Jump to content
Sign in to follow this  
Petar91

09.09.2012.

Recommended Posts

17:30, Balingen/Weilstetten -Lemgo, tip 2 @ 1.65, expekt, 8/10

 

Njemacka prva liga, rukomet. Susret je ovo cetvrtog kola izmedu dva kluba koja nisu bas dobro otvorila sezonu - ipak Lemgo je ostvario jednu domacu pobjedu i bolji mi se cini od Balingen/Weilstettena koji ima sva tri poraza. Vodeci su zasad Lowen i Fuchse Berlin. Prosle sezone Lemgo je zavrsio sezonu na sedmom mjestu (omjer 17-4-13) dok je Balingen/Weilstetten bio duplo lošiji 14. (omjer 11-2-21). Kod kuce je danasnji domacin nastupao osrednje (osam pobjeda i devet poraza). Lemgo je u gostima imao 6-3-8 sto ga je dovelo na sesto mjesto gledajuci taj ucinak. Nego da se osvrnem ja na ovu sezonu. Znaci, ono sto sam rekao - Lemgo otvara sa dva poraza - od Lubbeckea sa 3 razlike i od Goppingena sa 5 razlike. Tada se bude i pobjeduju solidnog Melsungena 31:28. Vjerujem da ce nastaviti taj niz i u ovoj utakmici. Sa druge strane Balingen/Weilstetten stvarmp lose otvara sezonu - sa velikim porazima - najprije od Hannovera sa 5 razlike, zatim Wetzlara 2 razlike i onda protiv Flensburga sa cak 15 razlike. Ako je suditi prema prvim nastupima Balingen/Weilstetten ce se boriti za ostanak u ligi. I za kraj - h2h omjer - mogu reci da je debelo na strani Lemga - lezi im ova ekipa (ako je po tradiciji suditi). Evo recimo u zadnjih 11 medusobnih susreta (u zadnjih pet godina) pobjedivao je Lemgo cak deset puta, dok je Balingen/Weilstetten slavio samo jedanput. U zadnjem njihovom susretu ove godine pobjedio je Lemgo na svom terenu 31:29. Uzevsi sve u obzir - idem ovdje na pobjedu gostiju - pokazali su bolje igre na pocetku sezone i imaju odlcnu h2h tradiciju protiv danasnjeg protivnika. Sretno tko prati !

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30 RK Partizan Si&S - RK Sloga, handicap, tip: RK Partizan Si&S -3.5 @ 1.85, Expekt, 10/10

 

Večeras će Partizan dočekati Slogu iz Doboja u finalnom meču kvalifikacija za rukometnu Ligu Prvaka u dvorani Banjica u Beogradu. Kvalifikacije za Ligu Prvaka se igraju po grupnom sistemu gdje imamo polufinale i finale turnira. Tako je jučer Partizan kao domaćin slavio nad ekipom Porto Vitalis iz Portugala sa 27-25 dok je Sloga iz Doboja bila bolja od Lovćena sa 25-23. Tako danas u finalu imamo duel Partizana i Sloge. Uloga favorita je na strani Partizana zbog kvalitetnijeg tima, iskustva igranja u Ligi Prvaka od prošle godine ali i domaći teren i podrška Grobara. Da krenemo redom.

 

RK Partizan iz Beograda je najbolja ekipa Srbije sa 9 titula prvaka od 1993-2012 godine, dok imaju deset titula Kupa od bivše Jugoslavije do danas. Najveći međunarodni uspjesi su bili zadnjih godina kada su došli do polufinala Kupa pobjednika kupova (1999 i 2002), te polufinala Challenge kupa (2011). Dugo su se mučili sa tim da uđu u Ligu prvaka što im je konačno uspjelo prošle godine kada su na istom turniru bili bolji od Porta u finalu i igrali su grupnu fazu Lige Prvaka gdje su upisali svih 10 poraza u grupi D gdje su još bili i Pick Szeged, Montpellier, Ademar Leone, Kopenhagen i Kiel.

 

Sloga iz Doboja je zadnjih desetak godina bila u sjeni u BIH od ekipa Bosne iz Sarajeva, Borca iz Banja Luke i Izviđača iz Ljubuškog ali zbog finansijskih problema kod konkurenata ove godine (2012) Sloga je došla do titule prvaka. Klub je bio finalista Kupa SFR Jugoslavije, u kome je poražen od, tada neprikosnovene Metaloplastike. Igrajući u Kupu pobjednika kupova, 1984. godine, Sloga je stigla do finala u kome je poražena od španske Barselone. Poslijeratni period je donio osvajanje Kupa BiH 2005. i 2006. godine, te pomenute titule prvaka. Doboj je poznat kao rukometni grad u kojem se svake godine održava jedan od najjačih turnira u Europi pod nazivom rukometni TV turnir šampiona na kojem učestvuju najbolje ekipe Europe. Na zadnjem izdanju Sloga je bila 6 u konkurenciji Barcelone, Ademar Leona, Chehovskih Medveda, Pick Szegeda, Dinamo Minska, Vardara i Cimosa.

 

Vjerujem da će Partizan da slavi sa 4 i više golova razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...