Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

03.10.2012.

Recommended Posts

Fudbal - Colombia » Liga Postobon

22:15h Cucuta - Chico

Tip: 1

Kvota: 2.35

Expekt

 

Posto je ovo vec postao public bet ipak sam resio da ga stavim jer ga svuda po Fb ima pa zasto onda kriti sto svi znaju iako mozda i nece proci ali kvota je vredna rizika.

Sumnja se na saradnju ova dva kluba jer je bilo dosta cudnih rezultata ali ono sto me najvise privuklo da igram ovaj par su medjusobni rezultati, na domacem terenu Cucuta od 11 meceva 10 je pobedila, naravno moze to biti slucajnost ali u juznoj americi cesto tradicija puno znaci i mozda su rezultati koji se poklapaju slucajnost.

U svakom slucaju ekipe su slicnog kvaliteta i forme jer u drugom delu prvenstva ove dve ekipe imaju Cucuta 16 a Chiko 17 medjutim jos jedna bitna stvar je da Cucuta na tabeli za opstanak koja se racuna kroz tri zadnja takmicenja stoji jako lose jer je predzadnja i prakticno se bori za opstanak dakle pobeda im je jako potrebna

Cucuta kuci ima 3.0.2. a Chiko u gostima 2.1.2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Manchester City - Borussia Dortmund TIP X @3,45 Unibet

 

Manchester City - Borussia Dortmund 1-1 :uredu: :icon_surprised:

3 od 3 juce.... Nije lose!

Jos da sam i utakmicenjima ovako odigrao.... :icon_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Manchester City - Borussia Dortmund, tip: više od 2.5 gola @ 1.63, Expekt, 8/10

 

Na Etihad stadionu u Manchesteru se sastaju prvaci Engleske i Njemačke u drugom kolu Lige Prvaka. Nakon prvog kola City je propustio šansu za 3 boda jer je ispustio vodstvo i na kraju izgubio sa 2-3 od Real Madrida, dok je Dortmund savladao Ajax na svom terenu sa 1-0. Sada je ekipa City-a pod imperativom pobjede jer ako bi i večeras izgubili onda bi znatno umanjili šanse za prolaz dalje. Ako se pogleda forma u domaćim prvenstvima i nastojanja da odbrane titulu, City kasni već 4 boda za vodećim Chelsea-om dok Dortmund ima 6 bodova manje od vodećeg Bayerna. Manchester City je postigao čak 23 gola u zadnjih 10 utakmica u svim takmičenjima dok Dortmund je postigao 25 golova u zadnjih 10 mečeva u svim takmičenjima. Znači imamo sa jedne strane City koji je pod imperativom da pobjedi ili osvoji najmanje bod dok sa druge strane Dortmund rasterećeno ide i vjerujem da može zabiti barem jedan gol i zato je moj odabir tri i više golova na meču.

 

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy – Javi Garcia, Yaya Toure – Silva, Milner – Aguero, Džeko

 

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer – Gundogan, Kehl – Blaszczykowski, M.Gotze, Reus – Lewandowski

 

1-1 FT :nije: 1/4 - 25%

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30 Čelik Zenica - NK Rijeka Vitez, tip: Čelik će pobjediti i u prvom i u drugom poluvremena @ 2.50, Mozzart, 8/10

 

Čelik iz Zenice na svom stadionu Bilino Polje dočekuje susjede iz Viteza, ekipu Rijeke koja je senzacija u Kup takmičenju ove godine jer se radi o ekipi iz kantonalne lige Zeničko - Dobojskog kantona i u svojoj istoriji su time napravili veliki uspjeh. Klub je osnovan 1957 godine i dolazi iz naselja Rijeka blizu Viteza i kao što rekoh član su 1. kantonalne lige (četvrti rang takmičenja) i svi u Čeliku su bili prezadovoljni kada su saznali ime protivnika u 1/8 finala Kupa BIH jer se očekuje da danas na njima poprave golgeterski učinak ove sezone. Inače ove sezone Čelik mi djeluje mnogo bolje i ozbiljnije nego zadnjih desetak godina jer imaju odličnog trenera Vladu Jagodića koji je napravio odličan rezultat sa U21 selekcijom BIH i FK Borcem iz Banja Luke. Čelik je doveo mladog talentovanog Jasmina Mešanovića iz Slobode Tuzla, Sašu Kajkuta iz Borca... Igraju mnogo bolje u odnosu na prošle sezone te su tako savladali Široki Brijeg sa 2-1, Velež sa 2-0, dok su u zadnjem kolu vodili protiv aktuelnog prvaka BIH Željezničara sa 1-0 i na kraju izgubili. Jedini su bh klub koji je uzeo bod Sarajevu ove sezone. Vjerujem da će lako da se obračunaju sa amterima iz Viteza i da će pobjediti u oba poluvremena.

 

2-0 FT :nije: 1/5 - 20%

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30 Slavija Sarajevo - Željezničar Sarajevo, tip: 2 @ 2.80, Mozzart, 8/10

 

Danas se na stadionu Lukavica igra mini gradski derbi između Slavije i ŽEljezničara u okviru 1/8 finala Kupa BIH: Slavniji i trofejniji Željezničar je favorit za prolaz dalje jer ima kvalitetniji tim i aktuelni je prvak BIH i branilac trofeja Kupa BIH. Željezničar se u prethodnoj rundi takmičenja lako obračunao sa liderom Prve lige RS, Slobodom iz Mrkonjić Grada sa 3-0 u gostima dok je Slavija bila bolja od Leotara u Trebinju sa 1-0. Željezničar je odlično krenuo i u novoj sezoni te je trenutno drugi iza Sarajeva sa omjerom od 5-2-1 (poraz od Zrinjskog u Mostaru 1-0 i remi sa Radnikom 1-1 kod kuće i remi u Travniku 0-0). Sa druge strane Slavija se prošle godine u zadnjim trenucima spasila ispadanja iz Premier Lige BIH dok ove sezone bilježi bolje rezultate i trenutno je na 7. mjestu sa pet bodova manje od Željezničara. U međusobnim duelima Željezničar je mnogo uspješniji te tako ima dvije pobjede od prošle sezone (5-1 u Lukavici i 3-1 na Grbavici), dok su na početku ove sezone na Grbavici odmjerili snage i slavio je Željezničar sa 2-0. Inače Slavija ima 4 pobjede, 3 remija i 10 pobjeda Željezničara u međusobnim duelima, dok je zadnja pobjeda Slavije bila prije dvije godine na ovom stadionu sa 1-0. Treba napomenuti da je ovo prvi meč i da ima revanš za 14 dana na Grbavici.

 

"Željezničar je prošlogodišnji osvajač duple krune, a i u ovoj sezoni igra dosta dobro, tako da smatram da imamo najtežeg protivnika. Gosti su apsolutni favoriti, ali i nama je potrebna pobjeda kako bismo revanš dočekali nešto mirnije", istakao je fzdbaler Slavije Lazar Vidić.

 

"Neće biti lako, no sigurno ćemo na terenu ostaviti i posljednji atom snage. Očekujem i dobru podršku s tribina, koja nam je od velike važnosti jer želimo slaviti. Ponavljam, neće biti lako, ali vjerujem da ćemo uspjeti.", dodao je

 

1-4 FT :uredu: 2/6 - 33%

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...