Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

14.11.2012.

Recommended Posts

18:00 Panionios - Zielona Gora (+12.5), tip: 2 @1.52, bet365, 8/10

 

Danas se igraju mečevi drugog kola EuroCupa u košarci, a u dvorani Hellinikon Olympic Arena u Atini sastaju se domaći Panionios i poljski predstavnik Zielona Gora. Nakon prvog kola obje ekipe su pretrpjele poraze, a poljski tim je kod kuće poražen od ruskog Unicsa iz Kazana sa 67-74 dok je grčki tim deklasiran na gostovanju kod belgijskog Base Oostendea sa -19 razlike (65-84). Moj tip je da poljski tim neće izgubiti sa 13 i više koševa razlike.

 

Panionios je trenutno u formi da je ostvario 8 pobjeda u zadnjih 15 mečeva. U grčkoj A1 Ethniki ligi su sa omjerom od 5 pobjeda i 0 poraza na diobi prvog mjesta sa Olympiacosom, uz koš razliku od +53 ili da pobjeđuju u prosjeku sa 10,6 koševa razlike. Doduše imali su lakši raspored i savladali su samo Aris od respektabilnijih ekipa. Prošle sezone Panionios je bio peti na kraju sezone sa omjerom od 14-10, a u Play Offu su prvo eliminisali Rethymno sa 2-0 u pobjedama i u polufinalu su ispali od Olympiacosa sa 0-3 u pobjedama koje su bile pobjede sa 20+ koševa razlike.

 

Zielona Gora je trenutno druga ekipa Poljske sa omjerom od 5 pobjeda i 2 poraza dok vodeći Trefl Sopot ima samo jednu pobjedu više. Koš razlika im je +27 iz tih 7 mečeva. Prošle sezone Zielona Gora je imala omjer od 15 pobjeda i 9 poraza, te su bili peti na kraju sezone. U Play Offu su savladali Czarni Slupsk sa 3-2 u pobjedama, da bi u polufinalu izgubili od najjače poljske ekipe Prokom sa 0-3 u pobjedama.

 

Panionios je loše otvorio takmičenje u EuroCupu jer je deklasiran sa visokih 19 razlike od prosječne belgijske ekipe i ne vjerujem da će oni večeras biti mnogo bolji od poljske ekipe Zielona Gora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...