Jump to content
Sign in to follow this  
Petar91

08.09.2012.

Recommended Posts

Ivory Coast - Senegal 1 - Unibet 1.62 7/10

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00 Scotland - Serbia, tip: 1 @ 2.70, William Hill, 8/10

 

Danas i Srbija kreće svoj put kroz kvalifikacije do SP u Brazilu 2013 godine sa gostovanjem u Glasgowu protiv domaćina Škotske u 1. kolu grupe A. Jučer su u ovoj grupi Hrvati slavili kod kuće sa 1-0 protiv Makedonije i Belgija je savladala Wales u gostima sa 2-0 čime su ove dvije selekcije (Belgija i Hrvatska) potvrdile da su njihove ambicije smao plasman na SP. Srbija je uz Škotsku i Makedoniju nekako tu da samo pomrsi račune nekome od favorita ali teško da mogu do SP-a. U taboru Srbije već odavno nema pobjedničkog duha jer znamo kako su neslavno završili prethodne kvalifikacije kada su u dvomeču sa Estonijom uzeli samo bod i to uz poraz od 1-3 u Beogradu. Loše izdanje Srbije se nastavilo i pod palicom Siniše Mihajlovića koji je sa Srbijom tokom ljeta igrao prijateljske mečeve sa Španijom (0:2), Francuskom (0:2) i Švedskom (1:2), a remizirala je sa Republikom Irskom (0:0) u generalnoj probi na stadionu Marakana u Beogradu. Znači 4 prijateljska meča, samo jedan bod i samo jedan gol. Pogotovo brine loš napad Srbije. Nakon jako loših prethodnih kvalifikacija Srbiju su napustili pokretači igre Stanković i Vidić, dok je napad najlošiji dio ekipe. To je dovelo do toga da se Srbija sroza na tek 42 mjesto na FIFA tabeli. Sa druge strane Škotska je solidno odigrala prethodne kvalifikacije odigravši dosta teških i neizvjesnih mečeva i sa 11 bodova bila je iza Češke. U zadnjem prijateljskom meču koji sam gledao djelovali su odlično protiv solidne Australije te slavili sa 3-1. Škotsku krase i odlični navijači tako da će i danas imati punu pomoć sa svojih tribina. Sastavi su prema najavama:

 

Škotska: McGregor, Hutton, Caldwell, Berra, Mulgrew, Adam, Webster, Maloney, Morrison, Snodgrass, Miller

Srbija: Brkić, Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov, Basta, Matić, Ninković, Ignjovski, Tošić, Tadić

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00, Škotska - Srbija, tip: X, @3.20, 4/10, bet365

 

Meč između Škotske i Srbije je posljednji u grupi A gdje su jučer pobjede slavili Belgija i Hrvatska te tako na najbolji način otvorili kvalifikacije. Možda se u ovom meču očekuje još jedna ekipa sa tri boda, ali ja nisma tog mišljenja već mislim da će utakmica na Hampden Parku završiti neriješenim rezultatom. Škotska već duži period nema nekog ozbiljnog rezultata, kao uostalom i Srbija ako se izuzme Svjetsko prvenstvo u JAR-u. Kako god, ekipe su se dosta promijenile pa je tako Siniša Mihajlović novi selektor Srbije te će mu ovo biti prva zvanična utakmica. Prijateljski mečevi ne obećavaju, nanizao je nekoliko poraza a ni Irsku nije uspio pobijedili u Beogradu. U reprezentaciji nema iskusnih Vidića i Stankovića, tako da je ekipa dosta podmlađena i željna dokazivanja. Zadnji red je i dalje veoma dobar jer će tu biti Subotić i Nastasić na štoperskim pozicijama te Ivanović i Kolarov na bekovima. Izuzetno jaka zadnja linija, a trojica od četvorice igraju u Engleskoj i to za veoma jake timove, Manchster City i Chelsea. Mihajlovićev problem bit će špic gdje samo ima Lekića, dok će veza biti sastavljena od igrača koji prije nisu bili u prvom planu. Škoti imaju dosta problema sa odbranom, ali nekako su se uspjeli skrpiti pa će tako na lijevom beku igrati Paul Dixon, igrač Huddsersfield Towna. Craig Levein je ukazao priliku samo trojici igrača iz domaćeg prvenstva, i to su dvojica iz Celtica i jedan iz Heartsa, dok Rangersi nemaju svog predstavnika. Veliki problem za vezu Škotske bit će izostanak Fletchera, a ni napadač Sunderlanda, njegov prezimenjak Steven, neće biti u konkurenciji. Škoti vrlo rijetko gube na svom terenu i to ako urade, onda to bude od najjačih reprezentacija svijeta. Sumnjam da Srbijanci mogu do pobjede u ovom meču, jer ipak je tu dosta novih neuigranih stvari, a ni dosta oslabljeni Škoti teško da mogu probiti vrlo dobru odbranu gostiju. Uz to, igrači sa ovih prostora su uvijek biti dosta tehnički potkovaniji od Ostrvljana, što njima nerijetko pravi dosta problema u igri. Tip, nerijeešno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

22:00, Seattle (-1.5)- Chivas, tip H1 @ 2.35, Balkanbet,8/10

 

Mec iz Americke MLS lige u kome se sastaju Seatle i Chivas.

Seatle je treci na zapadu sa 44 boda iz 26 meceva i ucinkom 12.8.6 i gol razlikom 41-27 a na svom terenu igraju odlicno 8 pobeda, 1 remi i 3 poraza.

do zavrsetka ligaskog dela ima jos malo neko ima 8 a neko samo po 6 meceva jer se igra 34 kola a onda po 3 najbolja tima iz obe konferencije i 4 naljbolje po bodovima idu u play off.

Seatle ima ambicije i dobru poziciju da obezbedi direktan plasman i cak se probije na drugo ili prvo mesto, nalaze se u odlicnoj formi jer u 15 kola imaju samo jedan poraz od San Josea a na svom terenu seriju od 5 pobeda a zadnje 4 su ubedljive u hendikepu.

Chivas sam gledao u zadnjem mecu kad su izgubili od San Josea u gostima sa 4-0 i tad sam video da su u jako losoj formi a golman im je u slaboj formi jer je primio dva gola iz slobodnih udaraca koje su mogle da se brane.

Chivas je osmi na zapadu sa 29 bodova i nemaju sanse za play off i uz slabiju ekipu sigurno su izgubili motiv

Imaju ucinak 7.7.11. gol razliku 27-46

ova dva tima su igrali nedavno 25.08, i Seatle je pobedio sa cak 6-2 a i inace po tradiciji na svom terenu Seatle uglavnom pobedjuje 4 pobede i dva tremija je bilans

oba tima ce imati neke iuzostanke kod gostiju 4 igraca a kod domacih 2 ali koji nece bitno uticati na rezultat

Seatle je u mnogo boljoj formi, motivisaniji i sigurno ce dati sve od sebe da zabelezi jos jednu ubedljivu pobedu a najmanje sa dva gola razlike iako mislim da ce biti i vise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...