Jump to content

Recommended Posts

Posted

16:00,Ordabasy - Jagodina, tip 1 @ 2,50, Balkanbet,5/10

Revans mec pretkola kvalifikacija za ligu evrope u kome tim iz Kazahstana Ordabasy docekuje Jagodinu iz Srbije

i pred prvi mec me jako zacudila mala kvota na pobedu tada domacina Jagodine koja je bila oko 1.30 a godinu pre toga iz Jagodine je prodat najbolji strelac Djilas i jos jedan igrac upravo u ovaj klub i jos je Jagodina u ovom prelaznom roku prodala tri bitna igraca a nije dovela nikoga da pojaca tim a pripreme je pocela dve nedelje pre ovog meca a zna se da je 4 nedelje minimum a 6 nedelja je ono sto zahteva da tim udje u formu i da se uigra plus neiskustvo i prvo ucesce u evropi ocito Jagodina je usla u ovo takmicenje totalno nespremna i izgubila u tom prvom mecu sa 1-0 golom pred sam kraj ali po prikazanoj igri tim iz Kazastana je bio znatno bolji i sam trener Jagodine Simo Krunic je priznao da si ih gosti takticki nadigrali, tada sam igrao under golove jer mi nije bilo logicno da je onoliko velika kvota bila a Jagodina pa i cela Srpska liga je poznata po malom broju golova , medjutim sad je mala kvota samo 1,70 a iz tabora Jagodine najavljuju da ce igrati strpljivo i da se nadaju da ce iz neke kontre uspeti da postignu gol koji bi ih odveo u produzetke , medjutim oni su na ovo jako daleko gostovanje putovali preko Turske gde su se zadrzali i put nastavili nocu a predvidjeno je da stignu u 5h ujutru sve to ce im verovatno poremetiti bioritam a iako se oni raduju najavi vremena u Kazahstanu koja kaze da ce biti kisovito i negde oko +20 stepeni , prelaz sa +40 na tako nisku temperaturu bas i neznam koliko ce im prijati, sve u svemu Jagodina nije tim koji uliva neko veliko poverenje i velika je verovatnoca da ce vec na prvom stepeniku zavrsiti svoje ucesce u evropi

sto se tice Kazahstanaca oni su nam i kao reprezentacija ostali u gorkom secanju a iako ih mi ovde nesto posebno ne cenimo oni ulazu dosta u fudbal pa tako i Ordabasy ima budzet koliko i Partizan a vec u prvom mecu su pokazali da su kvalitetniji tim od Jagodinaca , njihovo prvenstvo se igra po sistemu prolece-jesen i oni su u punoj takmicarskoj formi a u prvenstvu na svom terenu imaju sve pobede , jedino sto mi se ne svidja je sto su u prvom mecu pobedili i nemaju imperativ pobede jer i sa remijem idu dalje ali ipak i bodovi za koeficijent na listi uefa kao i domaci teren (iako nece igrati na svom terenu vec na nacionalnom stadionu ali mislim da to nema nikakve veze jer se igra u njihovoj zemlji )trebalo bi da ih motivise da zabeleze pobedu u svakom slucaju vredi na ovako dobru kvotu igrati 1 jer sam mislio da ce biti oko 1,50 posle prvog meca

Posted
  On 7/12/2012 at 6:51 AM, 'Dinno' said:

17:00, FK Aktobe - FC Torpedo Kutaisi, tip 1 @ 1.75, Expekt

Uze mi reč iz usta. Od svega danas ovo mi se jedino izdvojilo da bi moglo da se odigra.

Posted
  On 7/12/2012 at 10:19 AM, 'micha' said:

Uze mi reč iz usta. Od svega danas ovo mi se jedino izdvojilo da bi moglo da se odigra.

Meni je ovo kec dana, pa cemo vidjeti

Posted

16:30 FK Celik Niksic - Borac Banja Luka, tip: 2 ili 3 gola na meču @ 2.00, Expekt, 10/10

Danas se igraju uzvratne utakmice 1. pretkola Europa Lige a u Nikšiću se sastaju domaći Čelik i FK Borac iz Banja Luke. Nakon prvog duela u Banja Luci prednost ima nikšićka ekipa jer je bilo 2-2 tako da im je dovoljan i remi za prolaz dalje. Čelik je novi prvoligaš u 1 ligi Crne Gore ali je prošle sezone osvojio titulu prvaka Druge lige (sa 16 bodova više od drugog Mornara iz Bara) i osvojio je Kup Crne Gore čime su potvrdili svoj kvalitet. Sa druge strane Borac iz Banja Luke je ostao u sjeni sarajevskog Željezničara i ove sezone nije osvojio niti jednu titulu već su u prvenstvu bili treći sa 16 bodova manje od šampiona Željezničara, koji ih je eliminisao i u polufinalu Kupa BIH. U prvom meču Bojić je iz penala doveo goste u vodstvo u 37 minuti ali do poluvremena Borac preokreće rezultat golovima Stokića i Dugića. Na konačnih 2-2 smo čekali do 82 minuti kada gol postiže Agović. Borac je u zadnjih 5 minuta meča dobio 2 crvena kartona tako da je danas bez suspendovanih Kantara i Dujakovića. Vjerujem da će da Čelik osigura prolaz dalje sa nekim rezultatom od 2-0 ili 2-1 pa je moj odabir 2 ili 3 gola na meču.

Posted

18:00 FC Šiauliai - FC Levadia Talinn, tko ide dalje, tip: FC Levadia Talinn @ 1.50, bwin, 8/10

U uzvratnoj utakmici 1. pretkola Europa Lige imamo priliku gledati susjedski derbi između litvanskog Šiauliai-a i estonske ekipeLevadia iz glavnog grada Talinna. Boljeg iz ovog duela u 2 pretkolu čeka izraelski tim Maccabi Netanya. Nakon prvog susreta imamo prednost estonaca od 1-0 autogolom Juvenala u 63 minuti susreta. Ja u ovom dvomeču dajem prednost estonskoj ekipi koja je prethodnih godina pokazala više i mnogo više ima titula i euro iskustva.

Šiauliai je osrednja litvanska ekipa koja je u prvoj ligi od 2003 godine i imaju dva 4 mjesta, te i dva izlaska u Europu. Prvi nastup je bio neslavan jer ih je u oba meča potopila Wisla iz Krakowa sa 0-2 i 0-5, a drugi izlazak u Europu je protiv Levadie i poraženi su sa 0-1, tako da u tri dosadašnje utakmice imaju sva tri poraza i gol razliku od 0-8 i još čekaju svoj prvi euro gol. Dolaze iz grada Šiauliaija i imaju stadion kapaciteta samo 2.000 mjesta. Trenutno su 5 u svom prvenstvu nakon 19 kola i imaju 30 bodova. Četvrta Suduva ima 6 bodova više tako da će vjerovatno do kraja ostati na skromnom 5 mjestu. U odbrani imaju brazilca Juvenala koji je zabio autogol u prvom meču, te veznjaka iz Latvije Kozlovsa i napadača iz Argentine Santiaga Cesanelli-a.

Levadia je čak 7 puta bila prvak Estonije uz 6 titula Kupa i 4 Super Kupa Estonije, te su uz svog gradskog rivala Floru najtrofejnija ekipa Estonije. U euro takmičenjima igraju sasvim solidno i imaju nekoliko zaista odličnih rezultata vrijednih pomena. Izbacili su Wislu Krakow iz Lige Prvaka 2010 sa 1-1 i 1-0, sa Crvenom Zvezdom igrali 0-1 2-1, sa Debrecenom 1-1 2-3, sa Galatasarayem 1-1, izbacili su Pobedu iz Makedonije 1-0 0-0, dok su u Kupu UEFA 2007 izbacili Haku sa 2-0 0-1, holandski Twente sa 1-1 1-0, te na kraju ispali od Newcastle-a sa 0-1 i 1-2. I još u dalekom Intertoto cupu su sa 3-0 isprašili portugalsku Leiria tako da vjerujem da će uspjeti sačuvati 1-0 iz prvog meča i plasirati se dalje.

Posted

19:30 Llanelli AFC - KuPS, tko ide dalje, tip: Llanelli AFC @ 4.00, bwin, 8/10

Stebonheath Park stadion u gradu Llanelli, Carmarthenshire u Welsu je mjesto odigravanja uzvratne utakmice 1. pretkola Europe Lige između domaćeg Llanelli i finske ekipe KuPS. Nakon prve utakmice imamo prednost finske ekipe od 2-1, a domaća ekipa je stigla u vodstvo već u 5 minuti golom Joenmäki-a sa bijele tačke, na 2-0 je povisio Purje u 19 minuti da bi na 2-1 smanjio Bowen u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena (45 minuta). Moj odabir za današnju utakmicu je tip da Llanelli ide dalje, tj. da će večeras da pobjedi sa 1-0 ili 2-1 pa da na produžetke ili penale ide dalje. Razlog je vrlo jednostavan, mislim da kvota 4.00 nije toliko realna jer Llanelli je ekipa koja je svake godine u euro takmičenjima i predstavlja vrh welškog fudbala. Imaju sve trofeje prvaka, pobjednika Kupa i Liga Kupa Welsa a u Europi zadnjih godina su se sastajali sa latvijskim Ventspislom 1-0 0-4 u Ligi Prvaka 2009, sa gruzijskim Dinamom iz Tbilisija 2-1 0-5, litvanskim Taurasom 2-2 2-3, škotskim Motherwellom 1-0 0-3, švedskim Gefle-om 0-0 2-1, te danskim Odense-om 0-1 1-5. Pokazali su da znaju odlično da igraju na svom terenu te tako imaju pobjedama nad ekipama Ventspilsa, Dinamom Tbilisi, Motherwellom, Gefle-om i remi sa Taurasom, a minimalno su poraženi jedino od Odense-a.U welškoj ligi imaju niz od pet vezanih pobjeda uz gol razliku od 12-4. Sa druge strane finski KuPS je iz grada Kuopio, te su trenutno 11 u svom prvenstvu sa samo 16 bodova iz 17 utakmica. Imaju gol razliku -6. Liga broji 12 ekipa tako da je KuPS skupio isto bodova kao i zadnja ekipa - Jaro tako da im predstoji borba za opstanak.

Znači kada sve saberemo imamo duel jako dobre welške ekipe sa ekipom koja se bori za opstanak u finskom fudbalu. Obje lige su jako približnog kvaliteta, bez pretjeranog uspjeha u euro takmičenjima zadnjih 15 godina, tako da vjerujem da nakon švedskog Gefle-a, Llanelli može izbaciti i finski KuPS.

Posted

Cercle Brugge - Roeselare over 2.5 @1.70 (expekt)

Belgijska liga poznata po dosta golova a jos kad se pogleda medjusobni omjer plus sto se radi o prijateljskoj utakmici, znaci svi uslovi ispunjeni da bude golova :icon_biggrin: