Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

27.11.2012.

Recommended Posts

20:30 Banca Civica - Orleans, hendikep, tip: Orleans +7.0 @ 1.85, Expekt, 8/10

 

Danas se u Sevilli igra 4. kolo EuroCup-a, a u dvorani Palacio Municipal Deportes San Pablo se sastaju Cajasol Banca Civica i francuski Orleans. Riječ je o duelu iz grupe H gdje je vodeća Crvena Zvezda sa omjerom od 3-0, te zatim slijede Cajasol, Orleans i Dinamo Sassari sa omjerom od 1-2. Ove dvije ekipe su se već sastale u prošlom kolu kada je Cajasol slavio sa 70-56. Međutim moj tip je da Orleans ne gubi sa 7 i više koševa razlike. Kada analiziramo ove dvije ekipe vidimo da su obje u jako lošoj formi i da su na zadnjim mjestima u španskoj i francuskoj ligi.

 

Cajasol Banca Civica nam dolazi iz Seville i trenutno su na zadnjem mjestu španske lige sa omjerom od samo jedne pobjede i osam poraza. Jedinu pobjedu imaju nad ekipom Gran Canarie sa 74-63 dok su kod kuće izgubili od Murcie sa 77-93, od Valencie 73-82, od Canariasa sa 68-79 i Real Madrida 63-71. U EuroCupu su izgubili kod kuće od Crvene Zvezde nakon produžetaka 93-95, te su izgubili u Italiji od Dinama Sassari 84-87 i imaju tu jednu pobjedu nad Orleansom. Cajasol ima jako lošu formu i samo 2 pobjede u zadnjih 17 mečeva, te je teško očekivati da će večeras da rasture ekipu Orleansa.

 

Orleans je trenutno posljednje u francuskoj ligi sa omjerom od 2 pobjede i 6 poraza uz koš razliku od -45 iz osam meeva dok Cajasol ima koš razliku od -135 iz devet mečeva pa je i tu razlika očita da Cajasol gubi utakmice sa puno više koševa razlike. Orleans je pobjedio protiv Le Havre-a sa 89-75 i Roanne-a sa 87-81. U EuroCupu imaju pobjedu nad Dinamo Sassari sa 88-75, dok su poraženi od Cajasola kod kuće sa 56-70 i od Zvezde sa 73-93 u Beogradu. U Orleansu su uglavnom domaći igrači pojačani sa 5 amerikanaca od kojih su trojica ubacili po 11 poena (Young), 10 poena (Greene) i 12 poena (Green) u porazu od Oleansa. U tom meču kod španskog tima je briljirao čeh Satoransky sa 20 poena, a skroman učinak su imali i Milenko Tepic (3 poena) i Luka Bogdanović (6 poena).

Share this post


Link to post
Share on other sites

04:30, Los Angeles Lakers (-4.5) - Indiana Pacers, tip: 1, @1.55, 4/10, bet365

 

Pobjeda Lakersa sa najmanje pet koševa razlike.

 

Lakersi se polahko vraćaju na željeni nivo i pored toga što je Steve Nash i dalje van terena. U zadnjoj utakmici isprašili su Dallasa sa 26 koševa razlike na njihovom terenu. Iako Dallas igra veoma prmjenljivo ove sezone i još bez Dirka Novitzkog, ova pobjeda Lakersa sigurno budi entuzijazam kako kod njih tako i kod njihovih navijača. Večeras im u goste dolazi ekipa koja trenutno ima skor 6-8, a od tih osam poraza šest su doživjeli na gostovanjima. Oni bolje igraju na svom terenu, ali generalno gledajući redovno gube od ekipa koje su malo jače od njih, dok uspjevaju pobijediti ekipe koje su slabije ili negdje tu s njima po kvaliteti pa su tako pobjeđivali Washington 2 puta, New Orleans, Dallas, Sacramento i Toronto. Lakersi sigurno ne spadaju u tu grupu ekipa i pored svih problema koje su ih zadesile početkom ove sezone. Imenovanjem Mika D'Antonija, to dosta bolje izgleda i mišljenja sam da će Lakersi dobiti večerašnji meč. Uzimam da će ta pobjeda biti izražena od minimalno pet koševa razlike, jer kad god su Bryant i ekipa pobjeđivali na svom terenu to je bilo sa najmanje pet koševa razlike. Vrlo zanimljiva statistika međusobnih omjera ovih ekipa je ta da su Pacersi na dva posljednja gostovanja u Staples Centru pobjeđivali Lakerse. Sigurno da će i to biti jedan jak motiv za domaće da ovu utakmicu pobijede, pa sa čak i možda većom razlikom s obzirom da Indiana nastupa bez Dany Grangera za razliku od ranijih sezona koji je povrijeđen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...