Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

02.12.2012.

Recommended Posts

19:00 Montpellier AHB - Flensburg Handewitt, tip: više od 63.5 gola @ 2.68, bet365, 8/10

 

Veoma bitan meč očekuje ekipa Montpelliera na svom terenu u posljednjem meču 7. kola grupe A rukometne Lige Prvaka. Stanje na tabeli nam pokazuje da su prvi Chekhovski Medvedi sa 11 bodova koliko ima i Hamburg, treći je Flensburg sa 8, Montpellier ima 5, Ademar Leon ima 3 i posljednji je beogradski Partizan sa 2 boda. Prve četiri ekipe iz grupe idu u top 16 fazu tako da je ovo jako značajan meč za ekipu Montpelliera koji je bio potrešen skandalom sa klađenjem u kojem su bili upleteni igrači ovog višestrukog prvaka Francuske.

 

Moj tip za ovaj meč je malo rizičniji jer sam pomjerio granicu na golova i igram više od 63 gola uz odličnu kvotu 2,68 u bet365 kladionici. Razlog je vrlo jednostavan i malo ko prati rukomet zna kako brz i efikasan rukomet igraju ove dvije ekipe i sada ću to statistički da pojasnim. Montpellier je u zadnjih 6 mečeva postizao po 30+ golova ali je isto toliko i primao. Prethodni meč ove dvije ekipe završio je skoro nevjerovatnih 37-37 ili u prevodu čak 74 gola.

 

Montpellier u prosjeku daje po 30,83 gola u Ligi prvaka ove godine dok u svojoj ligi daju po 33,09 golova po meču.

Prosjek golova Flensburga u Ligi prvaka je 32,66 gola po meču a u njemačkoj Bundesligi daju po 31,23 gola po meču. Jedino Kiel postiže više golova od njih u njemačkom prvenstvu.

 

Međutim uz ovo bih dodao da je itekako vidljiva konsolidacija redova u Montpellieru nakon pomenute afere o klađenju kada je uhapšeno i suspendovano nekoliko ključnih igrača, te su sada u zadnjih nekoliko mečeva tek počeli da pokazuju svoju pravu snagu. Tako su u Francuskoj sa serijom pobjeda došli na drugo mjesto na tabeli iako su u jednom trenutku bili tek 11, a u Ligi prvaka su sa dvije pobjede nad Partizanom došli na korak do top16 faze. Montpellier nam se igrom vratio na pravi kolosijek što potvrđuje i serija od pet pobjeda zaredom i uz odlični Flensburg danas možemo očekivati brz i dinamičan rukomet sa puno golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...