Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

16.10.2012

Recommended Posts

20:00 Ukrajina : Črna Gora TIP 1 @ 1,75 Expekt 7/10

 

V Kijevu na sijajnem stadionu kjer sta lani na evropskem prvenstvu v finalu igrali reprezentanci Španije in Italije(FT - 4:0) bosta igrali kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Braziliji reprezentanci Ukrajina in Črna Gora. Odločil sem se,da bodo Ukrajinci osvojili vse 3 točke...

Ukrajina je v kvalifikacijah za SP začela z dvema točkama oziroma dva remija...Najprej so na gostovanju igrali v slovitem Wembleyu in z Anglijo pred skoraj 69.000 gledalci remizirali z 1:1...Ukrajinci pa so bili zelo blizu zmage saj so 3 minute pred koncem tekme vodili z 1:0,ki ga je dosegel Yevhen Konoplyanka(Dnipro), izenačil pa je Frank Lampard po 11m. Na drugi tekmi so spet gostovali in sicer v Moldaviji in le osvojila "samo" točko brez zadetkov...V zadnjih tekmah po EP odigrala le eno prijateljsko tekmo in sicer proti Češki 0:0. Na videz reprezentanca Ukrajine ima odlično obrambo na čelu z vratarjem Pyatovom(Šahtar) saj zelo težko prejemajo zadetke kjer po vsej verjetnosti ne bo igral Khacheridi(ima dva rumena kartona)....

Črna Gora je v dveh tekmah osvojila 4 točk,najprej so na stadionu Budućnosti remizirali proti Poljski z 2:2, kasneje pa so visoko premagali autsajderja San Marino v gosteh 6:0. San Marino proti močnejšim reprezentancim težko dosega gole in tako je Črna Gora pričakovano zmagala brez prejetega gola....Črna Gora za mene ima dober napad in zelo slabo obrambo...Sam sem gledal po TV prijateljsko tekmo ČG : Islandija (2:1) in kar ogromno težav so imeli v obrambi....sam se sprašujem kako bodo igrali v Ukrajini?? Proti Poljski so že v 6.minuti prejeli zadetek,da bi v 48.minuti prvega polčasa prišli v vodstvo(Drinčić in Vučinić)...v 2.polčasu pa niso mogli doseči zadetek...

Moja napoved : Ukrajina igra zelo dober nogomet, stavim pa da bodo Ukrajinci spet ostali brez prejetega gola zato tipujem na zmago Ukrajine saj pred svojimi navijači so sposobni premagati črnogorskega vratarja Mladena Božovića(če bo prvi golman)...TIP 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00 Ukrajina - Crna Gora, Hendikep, tip: Ukrajina -1 @ 2.85, Expekt, 8/10

 

* Ukrajina dobija sa dva i više golova razlike

 

Veoma bitna utakmica za selekciju Ukrajine igra se na olimpijskom stadionu u Kijevu gdje dočekuju selekciju Crne Gore. Riječ je o trećem kolu grupe H gdje se nalaze Engleska (7 bodova iz 3 utakmice), Crna Gora i Poljska (4 boda iz 2 utakmice), Ukrajina (2 boda iz 2 utakmice), Moldavija (1 bod iz 3 utakmice) i San Marino (0 bodova iz 2 utakmice). Ukrajina je remizirala sa Engleskom na Wemnleyu i vodila je dugo sa 1-0 ali su se englezi vratili pred kraj meča, dok su kiksali na gostovanju u Moldaviji kada su uzeli samo jedan bod i mršavih 0-0. Crna Gora je sa druge strane remizirala sa Poljskom u Podgorici 2-2 i savladala slabašni San Marino sa 6-0 u gostima. Po meni favorit grupe su Englezi koji su se već odvojili na vrhu tabele dok će se za drugo mjesto boriti Poljska i Ukrajina, domaćini ovogodišnjeg EP-a gdje smo vidjeli solidne partije pogotovo Ukrajine koja je savladala Švedsku 2-1, te izgubila od Francuske 0-2 i Engleske 0-1 uz nepravedno poništen gol. Crna Gora nije nikada se kvalifikovala na EP ili SP ali je zadnji put došla do baraža gdje je bolja bila Češka Repubilka. Ova utakmica je prva meč lopta za Ukrajince koji bi samo sa pobjedom se vratili u borbu za vrh tabele i svaki kiks (remi) bi ih izbacio i dosta im otežao put. Mislim da su Ukrajinci kvalitetniji i da mogu da slave a ja sam svoj tip pojačao sa okladom da će Ukrajina da slavi sa minimalno dva gola razlike.

 

Ukrajina (4-2-3-1): Pjatov – Gusev, Mihalik, Kučer, Sjelin – Rotan, Timoščuk – Jarmolenko, Garmaš (Nazarenko), Konopljanka – Zozulja.

 

Crna Gora (4-4-1-1): Božović – Savić, Džudović, Baša, Jovanović – Drinčić, Peković, Zverotić, Volkov – Jovetić – Vučinić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Italy - Denmark (+1.5), tip: 2 @ 1.50, bet365, 8/10

 

* Danska ne gubi sa 2 i više golova razlike

 

Italija će na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu da dočeka selekciju Danske u okviru kvalifikacija za SP u Brazilu 2014 godine. Radi se o 4. kolu grupe B gdje je poredak takav da je Italija prva na tabeli sa 7 bodova (3 utakmice), Bugarska ima 5 bodova (3 utakmice), Češka ima 4 boda (2 utakmice), Armenija ima 3 boda (3 utakmice), Danska ima 2 boda (2 utakmice) i posljednja je Malta bez bodova iz 3 meča. Italija je kvalifikacije počela sa remijem u Bugarskoj sa 2-2, te nastavila sa dvije pobjede nad Maltom 2-0 i Armenijom 3-1. Danska je odigrala samo 2 utakmice i oba puta remizirala. Prvi remi je bio sa Češkom kod kuće 0-0 a drugi je bio u Bugarskoj u petak 1-1. Ne vjerujem da će sada Danci proći kao Malta i Armenija pa da izgube sa 2 gola razlike od Italije. Obje selekcije smo gledali ovog ljeta na EP u Poljskoj i Ukrajini, te smo vidjeli kako je odlično odigrala Danska i namučila selekcije Njemačke 1-2, Portugala 2-3, a savladali su favorite Holanđane sa 1-0 i u toj grupi smrti nisu mogli dalje od grupe. Italijani su bili hit EP-a i još pamtimo golova Balotellija kojima su prošli do finala preko Njemačke 2-1 i u finalu su bili poraženi sa 0-4 od Španaca. U istoriji sam našao 11 međusobnih duela i imamo 3 pobjede Danske, 1 remi i 7 pobjeda Italije ali to su mečevi iz dalje istorije a zadnji put su se sastali na EP 2004 godine i tad je bilo 0-0.

 

U zadnjih 45 mečeva Italije, slavili su sa dva razlike samo nad ekipama: Gruzije 2-0, Bugarske 2-0, Farskih Otoka 5-0, za zelenim stolom nad Srbijom 3-0, Ukrajina 2-0, Estonija 3-0, Sjevernom Irskom 3-0, Posljkom 2-0, Irskom 2-0 i zadnje dvije protiv Malte i Armenije. Zaista nimalo impresivne ekipe i sigurno da je Danska bolja od njih. Danci u gostima su izgubili sa dva razlike samo od Portugala i Holandije i to su jedini porazi sa dva razlike u zadnja 32 meča. Inače imaju dobru formu u gostima z tadnje vrijeme te tako imaju čak 4 pobjede na zadnjih 6 gostovanja i samo jedan poraz od Škotske 1-2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mađarska - Turska tip1X @1.40 SuperSport :uredu:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Farski otoci(h1:0) - Irska tip1X @1.80 SuperSport :nije:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - SP Kvalifikacije

20:00h BiH - Litvanija

Tip: F2

Kvota: 1,67

Pinnacle Sports

 

BiH pobjedjuje sa 2 ili vise golova razlike

 

Nakon uvjerljive pobjede nad Lihtestajnom u prvom kolu od 8-1,BiH je kod kuce u Zenici slavila sa 4-1 protiv znatno boljeg protivnika,ekipe Latvije.Prije 4 dana smo izvukli bod na izuzetno teskom gostovanju u Grckoj,iako smo mogli do pobjede,medjutim da je Gekas bio prisebniji,vjerovatno bi sustene glave napustili Grcku.

Veceras je na redu potvrda dobri rezultata u ovim kvalifikacijama,vjerujem da ce izabranici Safeta Susica od prve minute krenuti agresivno,napadacki,te da uvjerljiva pobjeda nece doci u pitanje.Najvredniji eksponat iz Litvanske svlavionice je golman Gazientepa Karcemerkas,te stoper Lazia Stankevicius.

S druge strane su Dzeko,Misimovic,Begovic,Spahic,Ibisevic,Salihovic,a u tim se nakon lakse povrede vraca i mMiralem Pjanic.

Uz veliku podrsku domaci navijaca na Bilinom polju,ocekuje se uvjerljiva pobjeda BiH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...