Jump to content
Sign in to follow this  
delpjero

22.07.2012

Recommended Posts

Mjondalen - Notodden 1 @1.60 (bwin)

 

Mjondalen je u sredini tabele al su kuci odlicni sa omjerom 4 1 1 al ono sto me najvise privlaci kod ovog para su ocajni gosti kojima je omjer u gostima 0 0 6 i gol razlika 1:20

 

Upravo sami ja to zapazio ,samo da danas ne prorade?

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00, Admira Wacker – Ried, tip over 2,5 gola @ 1.85, SuperSport

 

Posljednji meč prvog kola i jedini koji se igra ove nedjelje je duel ekipa koje su imale dosta dobru prošlu sezonu, iako se mora reći da je Admira bila bolja i jedno od najprijatnijih iznenađenja, posebno jer im je to bila prva sezona nakon povratka u elitu. Završili su na četvrtom mjestu i izborili plasman u Evropsku ligu, dok je Ried bio čvrsto u sredini i završili su kao šesti, ali sa plasmanom u finale Kupa, što je i njima donijelo plasman u Evropu.

Zanimljivo je da su tri od četiri međusobna duela prošle sezone završeni rezultatom 1:1. Oba kada je Admira bila domaćin i jednom kada je Ried igrao pred svojim navijačima, dok je Ried slavio jedinu pobjedu i to sa minimalnih 2:1.

Malo ko je očekivao onako dobre nastupe Admire u prošloj sezoni, ali sve su iznenadili i zasluženo izborili izlazak na evropsku scenu. Bili su u velikom naletu nakon što su sezonu prije izborili povratak u društvo najboljih, pa su čak nekoliko kola bili i lideri Bundeslige. To je ipak bio preveliki zalogaj, ali su na kraju sigurno prezadovoljni. Vjerovatno i zbog toga nisu puno mijenjali igrače ovog ljeta. Ostali su bez veznjaka Zemana, kao ni Dibona koji je ionako veoma dugo bio povrijeđen, dok su pojačanja ipak malo poznata imena i teško da su pojačanja, što se uostalom pokazalo i u prvoj utakmici koju su odigrali, kada se niti jedan od njih nije našao u startnoj postavi. Inače, to je bila prva utakmica drugog pretkola Evropske lige u kojoj su gostovali u Litvaniji kod Žalgirisa i gdje su odigrali solidnih 1:1. Imali su i vodstvo od rane faze utakmice preko svog prvog napadača Hosinera, ali nisu izdržali do kraja. Trener Kuhbauer je na teren poslao skoro istu postavu koja je igrala završnicu prošle sezone, s tim da nije bilo povrijeđenog lijevog bočnog Auera, a taktički su igrali sa samo jednim napadačem, pa je Ouedraogo ostao na klupi. Protiv Rieda će vjerovatno biti od početka u timu, a otpast će neko od veznjaka

Vjerovatni početni sastav Admire: Tischler – Plassengger, Windbichler, Drescher, Palla – Sabitzer, Mevoungou, Jezek, Schwab – Hosiner, Ouedraogo.

I u Riedu su sasvim zadovoljni bili na kraju prošle sezone. U prvenstvu „zlatna sredina“, ali zato u Kupu plasman u finale i poraz od ipak puno kvalitetnijeg Salzburga. I u Evropi su napravili jedan dobar rezultat, eliminisavši Brondby, ali ih je nakon toga PSV deklasirao. Sada ih opet čeka borba na tri fronta, a želje su otprilike iste. Zanimljivo je da su i pored dobre sezone, puno igrača promjenili tokom ljeta. Napustili su ih igrači koji nisu bili baš najstandardniji ili oni koji su dugo vukli povrede, dok igrači koji su stigli nisu neka poznata imena, ali je većina njih našla svoje mjesto u startnoj postavi na otvaranju sezone. To otvaranje su imali u Bjelorusiji protiv Shakhtjor Soligorska u prvom meču drugog pretkola Evropske lige. Kao i Admira, odigrali su 1:1, što im širom otvara vrata prolaska u narednu rundu, s tim da su dugo gubili i spasili su se golom Hadžića iz penala. Treba reći i da imaju novog trenera od ove sezone i to je Heinz Fuchsbichler, ali i dalje igraju u malo čudnoj formaciji 3-3-3-1. Pojačanja koja su zauzela mjesto u startnoj postavi su stoper Reiter, lijevi bočni Schicker, te napadač Gartler koji je i izborio penal u Bjelorusiji. Protiv Admire će vjerovatno istrčati isti sastav

Vjerovatni početni sastav Rieda: Gebauer – Reifeltshammer, Reiter, Reigler – Hinum, Ziegl, Schicker – Nacho, Hadžić, Meilinger – Gartler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Anderlecht - Lokeren, tip over 2,5 gola @ 1.65, Expekt

 

Drugog dana vikenda svoju utakmicu Superkupa igraju i Belgijanci, a ovaj put će na nacionalnom stadionu u Briselu snage odmjeriti aktuelni prvak Anderlecht te osvajač Kupa Lokeren, koji je u prvenstvu inače završio tek na osmom mjestu. Što se tiče njihovih prvenstvenih ogleda u posljednje četiri sezone, ekipa Anderlechta je bila puno uspješnija i slavila je čak šest puta, dok je po jedan susret završen pobjedom Lokerena i remijem.

Samim tim i u ovom Superkupu aktuelni prvaci važe za velikog favorita, pogotovo jer igraju u svom gradu i sasvim sigurno će imati i nešto veći broj pristalica na stadionu. Ipak, i bez te pomoći nogometaši Anderlechta su dovoljno jaki, ne samo za ekipu Lokerena, nego i za sve ostale belgijske momčadi, što su lani dokazali prvo u regularnom dijelu sezone, dok su tu lidersku poziciju samo potvrdili i nakon 10 utakmica play-offa za prvaka. Doduše, drugoplasirani Club Brugge je u doigravanju tu razliku na kraju smanjio za dva boda, ali samo zato što je trener Jacobs u posljednja tri kola priliku dao nekolicini rezervista, tako da su u tom periodu kiksali u gostima kod Kortrijka te kod kuće upravo protiv Bruggea. Ipak, u posljednjem kolu su na teren izašli njihovi najbolji igrači, tako da su u velikom stilu proslavili novu titulu (pobjeda od 3:0 nad Standardom), ali se i oprostili od trenera Jacobsa koji je preuzeo danskog viceprvaka Kopenhagena. Umjesto njega na klupu Anderlechta je došao bivši trener nizozemskog Vitessea, van den Brom, koji će imati skoro identičnu momčad kao u prošloj sezoni, jer tokom ljeta nije bilo previše prometno u svlačionoci Anderlechta. To ustvari znači da bi ova momčad ponovo trebala igrati u formaciji 4-3-3, gdje su svakako najbitniji igrači argentinski plejmejker Biglia te napadači Suarez i Mbokani, koji su prošle sezone zajedno postigli tačno 22 pogotka u belgijskom prvenstvu. Inače, za ovaj susret ne konkuriše jedino štoper Kouyate, koji se sa svojom selekcijom Senegala nalazi na Olimpijadi u Londonu.

Vjerovatni početni sastav Anderlechta: Proto – Odoi, Wasilewski, Juhasz, Safari – Gillet, Biglia, Kanu – Suarez, Mbokani, Jovanović

Što se tiče ekipe Lokerena, iza njih je jedna poprilično turbulentna sezona, obzirom na veoma promjenljivu formu u prvenstvu, ali na kraju su ipak uspjeli ostvariti plasman u Evropsku ligu, jer su u finalu nacionalnog Kupa bili bolji od ekipe Kortrijka. No, nekako se stiče utisak da je upravo poslije tog meča i počeo drastičan pad u igri Lokerena, jer su očito i sami bili svjesni da u prvenstvu ne mogu otići toliko daleko da se bore za Ligu prvaka, dok su drugo evropsko takmičenje već osigurali, tako da su igrali puno ležernije nego ranije. To im se itekako osvetilo u finišu sezone, jer su nakon osmog mjesta u regularnom dijelu prvenstva, u play-offu osvojili još samo šest bodova u isto toliko odigranih utakmica te na kraju završili na posljednjem mjestu u svojoj grupi. Ipak, generalno gledajući, mogu biti i više nego zadovoljni urađenim u prošloj sezoni, jer je njihov trener Maes izvukao maksimum od ove ekipe koja nema nekih velikih zvijezda, pa je tako prvo ime malo poznati napadač De Ceulaer, koji je sa 11 postignutih pogodaka bio i najbolji strijelac momčadi. Inače, i oni, baš kao i Anderlecht, uglavnom forsiraju taktiku sa trojicom isturenih igrača, dok se u veznom redu skoro sve vrti oko kapitena Overmeirea, tako da će i u ovom Superkupu vjerovatno zaigrati u istoj formaciji, s tim što će biti znatno hendikepirani neigranjem prvog golmana Barryja, koji se tokom ljeta teže povrijedio pa će sada njegovo mjesto zauzeti iskusni Lazić.

Vjerovatni početni sastav Lokerena: Lazić - Galitsios, Marić, Taravel, De Bock - Perssons, Overmeire, Leko - De Ceulaer, Harbaoui, De Pauw

Iako aktuelni prvak Anderlecht važi za apsolutnog favorita u ovom meču belgijskog Superkupa, mi smo se ipak odlučili za veći broj pogodaka, jer očekujemo nešto ležerniji pristup oba tima i puno otvoreniju igru nego u predstojećim prvenstvenim susretima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Anzhi - Kuban, tip 1 @ 1.55, Expekt

 

I drugog dana vikenda ćemo analizirati jedan susret uvodnog kola ruskog prvenstva, i to onaj u kojem se sastaju dvije ekipe koje su prošle sezone igrale play-off za prvaka, ali je na kraju Anzhi završio na petom, a Kuban tek na osmom mjestu. Što se tiče njihovog međusobnog omjera u posljednje dvije sezone u kojima su inače i nastupali zajedno u elitnom ruskom društvu, obje momčadi su slavile po jednu pobjedu, dok su preostala dva meča završena remijem.

Ipak, lani je nešto bolji bio Anzhi iz Makhachkale, što je bilo i za očekivati nakon silnih ulaganja u ovu momčad iz pobunjeničke pokrajine Dagestan, za koju inače nastupa i jedan od ponajboljih svjetskih napadača u posljednjih nekoliko godina, Kamerunac Eto'o. No, prava revolucija u ovom donedavno anonimnom klubu je nastupila kada je prije dvije godine došao slavni Brazilac Roberto Carlos, koji je i pored 38 godina na leđima, čak i nastupao u prvom dijelu prošle sezone kao aktivni igrač, da bi u samom finišu ipak odlučio da je bolje teren prepustiti onim nešto mlađima, dok je on zasjeo na mjesto sportskog direktora. Od tada je realizovano još nekoliko velikih transfera, poput onog braniča Zhirkova, štopera Sambe i veznjaka Boussoufe, dok su tu još odranije bila još dva sjajna Brazilca, štoper Joao Carlos i veznjak Jucilei. Ostatak momčadi uglavnom sačinjavaju nešto mlađi igrači iz vlastitog pogona, dok su tokom ljeta doveli još dvojicu odličnih ofanzivaca, i to prvog upravo iz redova Kubana, Traorea, te mladog ruskog reprezentativca Smolova, koji je lani igrao za Dinamo iz Moskve. Naravno da će njih dvojica odmah zauzeti mjesto u prvoj postavi, tako da su se u međuvremenu na odlazak iz Anzhija odlučili povremeni starteri Holenda, Gadzhiev i Angbwa, što ni u kom slučaju ne bi previše trebalo oslabiti ovu momčad, koja je i prije nekoliko dana u drugom pretkolu Evropske lige na svom terenu sa 1:0 savladala mađarski Honved.

Vjerovatni početni sastav Anzhija: Gabulov – Logashov, Joao Carlos, Samba, Zhirkov - Boussoufa, Ahmedov, Jucilei, Smolov - Eto’o, Traore

Za razliku od Anzhija, ekipa Kubana iz Krasnodara nema ni blizu toliko novca na raspolaganju, ali su lani ipak odigrali jednu vrlodobru sezonu te se na kraju čak plasirali i u Ligu za prvaka, koju su inače završili na osmom mjestu. Naravno da je i to bio veliki uspjeh obzirom da su se našli u društvu sedam ruskih velikana, a ono što je posebno zanimljivo u finišu tog doigravanju su zabilježili čak šest uzastopnih remija. To nam samo govori da igraju veoma tvrdo i zaista ih je teško pobijediti ako se zatvore, pa je tako za očekivati da će i na ovom otvaranju novog prvenstva na gostovanju kod favorizovanog Anzhija također izaći u jednoj defanzivnoj postavci. Doduše, biće tu nekoliko igračkih izmjena, obzirom da su tokom ljeta ostali bez svog najboljeg strijelca Traorea, dok su istovremeno doveli tri veoma kvalitetna igrača, i to napadače Baldea iz Osasune i Niculaea iz Monaca te iskusnog štopera Dealberta, koji je lani nastupao za Valenciu. Inače, Balde je trenutno van stroja, jer je sa selekcijom Senegala otišao na Olimpijadu u London, pa će trener Petrescu vjerovatno na tu poziciju centralnog napadača postaviti Niculaea, dok će Pizzelli i Bucur, zajedno sa Tsoraevom i ovaj put dobiti nešto više defanzivnih zadataka.

Vjerovatni početni sastav Kubana: Belenov – Kozlov, Zelao, Dealbert, Zhavnerchik – Kulik, Tlisov - Tsoraev, Pizzeli, Bucur – Niculae

Bez obzira na već pomenuti podatak da ekipa Kubana teško gubi utakmice, vjerujemo da su i nogometaši Anzhija prošle sezone naučili svoju lekciju kada su kiksali u nekoliko domaćih utakmica, tako da ovaj put od samog starta moraju biti neumoljivi ako se žele ozbiljno uključiti u borbu za sami vrh ruske Premier lige.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Internacional - Atletico G. gost daje gol 1.55 @ SuperSport

 

Iako je Internacional 8., a Atletico G. zadnji, domaćinu danas fali 6 igrača, dok je gost kompletan - mora iskoristit ovu situaciju i uteć s dna tabele...

Za hrabrije x2 2.20 ! :14clover:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo sami ja to zapazio ,samo da danas ne prorade?

 

:icon_eek:

 

i bas danas osvojise prvi bod :smile_mad:

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Također u 11. kolu brazilskog prvenstva sastaju se 17. Figuirense i 7. Sao Paulo.

Figueirenseu fali 1 igrač, ali zato Sao Paulu čak 8!

Koef u padanju, na Pinnacle stopirano...

2.55 @ SuperSport! :crossfingers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Anderlecht - Lokeren, tip over 2,5 gola @ 1.65, Expekt

 

FT 3-2 :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Anzhi - Kuban, tip 1 @ 1.55, Expekt

 

 

 

FT 2-1 :uredu:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brazilian Serie A:

Palmeiras vs Nautico (6) 1-1

Internacional vs Atletico Goianiense (6) 1-0

Cruzeiro vs Flamengo (5) 2-1

Figueirense vs Sao Paulo (5) 1-1

Botafogo vs Gremio (7) 2-1

Ponte Preta vs Fluminense (6) 0-1

Bahia vs Coritiba (5) 2-1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...