Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

28.11.2012

Recommended Posts

17:30, Braunschweig-FC St.Pauli, tip 1 @ 1.91, bet365, ulog 7/10

 

U prolsom kolu Njemacke ''cvajte'' vodeci Braunschweig je upisao prvi poraz nakon 15 kola. Do tog kola neporazeni Braunschweig je imao omjer od 10 pobjeda i 4 remija. Poraz u prolom kolu su upisali na gostovanju protiv Cotbusa sa 3-1. Ova vecerasnja utakmica ce pokazati da li je taj poraz bio samo los dan ili nagovjestaj male krize kod lidera druge Bundeslige.

Oni zaista igraju dobro, kod kuce imaju omjer od impresivnih 7 pobjeda i samo jedan remi, naravno bez poraza uz gol razliku 16:3. sdruge strane St.pauli se nalazi na 12 mjestu i zaostaju cak 16 bodova za liderom. nakon uzasnog starta, St.pauli se konsolidovao i biljezi dosta dobre rezultate. Pa tako u zadnjih 6 utakmica imaju 3 pobjede, 2 remija i 1 poraz. Inace u gostima igraju dosta lose i imaju samo 1 pobjedu uz 3 remija i 4 poraza uz gol razliku 4:9.

 

Braunschweig-u su s enakon proslog kola, kada su izgubili, priblizili Hertha i Kaiserslautern na svega 2 boda zaostatka i oni veceras nemaju izbora osim pobjede i 3 boda, jer bi ne osvajanje nova 3 boda ih udaljilo od liderske pozicije, a i ne toliko udaljili, koliko bi vjerovatno usla nervoza i kriza kod ove ekipe,a to bih ih moglo kostati u daljem prvenstvu i plsmana u Bundesligu.

 

FT 1-0 :uredu:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Tottenham - Liverpool, tip: X, @3.40, 3/10, Unibet

 

White Hart Lane će večeras biti poprište veoma zanimljivog meča između domaćeg Tottenhama i gostujućeg Liverpoola iz istoimenog grada. Tottenham je trenutno bolje plasiran i nalati se na 7. mjestu sa 20 bodova, dok je Liverpool na 11. mjestu sa 16 bodova. Liverpool jeste loše plasiran, ali ne gube puno u ligi gdje imaju samo tri poraza. Međutim, njihov problem su neriješeni rezultati kojh ima čak 7 i sa Stokeom i Sunderlandom dijele prvo mjesto po tom pitanju u cijelom šampionatu. Zadnji ligaški poraz su doživjeli prije više od dva mjeseca i to od Manchester Uniteda što će reći da teško gube. Večeras će također biti na velikom iskušenju, ali ja sam mišljenja da će i to uspješno prebroditi, bar što se tiče ove statistike tj. neporaženosti. Tottenham igra ove sezone veoma promjenljivo i sigurno je da su mogli biti bolje plasirani tj. imati više bodova. Domaći večeras neće moći računati na suspendovanog Adebayora te povrijeđene Parkera, Assou-Ekotta i Kaboula, dok za goste neće igrati Leiva, Kelly i Borrini. Sastavi će najvjerovatnije biti sljedeći:

 

Tottenham: Lloris; Walker, Dawson, Caulker, Vertonghen; Sandro, Huddlestone; Lennon, Dempsey, Bale; Defoe.

Liverpool: Reina; Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson; Allen, Gerrard, Suso; Sterling, Suárez, Enrique.

 

Smatram da bi Liverpool i večerašnji meč mogao odigrati neriješeno što bi bio njihov osmi remi u ovoj sezoni. Tottenham možda i ima bolji sastav, ali ne pobjeđuje uvijek bolji, a Liverpool je ove sezone dokazao da veoma teško gubi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Marseille - Lyon, tip: X, @3.36, 3/10, Pinnacle

 

Večeras će se u Marseilleu odigrati zaostala utakmica desetog kola francuskog šampionata, a sastat će se domaći Marseille i gosti iz Lyona. Trenutno stanje na vrhu tabele je dosta zgusnuto, Marseille je trenutno na drugoj poziciji sa 26 boda, ali je tu samo zbog lošije gol razlike od PSG-a koji je prvoplasirani. Lyon također dobro igra ove sezone i nalaze se na 4. mjestu sa bodom manje, ali i oni su lošije plasirani na tabeli, jer imaju isto bodova kao i trećeplasirani St. Etienne. Bit će ovo veoma zanimljiva utakmica koja pobjedom može donijeti prvo mjesto za obje ekipe, a Marseillu odgovara svaki ishod osim poraza da prestigne PSG. Ja sam mišljenja da će se to nakon večerašnje utakmice i dogoditi ali da će meč završiti neriješeno. Otežavajući okolnost za goste je ta što dosta slabije igraju na gostovanjima odakel su donijeli samo 7 bodova. Međutim, ne gube često, samo su jednom poraženi, ali imaju problem i sa efikasnošću pošto su pobijedili samo jednom, dok imaju čak četiri remija. Lyon u zadnje vrijeme vrlo rijetko gubi od Marseille pa se tako može izvući podatak da je poražen samo jednom u zadnjih deset utakmica u svim takmičenjima. Sigurno podatak koji će ohrabriti Lyon da odigra jako na Velodromu te se tako usprotivi ove sezone veoma jakom Marseillu. Njhova dva zadnja duela su završila neriješeno, a ja se nadam da će uvezati i treći uzastopni remi. Dakle, tip neriješeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

Broj para iz kladionice:

 

Vrijeme odigravanja: 23:30

Naziv para: Unión Española - Colo Colo Total Goals Scored 2.5

Tip para: Over 2.5

Tečaj: 1.500

 

Cileanci poznati da daju preko 2 gola a i sama statistika ova dva kluba da su zsdnih pet utakmica odigrali preko 2 gola pa vrijedi pokusati sa overom...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

Broj para iz kladionice:

 

Vrijeme odigravanja: 00:50

Naziv para: Universidad Católica (CHI) - São Paulo-SP Total Goals Scored 2.5

Tip para: Over 2.5

Tečaj: 1.700

 

Prosla utakmica je bila tvrdja i odigralo se 1:1 sada bi malo rizikovao i igrao bi 3+ iz razloga ako padne brzo go u prvih 20 ili 30min vrlo je moguce da ce se otvoriti utakmica i da bi moglo da budu 3 gola...

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00, VfB Stuttgart-FC Augsburg, tip 1 @ 1.65, SuperSport, ulog 8/10

 

Ft 2-1 :uredu:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Wigan-Manchester City, tip 2 @ 1.50, SuperSport, ulog 8/10

 

FT 0-2 :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

Broj para iz kladionice:

 

Vrijeme odigravanja: 01:00

Naziv para: Sociedad Deportivo Quito - Emelec Draw No Bet

Tip para: 2

Tečaj: 1.880

 

Ovo je prilika da gost pobijedi jer je domacin u ocajnoj formi i gost nije dobio jako dugo protiv Sociedad Deportivo Quito i zato predlazem ovaj par...

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:30, Millonarios- Deportes Tolima, Tip 2 @ 2.23, Pinnacle, 8/10

 

Mec iz Kolumbijske lige u kome se sastaju domaci Millonarios i gost Deportes Tolima

Glavni razlog zasto igram dvojku je to sto Millonarios sutra igra revans sa Tigreom u polufinalu copa sudamericana gde su u prvom mecu izborili 0-0 i sutra su favoriti da pobede i udju u finale i tom takmicenjuu su podredili sve tako da ce i danas kao i u nekim ranijim mecevima igrati sa rezervistima.

Dok to pri kraju prvenstva i nije bilo toliko bitno jer su bili prvi na tabeli a igra se play off u dve grupe po 4 tima sad to vec jeste medjutim u oba meca koje su igrali dosada su izgubili u gostima od Juniora sa 1-2 a od Deportivo Pasto sa 3-1 a posto prve dve ekipe imaju po 6 bodova tesko ce Millonarios uspeti da se vrati u trku posebno ako udje u finale jer ce tek tada sve uciniti da bude spreman za finale najverovatnije sa Sao Paulom.

Deportivo Tolimu sam igrao u proslom mecu kad su igrali kuci sa Junirom 1 medjutim oni su taj mec izgubili sa 1-0 a dobili su i dva crvena kartona i moram reci dugo se dvoumio dali da im opet ukazem poverenje ali je prewsudilo to da ce domaci igrati sa rezervistima i da imaju veliki motiv da se iskupe za taj poraz i izjednace sa Juniorom i Deportivo Pastom na prvom mestu sa 6 bodova i steknu realne sanse da se izbore za finale.

Pre ovog poraza od Junira pobedili su Deportivo Pasto na svom terenu sa cak 3-0.

U regularnom delu prvenstva igrali su odlicno i osim poraza u zadnjem kolu koji im nije bio bitan gde su izgubili od Envigada u 7 meceva nisu porazenu, 4 pobede i 3 remija

Dakle sve u svemu iako nisam 100 posto ubedjen, ima dosta razloga da se igra dvojka, malo me poremetio poraz od Juniora inace bi ovo igrao jako i bez mnogo razmisljanja ali mozda su uticali kartoni i sudija da taj mec izgube, u svakom slucaju nocas ce se videti koliko je Tolima kvalitetna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...