Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

20.12.2012.

Recommended Posts

18:00 Uni Gyor Women - Wisla Can-Pack Women, Point Spread, tip: Wisla Can-Pack Women -6.5 @ 1.85, bet365, 8/10  U posljednjem ovogodišnjem kolu Eurolige u košarci za žene se sastaju domaći Gyor i poljska Wisla iz Krakowa u okviru 8. kola grupe A. Po stanju na tabeli se radi o podjednakim ekipama jer je Wisla trenutno na 4 mjestu sa omjerom 4-3 dok je Gyor na petom mjestu sa omjerom 3-4. Međutim moj tip je da će Wisla da pobjedi sa 7 i više koševa razlike iz prostog razloga što imaju jednu fenomenalnu igračicu amerikanku Tinu Charles.Da krenemo redom, znači radi se o grupi A gdje je nakon 7. kola prvi na tabeli Spartak iz Moskve sa 6-2, francuski Bourges 6-2, španski Rivas i poljska Wisla imaju po 4-3, Gyor 3-4, te češko Brno 2-5 i posljednji je turski Tarsus Belediye sa 1-7 omjerom. Od ovih sedam ekipa njih 4 ide dalje u top 16 fazu, te najbolja dva petoplasirana kluba. Veoma bitna je činjenica da se bodovi prenose dalje i Wisla je trenutno na 4 mjestu i ova pobjeda joj je jako bitna. Istina u prvom meču ove dvije ekipe u Krakowu slavio je mađarski Gyor sa 67-62 nakon produžetaka, ali tada dolazi do ključnog preokreta u ovoj grupi jer poljska Wisla dobija ekstra dobro pojačanje u vidu američke fenomenalne igračice Tine Charles koja je skoro kao ženski Kobe Bryant.Tina Charles je u Wisli odigrala zadnjih pet mečeva u Euroligi, od tih pet, izgubili su samo prvi protiv Brna u gostima, a u tom meču Tina se tek uhodavala i postigla je 32 poena. U narednim mečevima je Wisla pobjeđivala a on je postizala po 26 poena (Spartak Moskva 76-64), 31 poena (Rivas 66-62 u gostima), 27 poena protiv Tarsusa (74-73) i 33 poena (protiv Bourgesa 68-64).Vjerujem da će večeras da slavi Wisla sa 7 i više razlike jer imaju kvalitetniji sastav pojačan amerikankom Tinom Charles, najboljim strijelcem cijele Eurolige sa prosjekom od 29,8 koševa po meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MZT Skopje - Cibona Zagreb   tipX2  @2.20    SuperSport :nije:   82-76

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
20:45, Manresa-Fuenlabrada, tip 2 @ 2.45, expekt, 8/10
 
Spanjolska prva liga, kosarka. Utakmica 13.og kola izmedu dvije ekipe sa dna ljestvice. Posljednjeplasirana Manresa nema nego jednu jedinu pobjedu u ovoj sezoni - uz cak 11 poraza i bore se za ostanak u ligi. Nije ni Fuenlabrada nesto bolja, ali ipak njihov omjer je 3-9- sto ih dovodi na 15. mjesto od 18 klubova sto znaci da zasad ne ispadaju iz lige, ali su opasno blizu te granice. Istina ima jos dosta utakmica do kraja ove sezone i svasta tu moze biti, ali nesporna je vaznost ove utakmice i za jednu i za drugu ekipu. Cini mi se u najmanju ruku da je ovo jedan izjednacen susret, a pri tome Fuenlabrada ima bolje izglede. Dodamo li tome i da je kvota na pobjedu gostiju 2.45 ovo mi se cini kao par koji vrijedi ispratiti. Sto se tice forme ekipa - to izgleda ovako: u zadnjih pet prvoligaskih utakmica Manresa je zabiljezila 1 pobjedu (jedinu u sezoni) i 4 poraza. U zadnjem kolu slaba Murcia ih je pobjedila sa cak 15 razlike (95:80), prije toga Zaragoza 7 razlike, pa Bilbao 20 razlike itd. Sa druge strane Fuenlabrada ima u zadnjih pet nastupa 2 pobjede i 3 poraza. Protiv Barcelone su se odlicno drzali i izgubili samo 79:76, u zadnjem kolu su pobjedili 70:63 Estudiantesa. Na ovu analizu jos mogu nadodati h2h omjer koji je cak jednim dijelom na strani Manrese. Naime u zadnjih recio dvije godine od njihovih pet medusobnih utakmica cak je cetiri puta slavila Manresa, dok je Fuenlabrada pobjedila jedanput. Medutim, bile su to neke druge sezone i neki drugi igraci... Trenutno stanje je takvo da je Fuenlabrada u nesto boljoj formi, a jedini plus Manresi je domaci teren i ta h2h tradicija ako se je uopce relevantno na nju pozivati. Sve u svemu, u najmanju ruku ovo je jedan izjednacen susret u kojem je kvota od 2.45 na goste value koji treba ispratiti. Sretno !
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

MZT Skopje - Cibona Zagreb  1 @1.90 Unibet

 

ili opcija  da niko nece pobediti sa 6 ili vise razlike @2.70

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:00, Minnesota - Oklahoma, tip: Minnesota +3.5, @1.84, 4/10, ExpektOklahoma je u velikoj seriji i već 12 mečeva ne znaju za poraz. Trenutno imaju omjer od 21 pobjede i 4 poraza te su najbolja ekipa lige. Večeras imaju veoma teško gostovanje kod Minnesota Timberwolvesa koja je trenutno na sedmom mjestu zapadne konferencije sa pozitivnim omjerom 12-11. Na svom trenu su dosta bolji i samo su tri puta poraženi uz sedam pobjeda. Minnesota nije nimalo bezazlena ekipa, ovaj rezultat još više dobija na značaju kad se zna koliko ove sezone imaju problema sa povredama. Kirilenko, Love i crnogorski centar Nikola Peković su udarna snaga ove ekipe i na ovim pozicijama su veoma jaki te mogu parirati svim ekipama lige. Večeras će se Oklahoma morati dosta namučiti da dođe do pobjede, ne bih se iznenadio da Timberwolvesi savladaju Duranta i društvo, ali ja sam se odlučio za kontrahendikep te da Minnesota i ako bude poražena, to se neće desiti sa četiri ili više koševa razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:05, Oklahoma City Thunder- Minnesota Timberwolves, Tip Over 200.5 @ 1.893, Pinnacle , 8/10U vreme kad je ponuda fudbala slaba doslo vreme da se igra malo i Nba , iako nisam neki strucnjak za Nba pratim pomalo a za ovakav tip dovoljno je malo pratiti statistiku.Oklahoma mi je postala omiljena jos kad je za njih igrao bivsi igrac Partizana Krstic a tad sam video da imaju jos jednom odlicnoh igraca koji je tad tek bio u uzlaznoj putanji, Durant je igrac koji me odusevio lakocom kojom postize poene.Iako Krstic vise ne igra za Oklahomu i dalje ih pratim sa zanimanjem jer igraju dobro i beleze odlicne rezultate u Western konferenciji su prvi sa ucinkom 21 pobeda i 4 poraza sa kos razlikom 2639:2403 sto je prosecno 105.6 datih ,a primili 96.1.Ekipu Oklahome predvodi Durant sa 27.7 poena,uz i 8.5 skokova,Westbrook daje 21.1 poen, 4.6 skokova,8.8 asistencija, pod kosem Ibaka je odican sa 14.2 poena,8.2 skokova a Martin kad udje sa klupe Martin daje 15.7 poenau ekipi Minnesote igra sad drugi bivsi igrac Partizana Nikola Pekovic koji je ostavio veliki trag u Partizanu a nakon perioda aklimatizacije i on stice svoje mesto u NBA sto je jos jedan dokaz koliko se dobro radi a posebno sa visokim igracima njegov ucinak je 15,6 koseva i 7,8 skokova ,Kirilenko daje 13.9 poena,7.4 skokova a Kevin Love ima najbolji ucinak 19 poena i 14.2 skokova.Minnesota je sedna u Western konferenciji sa ucinkom 23 12 11 2197:2172 prosecno 95.5,a primili 94.4.U medjusobnim mecevima u poslednjih 12 utakmica ,Oklahoma je 12 puta dobila,dvaput posle produzetka tako da se nadam da ce to uciniti i danas ali uzimajuci u obzir statistiku i da su obe ekipe napadacke i da cesto prelaze 200 poena u mecu a i da su im medjusobni takvi jer u 10 meceva nijedna nije bila ispod 200 poena odlucio sam se za over 200,5 gde se racunaju i produzeci ako ih bude

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...