Jump to content
Sign in to follow this  
mirko

03.05.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Poljska I Liga, 18:00 Slask – Jagiellonia B. 1 q 1,60, Atlantik, 6/10

 

Ovo je utakmica 29., pretposlednjeg, kola. Domaćin se bori za titulu, imaju isti broj bodova kao i lider Legija. Gosti su bezbedni na sredini tabele i ova utakmica za njih nema nikakvog takmičarskog značaja. Ali da krenem redom.

Slask je u prvu ligu Poljske ušao u sezoni 2008/2009 i predhodne tri sezone se nalazio u vrhu tabele, a prošle sezone su osvojili drugo mesto. Trenutno su na drugom mestu sa istim brojem bodova kao i prva Legija i sa bodom više od trećeg Ruh Horzova, a tu su i Leh i Korona, tako da će borba za titulu biti neizvesna do kraja, što znači da je svaka utakmica važna. Slask je možda i u najgorem položaju, jer u poslednjem kolu, koje se igra za tri dana, gostuje Visli.

Nisu porazeni na poslednje 4 utakmice (2 pobede na svom terenu i 2 nerešene na gostovanjima), a na svom terenu se nalaze u seriji od 4 pobede za redom. Dobra forma, samopouzdanje igrača i motiv su na njihovoj strani, a priča se da je grad odvojio dosta para za klub, kao i to da će igrači kao nagradu dobiti neku određenu svotu novca (spominje se cifra od 100 000 evra i više), pod uslovom da tim bude na jednom od 1 do 5 mesta na tabeli. Ako večeras ne izgube, onda sigurno neće pasti ispod petog mesta. Zar to nije dovoljan motiv za igru? Kolika će onda nagrada biti ako osvoje prvenstvo?

Večeras neće igrati povređeni Sebastian Dudek (sredina, 21 ut, nije igrao u prošlom kolu), Jarosław Fojut (odbrana,16 ut, 1 g, nij eigrao u prošlom kolu) i Dalibor Stevanovica (sredina, 7 ut), a pod znakom pitanja su M. Pawelec (odbrana, 19 ut, 1 g), T. Socha (odbrana, 17 ut) i S. Mila (sredina, 25 ut, 4 g).

 

Jagielonija se nalazi u sredini tabele, na bezbednom mestu što se tiče opstanka, ali i bez ikakvih šansi za napredak. Do sada sam više puta pisao o ovom timu i navodio sam podatak da se radi o timu koji uglavnom dobro igra na svom terenu, o domaćinskoj ekipi, a na gostovanjima šta urade urade. U prilog tome ide podatak da su najgori tim u ligi na gostovanjima, gde imaju učinak 1 4 9 uz gol razliku 11:28. Isto tako, mislim da se radi o timu koji nekada može i da napravi neko iznenađenje, kao što su uradili u prošlom kolu na gostovanju Legiji (nerešeno 1:1), gde su pokazali da se radi o dosta nepredvidivom timu. Međutim, mislim da nisu toliko kvalitetni da na dve utakmice zaredom, na gostovanjima i to protv timova koji se bore za titulu, pokažu dobru igru.

Na ovoj današnjoj utakmici neće igrati nekoliko standardnih igrača, među njima možda najbolji igrač i prvi strelac T. Frankowski (napadač, 24 ut, 15 g), kao i L. Pejović (odbrana, 14 ut) i A. Norambuena (odbrana, 26 ut, 1 g), a pod znakom pitanja je J. Pawlowski (napadač, 17 ut, 1 g). Trener T. Hajto je najavio da će u tim za ovu utakmicu ući i neko od igrača mlađih kategorija, kao bi video sa kakvim igračima raspolaže tim u budućnosti.

 

Međusobne utakmice: Ova dva tima su odigrali 11 utakmica, na 3 je pobedio Slask, 4 su završene nerešeno, a na 4 je pobedila Jagielonija uz gol razliku 12:14 u korist večerašnjih gostiju. Na terenu Slaska, poslednja utakmica je završena nerešeno, a pre toga je pobedila Jagielonija sa 2:1.

 

Zaključak: Prednost na ovoj utakmici dajem domaćinu jer smatram da su trenutno bolji i kvalitetniji tim od gostiju, da imaju jači motiv za pobedu (borba za titulu, domaći teren i navijači, kao i da u poslednjem kolu imaju teško gostovanje), a najviše zbog najave da će dobiti novčanu nagradu za to, što je možda i najveći motiv. Pare, zar ne?

Gosti su bezbedni na tabeli, igraće opušteno i bez nervoze.

 

Pozdrav i srećno, ako neko prati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Poljska I Liga, 18:00 Slask – Jagiellonia B. 1 q 1,60, Atlantik, 6/10

FT 3:1 :uredu::icon_razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...