Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

07.09.2012

Recommended Posts

Jedan sjajan prijedlog :

 

Moldavija - Engleska (obje reprezentancije ne daju gol) TIP YES @ 1,55 Expekt....

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Wales - Belgija, tip: 2 @ 1.80, Expekt, 8/10

 

Danas počinju kvalifikacije za Svjetsko Prvenstvo u Brazilu 2014 godine, a u grupi koja je po meni najteža od svih se sastaju Wales i Belgija u veoma bitnom meču za tim Belgije. Pored ove dvije selekcije u grupi A su još i Hrvatska, Srbija, Škotska i Makedonija tako da je Wales u ovakvoj konkurenciji najslabija ekipa dok Belgija sa jako kvalitetnim sastavom ima ambicije za plasman na SP. Zadnju provjeru pred početak kvalifikacija Walesa sam lično gledao jer su igrali protiv BIH na svom terenu u Llanelliju i BIH je veoma lako slavila sa 0-2 bez skoro ijedne ozbiljnije šanse Welšana. Sa druge strane Belgija je u zadnjem prijateljskom duelu slavila nad velikim rivalima Nizozemcima sa 4-2 iako su gubili sa 1-2 i time pokazali veliku psihičku spremljenost. Mislim da je Belgija u ovom trenutku jača od BIH i da ne bi trebala imati problema da uzme veoma tri boda na ovom relativno najlakšem gostovanju u grupi. Zadnja dva međusobna duela su bila 1997 godine i oba je dobila Belgija sa 3-2 i 2-1.

 

Wels: Myhill, Gunter, Williams, Collins, Matthews, Allen, Ledley, Bellamy, Ramsey, Bale, Morison

Belgija: Courtois, Gillet, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Dembele, Fellaini, Witsel, Hazard, Mirallas, Mertens

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Germany - Faroe Islands (+4), tip: 1 @ 1.65, Unibet, 8/10

 

Danas se u grupi C sastaju selekcije Njemačke i Farskih ostrva u 1. kolu kvalifikacija za SP na stadionu AWD Arena u gradu Hannoveru. Njemačkoj selekciji će ovo biti lakši trening i zagrijavanje za ozbiljnije mečeve sa Austrijom, Irskom, Kazahstanom i Švedskom. Njemačka je uvijek igrala maksimalno protiv ovako slabih selekcija sa samog dna euro fudbala pa tako očekujem i večeras da slavi sa 5 i više golova razlike. Njemačka je višestruki europski i svjetski prvak dok Farani rijetko kome otkinu bod. Ako pogledamo zadnje mečeve Farskih ostrva vidimo da su 0-4 izgubili od Sjeverne Irske, 0-3 Gilbratara, 0-3 Škotske, 1-3 Srbije i to su sve selekcije koje su itekako slabije od Njemačke koja je sa 6-2 u prošlim kvalifikacijama slavila nad Austrijom, sa 3-1 Tursku i Belgiju, 4-0 Argentinu i Belgiju, 6-1 Azerbejdžan. Zadnji put kada se Njemačka sastala sa jako lošom selekcijom, završilo je sa 6-0 i 13-0 koliko su savladali San Marino. Na zadnjem EP-u Njemačka je pala u polufinalu nakon dva gola Balotellija kada je bilo 1-2. Mislim da je ovdje veoma izgledno da će Klose, Ozil, Podolski i Muller da napune mrežu amatera sa Farskih Ostrva. Njemačka je u zadnja 22 meča zaredom u svim takmičenjima zabila barem po jedan gol, a kada im se uz to doda i njihov poznati mentalitet i borbenost onda znam da će i večeras ići na gol više da daju.

 

Njemačka: R. Zieler, J. Boateng, M. Hummels, H. Badstuber, M. Schmelzer, M. Özil, S. Khedira, L. Bender, M. Klose, T. Müller, M. Reus

Farska Ostrva: J. Mikkelsen, O. Færø, P. Justinussen, J. Næs, S. Samuelsen, F. Benjaminsen, D. Udsen, R. Baldvinsson, H. Hansson, C. Holst, J. Edmundsson

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30, Finska - Francuska, tip 2 @ 1.55, expekt, 8/10

 

U skupini 9 kvalifikacijskog ciklusa za SP u Brazilu susrecu se jedan od glavnih favorita za prolaz dalje francuzi i reprezentacija finske ( 96. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici). U toj skupini su i spanjolci i mislim da je vidljivo koje dvije ekipe idu najvjerovatnije dalje - samo je pitanje koja ce izboriti prolaz dalje kao prvoplasirana u skupini. Francuzi su na nedavno odigranom EP ispali u cetvrtfinalu od prvaka Spanjolske. U skupini su remizirali sa englezima, pobjedili domacina ukrajinu i izgubili od Svedske - tako da su sa omjerom 1-1-1 i osvojena 4 boda isli dalje. Tu su, kao sto sam rekao, spanjolci bili prejaki. Proslog mjeseca odigrali su oni i prijateljski susret sa Urugvajem koji je zavrsio 0:0. Sa druge strane Finska se nije plasirala na EP, nista cudno... Ove godine su u sestom mjesecu odigrali dva susreta u baltickom kupu - pobjeda nad Estonijom pa poraz od Latvije nakon penala. U prijateljskooj utakmici prosli mjesec odigrali su 3:3 sa Sjevernom Irskom. Jasno je da je francuska ekipa daleko kvalitetnija i da su favorit u ovoj utakmici. Finskoj jedina, kakva takva, prednost moze biti domaci teren - iako sumnjam da ce im i to pomoci. Sto se tice vodstva u francuskoj umjesto Laurenta Blanca na francusku je klupu nakon Eura stigao Didier Deschamps i ovo će mu biti prva službena utakmica - vjerujem da će je htjeti otvoriti pobjedom. Ribery, Evra, Benzema i ostatak ekipe trebali bi biti garancija da ce francuzi osvojiti prva tri boda i krenuti dobro u ovaj ciklus kvalifikacija. Ponovit cu, finci nisu nesto posebno jaki..i iako nisu izgubili u zadnje 4 sluzbene utakmice kvalif. za SP ovo je vrijeme i protivnik koji to moraju pormjeniti. Tip 2. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Irska Premier Liga, 20:45 Bray – Drogheda 2 q 2,50, Mozzart, 4/10

 

Utakmica 24. kola (a možda i 26. u zavisnosti kako se gleda, jer je Monagan Junajted isključen iz lige, pa zbog toga može doći do neslaganja). Do kraja je ostalo još 7 kola.

 

Brej se trenutno nalazi u donjem delu tabele, sa osvojenih 23 bodova, 7 više od poslednjeg Dundalka, tako da im za sada ne preti neka konkretna opasnost po opstanak u ligi, ali sudeći po rezultatima na poslednjim utakmicama, svašta može da se desi do kraja sezone. Na poslednjih 10 utakmica, Brej ima samo jednu pobedu, 6 nerešenih i 4 poraza. Na poslednje dve utakmice, osvojili su samo 1 bod, a u prošlom kolu su na gostovanju poraženi od UCD-a. Brej je do sada ostvario samo dve pobede na svom terenu, poslednju pre 10 kola i od tada ima dva poraza i dve nerešene. Na večerašnjoj utakmici neće igrati suspendovani D. Webster (odbrana, 17 ut, 1 g) i najbolji strelac J. Byrne (napadač, 21 ut, 13 g).

 

Drogeda se trenutno nalazi na drugom mestu sa 9 bodova manje od lidera Sligo Roversa, što je po mom mišljenju, nedostižno za njih i moraće da se zadovolje eventualnim osvajanjem drugog ili trećeg mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Trenutno imaju dva boda više od St. Patricksa i Shamrocka, tako da im je sva naredna utakmica dosta važna da ostanu tu gde su. U prošlom kolu su na svom terenu jedva pobedili poslednjeg Dundalka sa 3:2, golom u zaustavnom vremenu, iako su posle 25. minuta igre gubili sa 2:0. Tom pobedom su prekinuli seriju od dva poraza za redom, tako da se nadam da se polako vraćaju u formu i da je neka vrsta krize ostala za njima. Trener M. Cooke je izjavio da je njegov tim prošao kroz fazu ''štucanja'' i da se vraćaju pobedama i da u Brej idu sa puno samopouzdanja.

Na ovoj utakmici neće igrati suspendovani A. McNally (odbrana, 22 ut, 2 g) i G. Brennan (sredina, 19 ut, 4 g), a pod znakom pitanja je J. Sullivan (sredina, 5 ut, 1 g).

 

Ova dva tima su do sada odigrala 34 utakmice, od kojih je Drogeda pobedila 18 puta, na 7 utakmica su igrali nerešeno, a Brej je pobedio 9 puta, uz gol razliku 54:38 za Drogedu. Od toga, na terenu Breja su odigrali 17, 19 puta je pobedila Drogeda, 3 su završene nerešeno, a 4 je pobedio Brej. Obe utakmice u ovoj sezoni je pobedila Drogeda.

 

Brej igra dosta promenljivo u poslednje vreme, ali ne baš toliko loše, jer su nekoliko poslednjih utakmica uglavnom igrali protiv timova sa vrha tabele i na ni jednoj nisu poraženi, ali su u prošlom kolu ipak izgubili od tima koji je ispod njih, UCD-a, tako da se može reći da su dosta nepredvidivi i da se ne zna kada će pokazati svoje pravo lice. Ali, ja ću ovde igrati protiv njih, jer smatram da će neigranje njihovog najboljeg strelca Jasona Byrne predstavljati veliki nedostatak za liniju napada, bez obzira što se dobro pokazao K. Waters , koji je do sada postigao 6 golova, ali ne može ni on sam.

 

Drogeda polako ulazi u formu, igrači su dobili na samopouzdanju, bodovi su im potrebni za vrh tabele i mislim da će pobediti.

 

Pozdrav i srećno.

Edited by mirko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Irska Premier Liga, 20:45 Bohemians – St. Patricks 2 q 2,05, Mozzart, 5/10

 

Bohemians je jedan od velikana Irskog fudbala, koji je u sezonama 2009 i 2008 godine osvajao šampionsku titulu, ali od tada polako tone sve niže i niže. Pogotovo prošle, ali mi se čini da će tako biti i ove. Prošle sezone su se nezasluženo našli u kvalifikacijama za Ligu Evrope (umesto Deri Sitija), pa su prošli kao bosi po trnju. Ispali su još u prvom kolu od Islandskog predstavnika Thora izgubivši katastrofalnim rezultatom na gostovanju čak 5:1. Polako ali sigurno postaje jedan od osrednjih klubova, kojima je izgleda samo cilj da opstanu u ligi. Trenutno se nalaze u sredini tabele sa osvojenih 27 bodova, nalaze se u lošoj formi, jer su na poslednjih 5 utakmica osvojili samo dva boda (obe nerešene utakmice na svom terenu i tri poraza na gostovanjima). U prošlom kolu su poraženi na gostovanju lideru Sligo Roversu sa 3:1 i to im je bila prva utakmica, od tri, koje će u roku od osam dana igrati sa timovima sa vrha tabele. U narednom kolu će igrati protiv Shamrocka. S obzirom na trenutnu formu, biće dosta teško da večeras nešto urade.

Na večerašnjoj utakmici neće igrati povređeni R. McEvoy (sredina, 15 ut, 3 g), kapiten O. Heary (odbrana, 14 ut) i najverovatnije A. McNutty (golman, 15 ut), a u tim se posle suspenzije vraća K. Feely (odbrana, 17 ut).

 

St. Patricksi se nalaze na trećem mestu na tabeli, sa dva boda i jednu utakmicu manje od drugoplasirane Drogede i sa istim brojem bodova kao i četvrti Shramrock, tako da će se najverovatnije između ta tri tima voditi borba za osvajanje dva mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu Evrope. Na poslednje tri utakmice osvojili su 7 bodova, a u prošlom kolu su na svom terenu pobedili Deri Siti sa 3:0. Na poslednjih sedam utakmica, računajući sva takmičenja, protiv Bohemiansa nisu poraženi, ostvarili su tri pobede i četiri puta su igrali nerešeno.

Pred ovu utakmice biće malo pojačani povratkom sa suspenzije D. Meenana (sredina, 15 ut, 1 g), oporavili su se napadači D. Kelly (12 ut, 2 g) i S. O'Flynn (5 ut, 1 g), a tu je i brazilac Hernany Macedo, kao novo pojačanje. Večeras neće igrati M. Rossiter (sredina, 3 ut).

 

Što se tiče međusobnih utakmica, Biohemians je uspešniji, ostvario je 23 pobede, 24 su završene nerešeno, a sveci su pobedili 18 puta. Međutim, na svom terenu, Bohemians nije mnogo ubedljiv, ima 8 pobeda, sveci su pobedili 9 puta, a 14 utakmice su završene nerešeno. U ovoj sezoni su odigrali dve utakmice, na terenu Bohemiansa bilo je nerešeno, a St. Patrick je pobedio na svom terenu.

 

Ovo će biti dosta teška utakmica za obe ekipe, bez obzira na sve druge okolnosti (forma, stanje na tabeli, odsustvo igrača i slično), jer su sve njihove dosadašnje međusobne utakmice bile takve. Najčešče su utakmice završavane nerešeno, a kada je neka ekipa pobeđivala, najčešće je to bilo sa samo jednim golom razlike, retko, dosta retko sa više. Mislim da će tako biti i danas. Ja ću igrati na pobedu gostiju, jer su u boljoj formi, bodovi su im potrebniji u borbi za vrh tabele, biće u kompletnom i nadam se u najjačem sastavu dok je Bohemians u maloj krizi, najverovatnije da će na golu biti rezervni golman C. Sexton, koji je do sada branio na 10 prvenstvenih utakmica, a poslednji put je na golu bio protiv UCD , pre 6 kola. Mislim i nadam se da će to odlični gosti da iskoriste.

 

Pozdrav i srećno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Irska Premier Liga, 20:45 Derry City – Cork City 1 q 1,90

 

Deri Siti se trenutno nalazi na 5. mestu i potajno se nadaju da mogu stići do nekog mesta koje vodi u Evropu, ali će to biti dosta teško s obzirom da za tim timovima zaostaju 9 bodova. Ali, do kraja prvenstva ostaje da se odigraju još sedam, tako da ima dosta vremena i mogućnosti da se nešto uradi. Ova utakmica im je prva na svom terenu, posle serije od tri na gostovanjima, gde su ostvarili polovičan uspeh. U prošlom kolu izgubo od St. Patricksa sa 3:0. Na večerašnjoj utakmici neće igrati S. Greacen (odbrana, 9 ut, 1 g), a najverovatnije ni K. Deery (sredina, 4 ut) i R. Patterson (napadač, 13 ut, 5 g).

 

Pošto sam igrao protiv gostiju, da nešto više napišem o njima. Trenutno su na 8. mestu, sa osvojenih 25 bodova. Ne bi trebalo da imaju nekih briga oko opstanka, jer imaju 9 bodova više od poslednjeg Dundalka. Ali, do kraja ima još 7 klola i sve je moguće. Igraju dosta promebljivo. Na poslednjih 10 utakmica ostvarili su 2 pobede, 3 puta su igrali nerešeno, a pet puta su poraženi. Poslednje dve utakmice su igrali na svom terenu, a u prošlom kolu su izgubili od Shamrocka sa 2:1. Sudeći prema vestima sa njihovo sajta, za ovu utakmicu imaju nekih problema sa sastavom. Naime, neće igrati mladi B. Lenihan (sredina, 2 ut), zbog obaveza prema reprezentaciji Irske U19, suspendovani D. Horgan (sredina, 23 ut, 5 g), povređeni J. Dunleavy (odbrana, 18 ut, 1 g), C. Healy (sredina, 17 ut), C. Lordan (sredina, 3 ut), E. Murphy (odbrana, 0 ut), D. Murray (odbrana, 15 ut) i N. Horgan (sredina, 25 ut, 3 g). U tim se posle suspenzije i pauze od jedne utakmice vraćaju McNulty (prvi golman, 23 ut), D. Murphy (odbrana, 22 ut) i V. Sullivan (napadač, 22 ut, 9 g).

 

Što se tiiče međusobnih utakmica, tu su dosta izjednačeni, 20 puta je pobedio Deri, 18 puta su igrali nerešeno, a 22 puta je pobedio Kork. Na terenu Derija, statistika je u njegovu koris 12 9 9 uz gol razliku 30:29. U ovoj sezoni su odigrali dve utakmice, na ovom terenu je završena pobedom derija, a druga je završena nerešeno.

 

Razlog zbog čega igram na pobedu domaćina leži u činjenici da, posle tri gostovanja, igraju pred svojim navijačima, das u im bodovi potrebni kako bi produžili nadu da se približe vrhu tabele, ali i to da su gosti u problemu sa sastavom tima, jer imaju dosta igrača koji večeras neće igrati.

 

http://www.corkcityfc.net/home/2012/09/06/team-news-for-derry-city-game-2/

 

Pozdrav i srećno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lihtenštajn - BiH over 2.5 @1.67 (bet365) over 3.5 @2.50 (unibet)

 

Bosna u oslabljenom sastavu, pogotovo u odbrani fale dva standradna igraca pa mislim da ce primiti gol a dva tri gola ce sigurno dati

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Slovenia - Switzerland, Draw No Bet, tip: 2 @ 1.73, William Hill, 8/10

 

U 1. kolu grupe E kvalifikacija za SP Brasil 2014 imamo duel između Slovenije i Švicarske na stadionu Stožice u Ljubljani. Sa njima u grupi su još Albanija, Kipar, Norveška i Island, te bih Norvešku i Švicarsku izdvojio za favorite grupe. Posebno su Švicarci impresionirali nogometni svijet sa dvije skore i ubjedljive pobjede nad Njemačkom sa 5-3 i sa Hrvatskom 4-2 u Splitu. Slovenija je prošle kvalifikacije za EP završila tek na 4 mjestu u grupi, iza Italije, Estonije i Srbije, dok je Švicarska bila u grupi G treća iza Engleske i samo sa bodom manje od Crne Gore koja je išla u Play Off. Međutim tokom ljeta Švicarska je nadigrala pomenutu Njemačku sa 5-3 i nedavno Hrvatsku u Splitu sa 4-2, savladali Luksemburg sa 1-0, remizirali sa Holandijom u gostima 0-0, te su jedino kiksali protiv Rumunije na svom terenu sa 0-1 a ozbiljan poraz su doživjeli od Messijeve Argentine sa 1-3. Sa druge strane Slovenija je tokom ljeta igrala sa protiv Rumunije sa 4-3, remizirala sa Škotskom i Grčkom 1-1 dok je poražena od USA sa 2-3. Vjerujem da je u ovom trenutku spremnija i bolja Švicarska i da je ona bliža za nova tri boda u Ljubljani večeras. Zadnja dva međusobna duela su također na strani Švicaraca jer su slavili sa 2-1 i 5-1, ali ti mečevi su bili 2003 i 2004 godine.

 

Slovenija: J.Handanović – Brecko, Šuler, Cesar, Jokić – Radosavljević – Bačinović, Iličić, Kurtić – Dedić, Matavž

Švicarska: Benaglio – Lichsteiner, Djourou, van Bergen, Rodriguez – Inler, Xhaka – Shaqiri, Stocker, Barnetta – Derdiyok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...