Jump to content
Sign in to follow this  
Nadrealista

23.07.2012.

Recommended Posts

Fudbal, Švedska I Liga, GAIS – Malme GF 2 q 2,00, Mozzart, 5/10

Izgleda da se GAIS nalazi u nekim problemima i da kod njih nešto ne štima. Pored teške situacije na tabeli, gde u strenutno na pretposlednjem mestu sa samo 10 osvojenih bodova na 15 odigranih utakmica, nisu osetili slas pobedea na poslednjih 10 utakmica (4 nerešene i 6 poraza), juče ih napustio trener Alexander Axen. Na ovoj utakmici trenesku dužnost obavljaće K. Pettersson, koji je bio trener omladinskog tima. Da nevolje ne dolaze same, govori i podatak da na večerašnjoj utakmici neče igrati dosadašnji prvi golman H. Sillanpaa (branio na 15 ut), standardni napadač M. Celik (14 ut, 2 g) koji je napustio klub i prešao u Peskarum kao i R. Ekunde (odbrana, 13 ut), povređen u prošloj utakmici protiv Malmea, J. Aubynn (sredina, 6 ut), povrede prepone na istoj utakmici, E. Bassombeng (sredina, 10 ut), nije igrao na poslednje tri, K. Gustafsson (odbrana, 12 ut) i od ranije povređeni J. Tamandi )odbrana, 0 ut) i R. Spong (sredina, 0 ut), a pod znakom pitanja su J. Floren (sredina, 4 ut) i P. Ijeh (napadač, 11 ut, 1 g).

http://www.svenskafans.com/fotboll/gais/Infor-GAIS-Malmo-FF--449904.aspx

Malme se trebutno nalazi na drugom mestu na tabeli sa 6 bodova zaostatka za liderom, Elfsborgom, ali ima i utakmicu manje. Zbog toga ima dajem prednost, jer mislim da će igrači dati sve od sebe kako bi pobedili večeras i tako smanjili razliku na samo tri bodova. Za njih, večeras se, posle suspenzije, vraća W. Figueiredo (sredina, 11 ut, 4 g), a neće igrati J. Durmaz (sredina, 15 ut, 6 g) I. Pekalski (sredina, 13 ut, 1 g).

Pozdrav i srećno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, GAIS-Malmo, tip x/2 @ 4.50, HL, 4/10

 

Svedska prva liga, utakmica 16.og kola izmedu GAISa koji se nalazi na predzadnjem mjestu i taman je ostao bez trenera i drugoplasirane ekipe Malma koja zaostaje 6 bodova za vodecim Elfsborgom (ali i imaju utakmicu manje od Elfsborga). Ovo im je sansa da pobjedom dodu na samo tri boda zaostatka sto ce nadam se i ostvariti. Protivnik je taman onakav protiv kojeg bi se mogla upisat nova tri boda - predzadnja ekipa sa tek jednom pobjedom u prvenstvu (1-7-7) i ukupnom gol razlikom 11:18. Dakle, vidljivo je da je Malmo favorit. Medutim ono na sto ja igram je da nece to ostvarit vec u prvom poluvremenu - tocnije da ce ostati nekih 0:0. Malmo se u gostima ne snalazi bas najbolje sto dokazuje i njihova statistika na gostujucim terenima - imaju 1-3-3, dok je GAIS na svom terenu neugodan - ima 1-4-2 i medu ekipama su koje su primile najmanje golova na svom terenu u citavoj ligi. Tako da cvrsti domacin i neefikasni Malmo bi trebali prvo poluvrijeme odigrat cvrsto i bez pogodaka, a onda u nastavku ocekujem pobjedu gostiju. U prosloj utakmici koju su odigrali u okviru prve lige upravo ove dvije ekipe bilo je 2:0 za Malmo i to su oba gola pala u prvom poluvremenu - tako da ocekujem od domacina da pripazi na to odmah na pocetku utakmice i ne dopusti Malmu ano vodstvo. Ali kao sto sam rekao GAIS i nije u nekoj formi - recimo u zadnja tri kola imaju 2 poraza i remi - veseli cinjenica da na utakmicama ne pada puno golova - 0:1 protiv Orebra, 0:0 sa Gefleom i tih spomenutih 2:0 sa Malmom. Sto se tice njihovih h2h susreta uzmimo npr zadnjih 4 godine - susreli su se 9 puta u okviru prve svedske lige - bilo je redom 5 remija, pobjeda GAISa i 3 pobjede Malma. Cvrste su to utakmice i sa malo srece domacin ce obranit svoju mrezu prvih 45min, ali im to nece uspjet u nastavku - ocekujem od Durmaza i Ranegiea, najboljih strijelaca gostiju, da pitanje pobjednika rjese u drugom poluvremenu. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Rosenborg-Lillestrom, tip x2 @ 3.25, HL, 8/10

 

Evo da pokusam uhvatit jedno iznenadenje, koje bas i nije toliko neizgledno - vidjet ćete nakon ovih par recenica...Uglavnom riječ je o susretu kojim se kompletira 16. kolo norveskog prvenstva - susrecu se Rosenborg koji se zasad nalazi na trecem mjestu i vec zaostaje 7 bodova za vodecim Stromsgodsetom. Uzrok ovome jest velik broj remija - ukupan omjer im je 7-7-1. Kod kuce imaju 4-3-1 uz gol razliku 13:6. Sto se tice njihova danasnjeg protivnika Lillestorma, oni se nalaze na 13. mjestu na ljestvici, taman iznad opasne zone ispadanja tako da vjerujem da love svakakav bod koji bi ih malo podignuo. Zato ocekujem da se i na ovom gostovanju postave obrambeno i da pokusaju izvuci barem bod - protiv ekipe protiv koje se to ocito moze napraviti ove sezone. Inace, Lillestorm u gostima igra solidno - imaju omjer 2-2-3. Ono sto mi je takoder drago vidjeti su i h2h susreti - recimo ove i prosle godine ova dva kluba susrela su se medusobno cetiri puta - od toga je jedanput slavio Rosenborg, a cak u tri utakmice ostalo je nerjeseno (2 u prvenstvu i jedna u kupu nakon koje je Rosenborg prosao dalje na penale). Takoder cinjenica je i da je Lillestorm ove sezone ostao osuden na norvesko prvenstvo posto nemaju nikakvih europskih nastupa, a ispali su i iz kupa prije 2-3 tjedna od Boda porazom 4:0. Tako da se sada mogu okrenuti iskljucivo prvenstvu sto su i napravili - odmah nakon tog ispadanja pobjedili su u naredna dva kola Fredrikstada sa 3:4 i Tromsa sa 4:2 - dakle, dali su 8 golova u dvije utakmice ! Sigurno ovdje nece biti tako efikasni, ali samo napominjem cinjenicu da znaju zabit, a postavit ce se i opraznije protiv Rosenborga. Sa druge strane Rosenborg ima i europske nastupe - prosao je u pretkolu europske lige Crusaderse, a prije par dana je sa iducim protivnikom Ordabasiem remizirao na svom terenu (2:2) tako da ce se morat vadit u gostima. Sigurno ce i prvenstvo patiti zbog toga malo recimo protiv Haugesunda i Moldea jesu pobjedili, ali taman koliko je trebalo , po 1:0 ... I same kladionice su postavile ovu utakmicu kao supersansu tako da i njima tu nesto smrdi. Ja cu uzevsi sve u obzir ispratit dvoznak za visoku kvotu. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo posto je tu tema za nogomet zanima me ovo:

Longford Town-Man.Utd XI

 

jel ima netko informaciju tko igra za taj Manchester Utd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

AC Bellinzona-AC Lugano vise od 2,5 gola @1.75 SuperSport :uredu:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
21:15, Valur - Fram, tip over 2,5 goals @ 1.80, bet365

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo posto je tu tema za nogomet zanima me ovo:

Longford Town-Man.Utd XI

 

jel ima netko informaciju tko igra za taj Manchester Utd?

 

Glavni igrači : Luke Hendrie, Gyliano van Velzen, Tom Lawrence i Charni Ekangamene :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosenborg - Lillestrom 1 1.45 @ SuperSport

 

Rosenborg trenutno na trećem mjestu norveškog prvenstva nakon 15 kola, dok je Lillestrom na granici ispadanja.

Rosenborg sav arsenal polaže na domaće prvenstvo, ne zanima ih pretjerano Liga Uefa (što dokazuje "opuštanje" nakon 2:0 i remi s nepoznatim klubom iz Kazahstana kod kuće)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

PortlandT/odg-Aston Villa 1.70 @ SuperSport

 

Prijateljska utakmica Aston Ville na američkoj turneji, za očekivat je oba daju gol...

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Rosenborg - Lillestrom, tip oba tima daju gol @ 1.60, SuperSport

 

FT 1-1 :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...