Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

26.06.2012.

Recommended Posts

18:00 Slovenija - Slovačka (+8.5), tip: 2 @ 1.91, bwin, 8/10

 

Večeras se nastavljaju kvalifikacije za Europsko Prvensto za žene u košarci, a u dvorani Ježica u Ljubljani sastaju se Slovenija i Slovačka. Riječ je o četvrtom kolu grupe C gdje je vodeća Litvanija sa omjerom od 3-1 u pobjedama, slijedi Slovenija sa 3-0, Slovačka 2-1, Belgija 0-3 i Holandija 0-3. Jasno je da bi Slovenija sa novom pobjedom došla do vrha grupe, ali je moj odabir ipak da će Slovačka da solidno odigra utakmicu i da neće izgubiti sa 9 i više koševa razlike.

 

Da krenemo redom, Slovenija je odigrala tri utakmice i sve tri slavila sa 63-59 u Belgiji, 79-68 kod kuće protiv Litvanki i 68-52 kod kuće protiv Holandije. Zanimljivo je da u izjavam pred meč. igračice Slovenije vide svoje protivnice kao glavne favoritkinje grupe i daju im ulogu favorita. Slovenke će biti bez centra Tjaše Gortnar koja dolazi iz USA (Georgia Tech), te je upitno kako će se Slovenke postaviti protiv prepoznatljive igre Slovakinja "pick and roll".Kod Slovenije bih izvdojio igračice poput: Nike Barić (Spartak), Maje Erkić (Familia Schio), Teja Oblak (Polkowice) i Sandre Piršić (Villeneuve).

 

Slovačka je selekcija sastavljena uglavnom od starijih igračica koje imaju veliko iskustvo igranja Europskih Prvenstava i Eurolige, te poznavaoci ženske košarke znaju kakvu silu predstavlja Slovačka u ženskoj košarci. Ove kvalifikacije Slovačka je otvorila sa pobjedom nad Belgijom 64-49, izgubile su u Litvaniji sa 64-78 i ponovo slavile protiv Holandije 70-48. Imaju koš razliku od +23, dok Slovenija ima koš razliku od +31. Slovakinje su imale u prosjeku po 18 skokova u napadu u prethodne tri utakmice i sada je pitanje kako će Slovenija stojati ispod obruča bez centra Gortnar. Slovačka je u periodu od 1993 - 1999 godine osvajala 2,3, i dva puta 4 mjesto na EP. Igračice Slovačke nam pretežno dolaze iz Slovačke koja učesnika ženske Eurolige Košice. Slovačka se dobro držala 3/4 protiv Litvanije i dolazi od pada u zadnjoj četvrtiini i gube utakmicu, ali danas su im protivnice mnogo mlađe Slovenkinje koje neće moći napraviti toliku prevagu u odnosu na Slovačku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brazil - Novi Zeland

2 kvota 10.00Bwin

Evo moguceg iznenadjenja...Imam neku dojavu da brazilci igraju sa dosta slabijim sastavom,a novi zeland ima dobar tim...'Vreme igre 02;00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...