Jump to content
Sign in to follow this  
mirko

02.05.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Španija Primera, 20:00 Zaragosa – Levante 1 q 2.25, Atlantik, 5/10

 

Važna utakmica za oba tima i od rezultata će zavisiti sudbina oba tima. Saragosa se bori za opstanak, trenutno su na poslednjem mestu sa 6 bodova manje od sedamnaestog Raja Valjekana (večeras gostuje Majorki) i samo pobeda im daje neku nado da do kraja sezone izbore opstanaka. Sinoćne pobede konkurenata Viljareala i Granade su im još više pogoršale i onako lošu situaciju, tako da večeras imaju imperativ pobede. Sigurno su još uvek pod utiskom pobede Atletika iz Bilbaoa, pre tri dana i to im je donelo dosta samopouzdanja pred ovu utakmicu. Mislim da im u prilog im ide i to što, posle ove, preostale dve utakmice igraju protiv timova kojima te utakmice nisu važne i to 05. maja protiv Santandera (ispao iz lige) na svom terenu i u poslednjem kolu 13. maja gostuju Hetafeu (bezbedan u sredini tabele), ali kao što sam napisao, potrebno je da prvo pobede večeras.

Na ovoj utakmici neće igrati povređeni C. Aranda (napadač, 13 ut, 2 g), a Mateos (odbrana, 14 ut) i P Barrera (sredina, 19 ut, 1 g) nisu pozvani u ekipu zato što se u tim vraća napadač J. Ortti (7 ut) i po tome mi se čini da će trener Jimenez sve karte baciti na napad.

 

Kog Levantea je situacija sasvim drugačija. Tim se bori za vrh tabele i jedno od mesta koje vodi u Ligu Evrope, ali im i Liga Šampiona nije daleko, jer za trećom Valensijom zaostaju samo tri boda. Ovo je veliki uspeh za tim, jer su prošle sezone ušli u Primeru, a na kraju sezone su završili u donjem delu tabele. S obzirom da su ove sezone ostvarili ovakav napredak i da su za tako kratko vreme uspeli da se nađu u vrhu španskog fudbala, pokazuje da je rukovodstvo povuklo prave poteze i novac usmerili na pravo mesto, što je donelo prave rezultate, da za godinu dana od ulaska u Primeru, učestvuju u nekom od evropskih takmičenja. Međutim, ja sam dosta skeptičan po pitanju Levantea, jer mislim da ne poseduju kvalitet za ovo takmičenje. Ali, realnost je takva i radi protiv mog mišljenja. Do kraja sezone, pored ove utakmice, Levante narednog kola gostuje Majorci, a u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Atletiko Bilbao. Dosta težak raspored.

Večeras neće igrati Barkero (sredina, 30 ut, 7 g), A. Kone (napadač, 34 ut, 15 g) suspendovan zbog parnog žutog kartona u prošlom kolu, Javi Venta (odbrana, 25 ut) i odlukom trenera Del Horno (odbrana, 13 ut).

 

Međusobne utakmice: Ova dva tima su do sada odigrali 13 utakmica, na 6 je pobedila Saragosa, 4 su završene nerešeno, a 3 utakmice je pobeio Levante, uz gol razliku 19:14 u korist Saragose. Na ovom istom terenu, domaćin je daleko uspešniji, ostvario je 5 pobeda i jednom su odigrali nerešeno uz gol razliku 13:6. Poslednje tri utakmice su završene pobedom Saragose (3:0, 1:0 i 2:1).

 

Zaključak: Dosta teška i neizvesna utakmica, jer oba tima imaju svoji motiva za igru. Ja ću ipak prednost dati domačinu, jer se nalazi u očajničkom položaju u borbi za opstanak i ova utakmica je za njih 00biti il ne biti''. Ako izgube, mogu da se oproste od Primere, ali ako pobede ostaje im nada. U prošlom kolu su na svom terenu pobedili ekipu Bilbaoa i pokazali da mogu da igraju kada hoće, a ova utakmica je upravo ona od koje dosta toga zavisi ili što se kaže da je za njih ''ovo je utakmica života''.

 

Šta će biti na kraju, videćemo, ali ja ću igrati na pobedu domaćina.

 

Pozdrav i srećno, ako neko prati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Španija Primera, 20:00 Zaragosa – Levante 1 q 2.25, Atlantik, 5/10

FT 1:0 :uredu::icon_razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...