Jump to content
Sign in to follow this  
El Presidente

28.11.2012.

Recommended Posts

EISBAREN – MANNHEIM 1 / 2,22 / 19:30h / Pinnacle :uredu:

 

Stake: 5/10

 

 

Na redu je najveći derbi u DELu u kojemu se sastaju financijski najjače i od osnutka DELa ekipe sa najviše naslova. Mannheim ulazi u utakmicu sa prvoga mjesta, ali to u ovakvim utakmicama ništa ne znači. Prošle sezone ove dvije ekipe su igrale finalnu seriju i Eisbaren je osvojio titulu i to rekordnu 6. Istina je da je Mannheim izgubio titulu jer su počeli rano slaviti, naime imali su 2:1 u seriji koja se igrala na 3 dobivene i u četvrtoj utakmici su imali 5:2 i to 13 minuta prije kraja. Eisbaren je u tih 13 minuta izjednačio, zatim dobio u OT, a onda u petoj utakmici proslavio titulu. Zbog svega toga igrači Mannheima su bili strašno motivirani u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone i jednostavno su razbili Eisbaren sa 6:1. Bio je to početak sezone i Eisbaren je bio u velikim problemima. Ostali su bez nekoliko dugogodišnjih stožernih igrača koji su se umirovili, imali su 5-6 ozlijeđenih igrača, među kojima je bio i Darin Olver njihov najbolji igrač, a kapetan Rankel je bio suspendiran. Svemu tome dodajte motivaciju Mannheima i eto razloga za tih 6:1.

 

Eisbaren danas igra u punom sastavu. Nedostaje im samo NHLovac Claude Giroux koji je osjetio bolove u vratu i vratio se u Ameriku na preglede. Zato je tu njegov suigrač iz Philadelphie Daniel Briere koji u 12 utakmica ima 21 bod i igra fantastično. Svi ostali igrači koji su nedostajali u tom prvom susretu su sada spremni i jako motivirani, a kada je Eisbaren motiviran to je onda problem za svaku ekipu. Kod njih je vidljivo da su oni rasli kao ekipa od početka sezone. Na početku je bilo problema zbog ozljeda i nekih novih igrača koji su dovedeni da zamijene neke od legendi kluba, ali kako su utakmice prolazile tako su i oni igrali sve bolje, ozlijeđeni igrači su se vraćali i Eisbaren se polako približava vrhu. Trenutno su na 4.mjestu, a ono što sam vidio u zadnjim utakmicama je da igraju sve bolju obranu.

 

Mannheimu nedostaju napadači Magowan i Mike Glumac. Zadnji put sam ih gledao u petak protiv Kolna i izgubili su kod kuće sa 5:2. Nisu igrali dobro, Koln im je agresijom i pritiskom stvarao puno problema. Inače, par dana ranije je tog istog Kolna Eisbaren dobio sa 3:0. Mannheim trenutno igra na pogon Yanicka Lehouxa koji je trenutno najbolji igrač lige i ukoliko Eisbaren smanji njegov utjecaj na igru biti će na dobrom putu do pobjede. Ove ekipe se jako dobro poznaju i nema puno tajni mađu njima, a tu je onda motivacija od ključne važnosti, a danas su igrači Eisbarena sigurno puno jače motivirani i učiniti će sve da izbrišu taj poraz od 6:1. Uz to će kao i uvijek imati lagani sudački vjetar u leđa što znači barem 2-3 PP više. Sve to bi moralo biti dosta za pobjedu domaćina.

Edited by El Presidente

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...