Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

18.09.2012.

Recommended Posts

20:45 Real Madrid - Manchester City, Zbroj bodova kartona, tip: više od 47.5 @ 1.80, Expekt, 8/10

 

Večeras nam počinje Liga Prvaka u nogometu, a u grupi D imamo četiri prvaka svojih zemlja i po mnogima to je najjača grupa u Ligi Prvaka. Tu imamo Real Madrid, Ajax, Man City i Dortmund. U prvom kolu na Santiago Bernabeu ćemo gledati prvake dvije najjače lige, Španije i Engleske. Real je dosta lošije otvorio sezonu i trenutno ima samo 4 boda iz 4 meča i Barcelona im bježi već 8 bodova. Jedina svjetla tačka na početku sezone je pobjeda u SuperKupu Španije nad rivalom Barcelonom, dok City je sasvim solidno krenuo u odbranu naslova prvaka Engleske sa dvije pobjede 3-2 Southampton i 3-1 QPR, te je remizirao protiv Stoke 1-1 i Liverpoola 2-2. Sa druge strane i oni su već uzeli jedan trofej jer su u finalu Community Shielda (SuperKupa) savladali Chelsea sa 3-2. Moj odabir na ovom meču je da će biti više od 48 bodova kartona a to se sabira što se za svaki žuti karton dobije 10 bodova a svaki crveni karton je 25 bodova.

 

U Madridu očekujem dosta vatre i borbe na terenu, dosta duela i mislim da će slovenski sudija Skomina da ima puno posla. Ako pogledamo zadnjih 5 utakmica Rela imamo: Sevilla 0-1 (6 žutih), Granada 3-0 (1 crveni, 4 žuta), Barcelona 2-1 (1 crveni, 6 žutih), Getafe 1-2 (1 crveni, 4 žuta), Barcelona 2-3 (4 žuta). Sa druge strane znamo kako je "mirna" i fair play u Engleskoj ligi ali sjetimo se samo mentaliteta Kompany-a, Balotelli-a, SAvića i njihoce utakmice sa Chelsea-om i 1 crvenog i 8 žutih kartona. Grupa je jako teška i svaki osvojeni bod je zlata vrijedan, a Real ima pritisak da dobro otvori sezonu u Ligi Prvaka nakon kikseva u svom prvenstvu i mislim da ćemo gledati dosta prekršaja i golova večeras.

 

Što se tiče sudije Skomine djelio je pravdu na Aluminij - Maribor i pokazao 5 žutih kartona iako je rezultatski sve bilo veoma lako rješeno sa 1-5, te prije toga je djelio pravdu u drugoj ligi Slovenije na meču Dob - Radomlje i podjelio 1 crveni i 4 žuta. U zadnjih 11 mečeva koje je sudio u Sloveniji, UEFA Super Cup-u i međunarodnim takmičenjima podjelio je ukupno 33 žuta kartona i 3 crvena kartona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Borussia Dortmund - Ajax, tip: više od 3.5 gola @ 2.75, William Hill, 8/10

 

U drugom meču koji ću analizirati sastaju se Dortmund i Ajax. Jako me iznenadila jako mala kvota na Dortmund koja se kreće oko 1.40 jer ipak mislim da prvak Holandije zaslužuje mnogo bolji tretman i da razlika u kvaliteti nije toliko očigledna. Vjerujem da Ajax može barem do jednog gola pred prepunim Westfallen stadionom jer je ipak za njih ovo najlakše gostovanje jer će još ići na noge mnogo jačem Real Madridu i City-u. Dortmund je u svom prvenstvu odigrao tri meča i ima sedam bodova jer je savladao Werder sa 2-1 i Leverkusen sa 3-0 dok je remizirao kod Nurnberga sa 1-1. Sa druge strane Ajax je ranije započeo sezonu i nakon pet mečeva ima 11 bodova i pobjedio je Waalwijk 2-0, NEC 6-1 i 5-0 NAC Bredu dok je sa 2-2 remizirao sa Heerenveenom i AZ Alkmaarom. Ajax je znači u svakom meču dao najmanje dva gola u svom prvenstvu dok je ukupno dao 17 golova iz 5 mečeva ili daje po 3,4 gola po meču što dovoljno govori da takav napad može barem jednom zabiti Dortmundu. Vjerujem u iznenađenje na ovom meču pa ću lično na svoj tiket da igram 3+, 4+, tip 2 i Ajax daje gol (1.70 u Unibetu). Dortmund u prosjeku daje 2,00 gola po meču i vjerujem da će i on da da barem jedan gol večeras. Obje ekipe će u ovoj grupi biti u sjeni nadmoćnijih City-a i Real Madrida pa mi je sasvim logično da će večeras da grizu za svaki napad i za svaki gol.

 

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Hummels, Subotić, Schmelzer – Kehl, Gundogan – Blaszczykowski, Perišić, Reus – Lewandowski.

Ajax: Vermeer – van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – Poulsen – Babel, Sana, Eriksen, de Jong – Sulejmani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Málaga - Zenit St Petersburg, Tip: manje od 2.5 gola @ 1.67, bwin, 8/10

 

U 1. kolu grupe C imamo duel Malage i Zenita. Kvote na obje ekipe su podjednake i moj tip za ovaj eč je da će biti manje od 3 gola na susretu jer mi Malaga djeluje kao ekipa koja teško može da savlada Zenita, dok bi Zenit bio prezadovoljan sa 0-0. Malaga je u novom prvenstvu odigrala 4 meča i ima gol razliku od 6-2 i od ta 4 meča 3 su bile sa under 2.5. Sa druge strane Zenit dolazi iz Rusije koaj je klasična liga sa manje golova i mislim da je ovdje under više nego izgledan. Zenit ima odličnu odbranu koja je iz 8 mečeva u novom prvenstvu primila samo 6 golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv para: Borussia Dortmund - Ajax

Tip para: over 2.5 golova

Tečaj: 1.670 @ unibet

 

Meni je čak i ovo 7/10, emirovih bar 4 gola mi malo prenategnuto djeluje....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malaga - Zenit X2 @1.57 (bet365)

 

Meni je ovo sigurica dana pa vi kako god hocete... Zenit doveo nekoliko dobrih pojacanja a s druge strane Malaga prodala nekoliko bitnih igraca a i kad se sjetim ovih ruskih ili ukrajinskih klubova vazda su bili zajebani u evropskim takmicenjima Rubin, Sahtar, Dinamo Kijev itd itd uvijek su znali iznenadit pogotovo u gostima, sve je to ista skola nogometa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milan - Anderlecht 1 @1.53 (bet365)

 

Meni je ovo druga sigurica dana pa vi opet kako god hocete :icon_biggrin: Moze se Milan zajebavati i gubiti utakmice u prvenstvu al liga prvaka je nesto skroz deseto... a pretpostavljam da je ovolika kvota na Milan samo zato jer je lose kreno u prvenstvu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dinamo - Porto 1X @1.80 (bet365)

 

Ovo vec nije treca sigurica dana al bi moglo proci... Porto je prodo najboljeg napadaca Hulka ruskom Zenitu (citaj prvi par) a i slabi su mi nesto zadnjih godina u Evropi, nije to vise onaj Porto koji je znao pobijedit i najbolje timove a s druge strane valjda je doslo vrijeme je da i Dinamo nekome otkine bod u ligi prvaka, valjda su nesto naucili i stekli to neko iskustvo kad su igrali prosle godine... po meni ovdje bi Dinamo uz malo srece i borbeniju igru mogo iscupati bar bod

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimpiakos - Schalke 1X @1.50 (expekt)

 

skoro pa sigurica mada me malo strah Olimpijakosa... nekad su grci bili vrlo neugodni domacini a sad ih je stigla ova finansijska kriza pa su malo pali u svim sportovima.... ipak na krilima navijaca ne bi trebali izgubit od nijemaca koji su tu negdje sa njima po kvaliteti, mozda je Schalke malo jaci al domaci teren je domaci teren (ovo zadnje je za Dinu :48thumbsup: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

BDortmund(h0:1) - AjaxAmst tipX2 @1.50 SuperSport :uredu:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milan - Anderlecht 1 @1.53 (bet365)

 

Meni je ovo druga sigurica dana pa vi opet kako god hocete :icon_biggrin: Moze se Milan zajebavati i gubiti utakmice u prvenstvu al liga prvaka je nesto skroz deseto... a pretpostavljam da je ovolika kvota na Milan samo zato jer je lose kreno u prvenstvu

 

Ja im ne vjerujem vise ni da igraju protiv Gornje Mioce :icon_biggrin:

 

Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iako navijam za Dinamo, realnost je u ovom susretu sasvim drugačija.

Mislim da će Porto lagano dobiti ovu utakmicu. Dinamo ima problema čak i u domaćem prvenstvu ( 0:0 s Osijekom ) a danas im dolazi jedna od boljih Europskih momčadi.

Gledao sam tekmu protiv Ludogoretza i ono što me neugodno iznenadilo su ... domaći (ne)navijači.

Bez najžešćih navijača, s upitnom formom i protiv vrlo dobrog Porta , Dinamo će većeras imati velikih problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...