Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

05.12.2012.

Recommended Posts

20:45, Barcelona - Benfica, tip vise od 2,5 gola @ 1.50, bet365, 8/10

 

Posljednje 6.kolo grupne faze lige prvaka u kojem ce se razjsaniti ko ide dalje, ko idu u Evropa ligu, a ko ostaje bez Evropskog takmicenja na proljece. Na Nou Campu se sastaju prvoplasirana Barcelona i drugoplasirana Benfica. Barceloni ovaj mec nista ne znaci, dok Benfica trazi prolaz dalje.

 

Barca ima 12 bodova i bjezi 5 bodova drugoplasiranoj Benfici, dok Benfica ima isti broj bodova kao i Celtic koji je treci i igra kod kuce sa Spartakom iz Moskve, koji nema nikakve sanse za prolaz dalje.

Barceona u 5 odigranih utakmica ima gol razliku 11:5, dok benfica ima gol razliku 5:5. U Portugalu kada su igrali Benfica i Barcelona bilo je 0:2 za Barcu. Medjutim ova utakmica posljednjeg 6.kola se igra u totalno drugacijoj atmosferi, Benfica ima imperativ pobjede, kako ne bi zavisila od rezultata iz Glasgova. Dakle Benfica mora traziti bodove na Nou Campu i sasvim sigurno da ce igrati ofanzivno, jer drugacije ne mogu doci do bodova protiv barcelona. Barci, kao sto rekoh, ova utakmica ne znaci nista i trener katalonaca ce sigurno izvesti kombinovani sastav, ali zar Barcelona zna igrati drugacije osim napadacki i za gol vise, pa makar se radilo i o revijalnoj utakmici. Nema sumnje da ce se igrati ofanzivno i napadacki za gol vise, pa samim tim ovdje ocekujem dosta golova. Odlucio sam se za 3 i vise golova, ali bih preporucio da se igra i 4 vise golova, jer zaista sam uvjeren u kisu golova.

 

Vjerovatni sastav Barcelone:

Pinto – Montoya, Bartra, Pique, Adriano – Song, Alcantara, Roberto – Tello, Messi, Villa

 

Vjerovatni sastav Benfice:

Artur – M.Pereira, Luisao, Garay, Melgarejo – Matić – Salvio, Bruno Cesar, C.Martins, Gaitan – Cardozo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted ImageMadjarska Kup

Posted Image13:00

Debreceni - Egri FC

Tip: Over 2,5 goals

Kvota: 1.57

Ulog: 8/10

Eventualni dobitak: 4.56

Posted Image

 

Analiza:

Posljednje 6.kolo madjarskog liga kupa u kojem se sastaju prvoplasirani Dbreceni i drugoplasirani Egri FC. Debreceni imaju 12 bodova i sigurno idu dalje. Egri je drugi sa 9 osvojenih bodova i ne mogu ugroziti Debreceni na prvom mjestu, koji imaju puno bollju gol razliku od gostiju.

 

Medjutim ono sto je najvaznije u utakmicama madjarskog liga kupa jeste da pada dosta golova. pa tako vodeci Debreceni iz 5 odigranih utakmica ima gol razliku 13 datih i 5 primljenih golova, sto je skoro 4 gola po mecu. Sdruge strane Egri je u 5 utakmica postigao 12, a primio 9 golova sto je vise od 4 gola po mecu. U prvom mecu, na kojem je bio domacin Egri bilo je 1-3 za debreceni.

 

Nema sumnje da ce tako biti i na ovom mecu, jer je Egri u svih 5 utakmica igrao over, dok je Debreceni igrao na 4 utakmice over, samo na jednom mecu je bilo manje od 3 gola. Nadam se da ce na ovom mecu biti prava golijada.

 

FT 0-1 :nije:

 

Domacin, koji je favorit bio u ovom mecu (kvota oko 1.55) dobio 2 crvena kartona, a prvi gol pao u 2.minuti i ostalo tako.... ovo se zove peh :icon_mad:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celtic - Sp. Moscow 1 @1.60 (expekt)

 

velika prilika za Celtic da napokon prodju u dalju fazu takmicenja nakon neznam ni ja koliko godina... protivnik nema sanse za prolaz dalje ni u ligu evrope a samim tim nemaju ni neki posebni motiv da se bore za bodove... cak i da imaju motiv mislim da bi opet bila pobjeda domacina uz gromoglasnu podrsku sa tribina u godini u kojoj slave 125 godina postojanja kluba... ima li bolji poklon navijacima za godisnjicu od prolaza dalje... sve u svemu Celtic ce sa velikom zeljom uz pune tribine ginuti za pobjedu dok ce domacin jedva cekati da se utakmica zavrsi pa da idu kuci u tople domove :icon_biggrin:

Edited by Nadrealista

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Celtic- Spartak M. , Tip 1 @ 1.60,Expekt , 8/10

 

Mec iz G grupe lige sampiona koji se igra u Skotskoj gde Celtik docekuje Spartak iz Moskve

Celtic je drugi na tabeli sa ucinkom 5 2 1 2 7 : 7 (0) 7

koliko ima i Benfika na trecem mestu a igra u zadnjem kolu sa Barceolonom ko0ja ima 12 bodova i odavno je prosla dalje.

Spartak ima samo 3 boda i ucinak 5 1 0 4 6 : 12 (-6) 3

dakle oni su ispali i nemaju motiv za igru osim da se casno oproste ali oni u zadnje vreme imaju dosta problema u prvenstvu jer su izgubili dva meca na svom terenu i to ubedljivo od Dinama iz Moskve sa cak 5-1 a od Zenita 2-4 a pre toga i mec od Barcelone u ligi sampiona sto je bilo i ocekivano sa 3-0 dakle u losoj su seriji i sigurno im ovaj mec ne dolazi u pravi cas i sigurno im je bitniji mec za vikend u prvenstvu sa Rubinom gde bi mogli da se bore da prekinu crni niz.Ruski sajtovi su totalno neazurni pa je sad tesko doci do sastava sa kojim ce igrati ali verujem da nece opterecivati glavne igrace sa ovim nebitim mecom za njih.

Sto se tice Celtica oni su prvenstvo totalno zapostavili mada su prvi ali samo sa bodom vise iako je realno da bude bar 10 jer ispadanjem Rangersa nemaju dostojnu konkurenciju i svesni su i da sa pola snage mogu da osvoje titulu pa su sve snage bacili na ligu sampiona gde su na svom terenu cak pobedili i Barcelonu sa 2-1 ali sa direktnim rivalom Benfikom nisu imali srece u prvom mecu na svom terenu bilo je 0-0 a u Portugalu su izgubili sa 2-1

I u prvom mecu u Moskvi Celtic je pobedio Spartaka sa 3-2 tako da mislim da ce na svom terenu jos lakse pobediti a narocito kad se uzme u obzir da su pobedili i Barcelonu na svom terenu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lille - CF Valencia over 2,5 @1.80 SuperSport :nije: 0-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Barcelona - Benfica, Vrijeme prvog gola, tip: od 1. do 30. minute @ 1.60, Expekt, 8/10

 

Večeras se na stadionu Camp Nou u Barceloni sastaju aktuelni prvak Španije - Barcelona i portugalska Benfica u okviru 6. kola Lige prvaka. Benfica treba pobjedu večeras jer stanje an tabeli je da je Barcelona sa 12 bodova već obezbjedila prolaz dalje, dok se za drugo mjesto bore Celtic i Benfica koji imaju po 7 bodova, dok je posljednji Spartak iz Moskve sa 3 boda. Celtic dočekuje na svom terenu Spartaka i sada je duel između Celtica i Benfice ko će bolje proći večeras, pa je za očekivati da će Benfica krenuti napadački večeras dok i Barcelona igra vrlo atraktivan nogomet sa jako puno golova. Očekujem ovdje jako puno golova i zato je moj tip da će biti barem jedan gol u prvih pola sata utakmice. Barcelona je do sada postigla 11 golova iz 5 mečeva dok je Benfica dala 5 golova iz 5 mečeva. Trener Barcelone Tito je najavio da će večeras na teren izaći sa kombinovanim sastavom.

 

Obje ekipe su u odličnoj formi jer imaju šest pobjeda zaredom, a Benfica ima sedam pobjeda u nizu i zato očekujem dobar meč kakvu mogu pružiti samo ekipe sa Pirineja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celtic Glasgow - Spartak Moscow Posted Image 1,@1.80 Bet365

 

 

Kvota na 1 raste!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

UAE

 

Al Nasr (UAE) - Ajman Club @ 1 @ 1.70 Unibet

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Manchester United - Cluj, tip: oba tima daju gol, @1.75, 4/10, Expekt

 

Manchester Unite dje uradio veoma dobru stvar u vooj grupi plasiravši se dalje nakon samo četiri odigrane utakmica tako da su posljednje dvije opušteni i Alex Ferguson može odmarati dosta igrača u ovom veoma jakom ritmu utorak/srijeda - subota/nedjelja. Tako će i večeras izvesti dosta kombinovan tim, praktično drugi, jer u nedjelju igraju veliki gradski derbi sa Manchester Cityem. Uprkos svemu tome, oni su favoriti protiv rumunskog Cluja koji je u borbi sa Galatasarayem za drugo mjesto u grupi i prolasku u osminu finala Lige prvaka. Cluj nema šta izgubiti, jer moraju odigrati barem neriješeno, a da Galata izgubi u Portugalu, kako bi se plasirali dalje jer imaju lošiji međusobni omjer od ekipe Fatiha Terima. Mislim da će krenuti ofanzivno od prve minute, a i odbrana Uniteda nije pretjerano jaka da bi se moglo reći kako neće imati šanse za gol. Imat će itekako i ja se nadam da će je iskoristiti te da će postići barem jedan gol. S druge strane, United igra na svom stadionu, pred svojim navijačima i svako ko istrči na teren mora dati sve od sebe. Chicarito, Welbeck, Young ili ko već bude na terenu su sigurno igrači koji mogu zabiti Cluju koji je primio čak sedam golova u pet utakmica. Očekujem otvorenu utakamicu u kojoj će oba tima postići barem po jedan pogodak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Bayern (-2.5) - BATE, tip: 1, @2.15, 3/10, bet365

 

Bayern i Valencia su prvi u ovoj grupi sa 10 bodova i Bavarci će se večerašnjom pobjedom pokušati domoći prvog mjesta u vooj grupi, jer imaju bolji međusobni omjer sa Špancima. Međutim, za Bayern je ova utakmica posebno bitna, jer su od BATE-a u Minsku doživjeli jedini poraz ove sezone u Ligi prvaka, što je bio veliki šok za njih i siguran sam da će se večeras hjeti osvetiti Bjelorusima za taj poraz. Uzeo sam malo riskantniji hendikep od tri gola razlike, iako BAET nije nimalo naivna ekipa, ali evidentno je da su i oni u padu forme jer su vezali tri poraza nakon dvije uvodne pobjede. Idealna je to situacija za Bayern da potopi bjeloruskog prvaka i da se istrese nakon razočaravajućeg remija protiv Borussije u domaćem prvenstvu. Kako god, oni odlično igraju ove sezone na svim frontovima, večeras će izaći u poprilično jakom sastavu, sigurno neće biti Badstubera koji se povrijedio protiv Milionera, a najvjerovatnije neće igrati ni Ribery i Robben, ali bez obzira na to, ima tu momaka koji su željni igre i sigurno će biti motivisaniji nego što bi do bio već spomenuti dvojac. Dakle, uzimam pobjedu Bayerna od tri gola razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Barcelona - Benfica, tip: oba tima daju gol, @1.60, 4/10, bwin

 

Izašli su sastavi za večerašnji meč na Nou Campu, ali može se vidjeti dosta novih lica, među kojima su Planas na lijevom beku, Roberto u sredini i Rafinha u napadu. Na desnom beku će igrati Montoya, dok će štoperi biti Puyol i Adriano. U napadu će pored Rafinhe igrati Tello i Villa, što znači da nema Messija, ali on se nalazi na klupi i vjerovatno će dobiti priliku u drugom poluvremenu. Benfica mora ići na pobjedu u ovom meču, jer ima isto bodova kao Celtic koji dočekuje Spartak. Očekujem veliku borbenost gostiju, a s obzirom na šaroliku odbranu i Pinta na golu, mislim da će Benfica postići barem jedan pogodak, a za Barcelonu ne treba ni govoriti iako nije to ona efikasna Barcelona, ali ipak Villa, Tello, Rafinha a vjerovatnije kasnije i Messi, u stanju su naravno zabiti barem jedan gol. Dakle, tip da oba tima daju gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...