jedna te do sada Barrois ima skor 5-2, a njena protivnica 5-3. Čak 5 puta su se sastajale ove dvije tenisačice i od toga 4 puta pobjedu je odnesla Barrois, a u 4 meča koja je Barrois pobjedila, Brianti je uspjela doći do samo 1 osvojenog seta.

 

2012.Paris: Barrois-Brianti 2:0 (6:0,6:3)

2006.Milan: Barrois-Brianti 2:1 (6:4,4:6,6:3)

2006.Deauville: Brianti-Barrois 2:0 (6:1,6:3)

2006.Bratislava: Barrois-Brianti 2:0 (6:3,6:1)

2005.Nantes: Barrois-Brianti 2:0 (6:4,6:2)

 

1:2

Edited by mita-sk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...