Jump to content
Sign in to follow this  
Petar91

14.09.2012

Recommended Posts

20:30, Kortrijk - Club Brugge, tip 2 @ 2.15, HL, 8/10

 

Belgijska prva liga, sedmo kolo, utakmica izmedu trenutno sestog Kortrijska i vodeceg Club Bruggea. Ne samo što su bolji na ljestvici, nego ima i drugih stvari koje daju prednost gostima u ovom susretu. Dakle, Kortrijk ima ukupan omjer 3-1-2 i gol razliku 6:6... kod kuce nekako osrednji 1-1-1. Sto se tice Club Bruggea oni imaju odlicnih 16 bodova (dakle omjer 5-1-0 uz gol razliku 17:8)... Sto se tice forme, i tu Club Brugge dosta bolje stoji - oni imaju u zadnjih pet nastupa svih 5 pobjeda - stopostotni ucinak, 3 u okviru prve lige, 2 u okviru europske lige -prosli su Debrecena sa 0:3 i 4:1. U zadnjem kolu pobjedili su 4:2 Standarda. E sad, s druge strane Kortrijk u zadnjih pet nastupa ima 3 pobjede i 2 poraza..nije ni to lose, ali ipak nesto slabije od svog danasnjeg protivnika. Sto se tice h2h omjera ima tu svakakvih rezultata. U zadnjih nekoliko godina susreli su se dosta puta. Reccimo u zadnja 4 susreta Club Brugge ima 2 pobjede, i Kortrijk 2 pobjede...u zadnjoj utakmici bilo je 3:2 za Club Brugge. Brugge ima 17 golova u 6 susreta sto je odlican ucinak, njihovi Rafaelov, Bacca i Meunier predvode listu strijelaca i mislim da i ovdje moraju lovit sva tri boda. Drugoplasirani Anderlecht je na drugom mjestu, a tu je i treci Gent koji ne treba otpisati. Club Brugge ne smije gubiti bodove u ovakvim utakmicama, protivnik nije u nekoj sjajnoj formi i mislim da gosti ovdje imaju vise sansi za pobjedu. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Dinamo Bucuresti - CFR Cluj, tip: X2 @ 1.35, Expekt, 8/10

 

U derbiju 8. kola rumunske lige sastaju se Dinamo iz Bukurešta i gosti iz Cluja. Moj tip je X2 iz prostog razloga što su gosti mnogo bolji tim zadnjih godina sa dosta uspjeha u Europi (učešće u Ligi Prvaka, pobjeda nad Romom kao i plasman u Ligu Prvaka i ove sezone), dok domaći tim Dinama ima mnogo problema sa strujama u klubu, neisplaćenim platama, sa tim da igrači ne prihvataju trenera italijana Bonettija, klub ima dug od 10 miliona € i samo jedna sretna pobjeda u zadnje 4 utakmice su i više nego razlog za brigu navijača Dinama. Sada im dolazi veliki rival koji ima dosta široku klupu i dosta kvalitetnih igrača koji su puni morala nakon eliminacije Basela u pretkolu Lige Prvaka. Dinamo je svoj euro put završio protiv ukrajinskog Metalista sa dva poraza 1-2 i 0-2. Nakon ove ligaške utakmice Cluj čeka gostovanje u Bragi u okviru Lige prvaka i vjerujem u njihov povoljan rezultat večeras na stadionu ŞTEFAN CEL MARE. Zadnja dva duela na ovom stadionu su pripala Cluju koji je slavio sa 1-0 i 2-1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dinamo Zagreb(h0:1) - Osijek tip1 @1.65 SuperSport :nije:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal, Finska I Liga, 17:30 Haka – IFK Mariehamn 2 q 2,35, Mozzart, 4/10

 

Haka se nalazi u velikoj krizi, jer od sredine jula meseca, tačnije na 8 utakmica nisu ostvarili pobedu. Odigrali su samo jednom nerešeno i doživeli čak 7 poraza, od kojih 4 za redom i nalaze se u opasnoj zoni, samo 2 boda više od poslednjeg Jara. Ali da stvari budu još gore, gubili su katastrofalno i to u prošlom kolu na gostovanju JJK-u 0:5, pre toga na svom terenu od lafrija 0:3, a pre toga kao biser, na gostovanju TPS.u sa čak 2:9. Na tri utakmice primili su čak 17 golova. Zbog toga je rukovodstvo kluba promenilo trenera, doveden je Juha Malisen, poznato ime u Finskom fudbalu, koji je bio trener AC Oulu-a, a pre toga i TPS. KuPSa, MiPe, a jedno vreme je radio i u Kazahstanu. Svi se slažu da se radi o dobrom treneru koji će znati da klub podnigne na noge. Doveden je i novi igrač, kanađanin N. Attakora (odbrana), koj je igrao za San Hoze u MLS-u. Na večerašnjoj utakmici neće igrati suspendovani M. Matrone (odbrana, 23 ut) i O. Metzeger (napadač, 19 ut, 3 g).

 

Gosti su trenutno na četvrtom mestu na tabeli, sa tri boda manje od TPS-a I Helsinkija i 7 manje od prvog Intera Turku. Bore se za osvajanje jednog mesta koje vodi u evorskom takmičenju, mada se teorijski mogu uključiti i za prvo mestu. Ali, bez obzira što se nalaze pri vrhu tabele, nešto ne igraju baš kako se od njih I traži. Pogotovo na gostovanjima, jer sun a poslednje tri utakmice osvojili samo bod, a poslednje dve su izgubili. Na večerašnjoj utakmici je pod znakom pitanja igranje prvog golmana S. Nurmea (23 ut), koji se povredio u prošlom kolu protiv KuPSa i neće se znati do pred sam početak utakmice.

 

Poslednje dve međusobne utakmice su završene pobedom IFK-a.

 

Haka ima novog trenera, a svi znamo šta to znači, jer će igrači dati sve od sebe da se pokažu, tako da tim na papiru ima neku psihološku prednost, ali sudeći po poslednjim postignutim rezultatima, gde su katastrofalno gubili, ne verujem da će se preko noći nešto posebno promeniti. Tim ima tendenciju napretka, ali će im za to trebati malo više vremena. Gosti se bore za vrh tabele, tako da im dajem malu prednost.

 

Pozdrav i srećno.

Edited by mirko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - Spain » Segunda Division

21:00h Real Madrid B - Sabadell

Tip: Over 2.5 Goals

Kvota: 1.752

Pinnacle Sports

 

Mec iz Spanskle druge lige u kome B tim Reala igra sa Sabadellom

Razlog zasto igram over 2.5 gola je Real koji je oba meca na svom terenu dobio sa po 3-2 ocito je da igraju napadacki ali i da ne obracaju paznju puno na odbranu.

Sabadell u prva dva meca 0-0 ali zatim 0-2 u gostima sa Barcelonom B i kuci 3-0 sa Almeriom a Almeriao nije naivan tim i u kupu su pobedili Dobri Hercules sa 2-0 dakle i njihovi strelci su nastimovali nisanske sprave i ocekujem otvoren mec sa dosta golova jer Real B ne zna drugacije a Sabadell ce morati da se uklopi u to

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...