Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

12.10.2012

Recommended Posts

19:00 Albanija : Islandija TIP 1 @ 2,25 Expekt 4/10

 

Jutri bodo kvalifikacijske tekme za uvrstitev na svetovno prvenstvo v nogometu,kjer bodo čez dve leti v Braziliji...Odločil sem se za par Albanija : Islandija kjer bosta igrali na stadionu Qemal Stafa v Tirani.

Albanija in Islandija igrata v skupini 5 kjer so poleg teh dveh reprezentanc še : za mene prvi favorit za zmago v skupini Švica, Norveška, Ciper in Slovenija.

Albanija v prvih dveh tekmah začela z zmago proti Cipru z rezultatom 3:1, gole so dosegli Sadiku Armando (igra za Lugano),Cani Edgar(Polonia Waršava) in Erjon Bogdani(Siena). Za Ciper je dosegel Laban Vincent(Anorthosis). Na tej tekmi pred 6000 gledalci je do 84.minute bil še izenačen rezultat, v zadnjih 6-7 minutah pa sta padla še dva zadetka za Albanijo...Albanija po zadnjih rezultatih ni tako slaba, če računamo,da so na prijateljskih tekmah premagali Iran z 1:0, Katar z 2:1 in z Moldavijo 0:0(te so zadnje 3 tekme)...Druga tekma v gosteh je igrana v Luzernu pri Švici in pričakovano izgubila z 0:2...

Islandija je prav tako v dveh tekmah osvojila 3 točke kar pomeni,da so najprej prezasluženo premagali reprezentanco Norveške z 2:0(gola sta dosegla Kari Arnason(Rotherham Utd) in Finnbogason(Heerenveen). Na drugi tekmi je bila poražena od Cipra z rezultatom 0:1,ki ga je v 57.minuti dosegel Makridis...Letos je odigrala 5 prijateljskim tekem in zabeležila 1 zmago(Ferski otoki z 2:0) in 4 poraze v gosteh(2:3 proti Franciji in Švedski, 1:3 proti Japonski in 1:2 proti Črni Gori).

Moja napoved : Sam si bom ogledal po TV prenos nogometne tekme(je bolj zanimiva od Slovenija :Ciper) in moje mišljenje je,da Albanci nekako napredujejo....Nič slabši niso Islandci zato bodo imeli ogromno težav naši Slovenci....Vseeno z malim vložkom, bom tudi vplačal stavim na zmago Albanije,ki vodi italijanski strokovnjak Giovanni de Biasi...TIP 1!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Grčka - Bosna i Hercegovina, Domaćin više/manje, tip: manje od 1.5 gol(ov)a @ 1.60, Expekt, 8/10

 

Grčka i Bosna i Hercegovina igraju derbi susret trećeg kola grupe G kvalifikacija za Svjetsko Prvenstvo u Brazilu 2014 godine. Nakon prva dva kola Bosna je prva sa dvije pobjede protiv Lihtenštajna sa 8-1 i Latvije 4-1, dok je Grčka pobjedila Latviju sa 2-1 i Litvaniju sa 2-0. Sada će pobjeda mnogo značiti u očuvanju prvog mjesta na tabeli objema ekipama jer je realno da se ove dvije ekipe bore za prvo mjesto u grupi pored selekcija Slovačke, Litvanije, Latvije i Lihtenštajna. BIH je sa 12 golova najefikasnija ekipa kvalifikacija i u Atinu dolaze sa najavom da osvajaju novi bod ili nova tri boda. Tradicija je na strani Grčke koja je slavila u sva 4 kvalifikacijska međusobna duela, dok je zadnji duel bio prijateljski u Sarajevu i završio je sa 0-0 uz mnogo prilika za BIH. Grčka se dosta mučila u prva dva meča jer su u Latviji gubili sa 0-1 pa su okrenuli na 2-1, a protiv Litvanije su mrežu načeli tek u 55 minuti golom Ninisa. U sastavu Grčke za ovaj meč nema K.Papadopoulosa, lijevog bočnog Holebasa, a nespremni su Karagounis i Katsouranis. Dobra vijest je povratak Samarasa u ekipu. U sastavu BIH nema stopera Pandže, te povrijeđenog veznjaka Pjanića iz Rome.

 

Grčka: Karnezis, Torosidis, Malezas, Sokratis, Spyropoulos, Maniatis, Karagounis, Ninis, Samaras, Salpingidis, Gekas

 

BiH: Begović, Mujdža, Spahić, Vranješ, Lulić, Zahirović, Stevanović, Misimović, Salihović, Džeko, Ibišević

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Makedonija : Hrvatska TIP 1X @ 2,10 Bet365 5/10

 

Drugi pra jutrišnjih kvalifikacij po dolgem premisleku se odločil za par iz ex-yu države in sicer Makedonija : Hrvaška...Odločil sem se za majhno presenečenje in sicer,da Hrvaška v Skopju ne bo zmagala....Obe reprezentanci igrata v skupini 1 kjer so še Srbija, Belgija(za mene prvi favorit za zmago v skupini), Wales in Škotska.

Makedonija v prvih dveh tekmah gostovala in sicer najprej v Zagrebu kjer je izgubila z 0:1,zadetek pa je dosegel Nikica Jelavić v 70.minuti. Sam sem si ogledal v kafiču v Murski Soboti prav to tekmo saj me ni zanimala tekma Slovenija : Švica...Spomnim se,da so v 1.polčasu Makedonci zadeli prečko medtem ko so Hrvatje le s težavo v "gužvi" le dosegli zadetek...Makedonija je na drugi tekmi ob zelo glasnih pojočih navijačev v Hampden Parku v Glasgowu remizirala z Škotsko kjer se je končala z 1:1. Najprej so povedli Makedonci z golom Nikolće Noveskija( 9.sezona v Mainzu!!!),3 minute prek koncem prvega polčasa izenačil Miller Kenny... Makedonija je reprezentanca,ki težko prejema ali doseže zadetek saj so na 4 prijateljskih tekmah trikrat remizirali z 0:0 in sicer proti Angoli, Portugalski in doma proti Albaniji), premagali pa so doma proti Litvi z 1:0....

Hrvaška na čelu z Igorjem Štimcem po časnikih ni tista prava reprezentanca saj sem si ogledal po TV dve tekmi(proti Švici z 2:4 in proti Makedoniji z 1:0). V kvalifikacijah je že prej napisano zmagala Hrvaška proti Makedoniji z 1:0, kasneje pa je remizirala proti vse močnejši Belgiji z 1:1 kjer je najprej dosegel Perišić, v 47.minut 1.polčasa pa izenačil Gillet.

Moja napoved : Nekako me vleče remi teh dveh reprezentanc vendar Makedonija je sposobna premagati Hrvate saj to, kar sem v zadnjih dneh gledal obe reprezentanci potem bo sila težko za goste....vseeno tipujem z polovičnim vložkom dvoznak 1x za Makedonijo....Lp

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Rep. of Ireland - Germany, tip 2/2 @ 2.05, expekt, 8/10

 

Kvalifikacije za SP, skupina 3.. igra se susret izmedu favorita skupine, Njemacke i reprezentacije Irske... Kao sto sam rekao, zna se tko je glavni favorit u skupini, to su pokazali i sa dvije pobjede u dvije utakmice, iako po meni, nije to jos uvijek ona Njemacka sa proslog EP.a ... imaju vrlo jake individualce i mislim da se njihov napredak moze jos vise pokazati u sljedecim utakmicama. Vjerujem da sto prije zele osigurati plasman, ostaviti iza sebe Svedsku, Irsku i mozda Austriju da se bore za to drugo mjesto... Na EP su imali odlican nastup, a jedina utakmica kada nisu igrali kako stvarno znaju i mogu bila je ona polufinalna protiv Italije kada su izgubili 1:2. Ovdje su pobjedili autsajdere Farske otoke sa 3:0 i Austriju sa 1:2. Sa druge strane Irci su napustili EP sa sva tri poraza i niti jednim osvojenim bodom - jedini gol su dali Hrvatskoj u porazu 1:3. Nakon toga su remizirali 0:0 u prijateljskoj sa srbima, a protiv Omana pobjedili 4:1. Medutim jedina utakmica koja se racuna, ona sluzbena , odiggrana je protiv Kazahstana gdje su pobjedu 1:2 sretno ugrabili u posljednim minutama utakmice. Mislim da protiv njemaca nemaju puno sanse i da ce Elf biti bolji i nakon prvih 45. minuta. Ekipa Irske nema ni igru ni kvalitetu koja moze parirati njemcima. H2h susreta i nema nesto u zadnje vrijeme medu ovim reprezentacijama... Biljezimo jedno davni susret sa SP.a 2002 kada je bilo 1:1.. a susreli su se i 2006/2007 u skupini kval. za Ep kada je jednom slavila njemacka sa 1:0, a drugi put bilo 0:0. Bila su to medustim neka davnija vremena, a trenutno stanje stvari je da je njemacka objektivno gledajuci kvalitetnija ekipa koja bi ovdje glatko trebala uzeti sva tri boda - sto im je zasigurni i cilj. Tip 2/2. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Makedonija - Hrvatska tip2 @1.85 SuperSport :uredu:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Srbija - Belgija

1 kvota 2.60

ko zeli neka proba i da ce srbija da da dva gola i kec u kombinaciji.

kvota je preko tri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Engleska U21 - Srbija U21

evo vam moguce iznenzdjenje...

x2 kvota je oko 2.75!!!

Realno posle 2004 ovo je fantastican tim mlade srbije.

Jos da nam nije selektor matorih uzeo par igraca,ja bih pre stavio ove klince da igraju protiv belgije.ja sam odigrao duplu sansu,a probajte i vi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Estonija - Mađarska

2 i t22+ kvota oko 2.6!

Evo vam po meni jos jedan po meni sigurno!

Estonci su losi,a madjari su sve bolji i napredniji sa fudbalom.

Imaju i dobre igrace.Ja sam igrao u singlu,jer estonci ne mogu da ponove prosle kfalifikacije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Švicarska - Norveška

1 kvota 1.8 wiliamhill

samo cu jedno da kazem;

RASTURICE IH SVAJCARCI

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30, Švicarska - Norveška ,Tip Gost ne daje gol,@ 2.20,Expekt,

 

Svajcarci su sjano zapoceli kvalifikacije i posle dva kola su se vec izvojili na tabeli postosu ostvarili dve pobede sa po 2-0 ( Slovenija u gostima i Albanija kod kuce).Danasnji susret im daje priliku da pobedom jos vise se ucvrste na vruh grupe 5.Svajcarci su u poslednje vreme dobro ukomponovali ekipu ( zahvaljujuci i treneru Hitzfeld-u)i u poslednjih 10-tak susreta imaju samo jedan remi i jedan poraz (Rumunija 0-1 ,prijateljski mec).Posebno su im znacajne pobede na Nemackom i Hrvatima u Zagrebu. U ekipu se vraca Barnetti (bio kaznjen zbog zutih kartona ) tako da Norvezane docekuju u najboljemsastavu.

 

Norvezani se nisu bas proslavil ina startu kvalifikacija.Prvo su neocekivano porazeni na Islandu (0-2) da bi u drugoj utakmici jedva savladali slabe Slovence sa 2-1.( bilo je 1:1 sve do 94 kada je sviran penal za Norvešku,koji je iskusni Riise pretvorio u gol i pobedu Norvežana).Igra Norveške se i dalje bazira na dugim loptama,snazi i skok igri tako da dosta zaostaju i dosta su slabiji nego ranijih godina.I oni su gotovo kompletni za ovaj susret ( nedostaje samo napadač Abdellaoue).

 

Domacin je izraziti favorit u ovom susretu a to da odigram da gosti nec postici gol je da nisu uspeli protiv Islanda na strani da daju gol a odlicni Svajcarci su na dva susreta sacuvali svoju mrezu.

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...