Jump to content
Sign in to follow this  
HaRe!

26.12.2012.

Recommended Posts

03:00, Denver Nuggets - Los Angeles Lakers, tip: Lakers +6.5, @1.55, 5/10, bet365Kao da Lakersi ulaze u dobru seriju. Rezultatski je to više nego očito, jer su uvezali pet pobjeda u nizu, a najvažnija je sigurno bila sinoćnja pobjeda protiv Knicksa u Staples Centru rezultatom 100:94. Lakersi su u kompletnom sastavu zaista dobro igrali i na kraju zasluženo slavili. Nash i Gasol su ovoj ekipi dali još jači karakter, posebno je to došlo do izražaja sinoć. Denver Nuggetsi su trenutno na 8. poziciji Zapada sa omjerom 15-14, za razliku od Lakersa koji imaju manje pobjedu. Međutim, Denver je po nečemu prvi na Zapadu, to su utakmice na domaćem terenu gdje imaju odličan omjer 8-1, jedini poraz su zabilježili od aktuelnog prvaka Miamija. Favoriti su i večeras protiv zahuktalih Lakersa, ali ja smatram da to neće ići baš tako lahko. Ove dvije ekipe su već odigrale jedan susret ove sezone, a pobjednici su bili Lakersi rezultatom 122:103. Nuggetsi će se sigurno htjeti revanširati Kobeu i društvu za ovaj poraz, međutim mislim da se to neće dogoditi tj. da Lakersi neće biti poraženi sa sedam ili više koševa razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:00, Minnesota Timberwolves - Houston Rockets, tip: Minnesota -2.5, @1.54, 5/10, bet365Večeras se za Minnesotu vraća Kevin Love koji nije igrao prošlu utakmicu u New Yorku protiv Knicksa. Bit će to veliko pojačanje za Wolvese, a i tako oslabljeni uspjeli su dosta namučiti Mela i društvo, čak su bili veoma blizu pobjede, ali Anthony je na kraju meč uzeo u svoje ruke i riješio ga. Večeras Minnesotu gostuje znatno slabija ekipa od New Yorka, oni nisu igrali od nedjelje, tako da su malo svježiji od Rocketsa, ma koliko god to nevažno bilo, ja mislim da to zna nekad prevagnuti, pa makar se radilo i o NBA-u. Sinoć je Houston pomeo Bullse u Chicagu sa 23 koša razlike, postigavši čak 120 poena. Harden, Lin i Asik su predvodili Houstin postigavši više od polovine koševa svoje ekipe. Harden je vođa ovog tima, on vjerovatno postiže standardan broj poena u svakom meču, Lin je malo nestabilniji i više je sklon oscilacijama, dok je Asik sinoć odigrao jedan od najboljih mečeva sezone i sumnjam da će večeras biti i blizu sinoćnjeg nivoa, jer je ekipa Minnesote pod košem veoma jaka predvođena Pekovićem i Loveom. Tu bi možda mogla biti i glavna prednost večerašnjeg meča, u kojem ja očekujem da domaćini slave sa minimalno tri koša razlike. Igraju na svom terenu gdje imaju skor 8-3, dosta su bolji nego u gostima i očekujem da ne bude iznenađenja večeras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:05, Miami Heat (-9,5)-Charlotte Bobcats,  tip H1 @ 1.962, Pinnacle, 8/10U vreme kada je ponuda fudbala sla morao sam da se prebacim na NBA posto NHl nema zbog strajka i moram reci da mi solidno ide samo me mrzi da pisem analize Mec se igra u Charlotu ali po obicaju vecina kladionica pise par kontra pa ga i ja pisem kako je u Pinnacleu.Sharlot je 13- ti na istoku sa ucinkom 27  7  20  2599:2836  0.259a nalaze se u seriji od 5 poraza na svom terenu imaju ucinak 15  5  10  1469:1534  0.333Oni u timu nemaju nekih zvezda, najbolji strelci su Kemba Walker sa 18.3 poena, rezervista Sessions daje 14.6 poen, Gordon daje 12.8 poena, .Mullens pod kosem daje 11.6 poena i ima 7.8 skokova, novajlija  Michael Kidd-Gilchrist daje 11 poena i ima 6.3 skokovaVeceras kao i ranije nece igrati Tyrus Thomas,a dosta ce faliti Byron Mullens i Ben Gordon koji je pod znakom pitanja,i velikaje mogucnost da nece igrati.Miami Heat je prvi na istoku sa ucinkom  25  19  6  2587:2434  0.76a u gostima imaju 9  5  4  884:895  0.556u zadnjih 5 meceva imaju 5 pobeda a u prosloom kolu su u derbiju pobedili jaku oklahomu i time jasno istakli kandidaturu za finale play offa.oni imaju u timu nekoliko vrelikih NBA zvezda poput Prvog strelca Jamesa sa 25.5 poena,uz to ima i 8.5 skokova,6.9 asistencija zatim Wade daje 19.8 poena,i ima4 skoka i 4.5 asistencija, .Bosh daje 17.9 poena i ima 7.8 skokova, Allen daje 11.7 poena i ima 3.2 skoka...Vecinu pobeda ostvaruju ubedljivo  ove sezone su igrali jednom i pobedio je Miami sa 6 razlike dok su prosle sezone4 dvaput pobedili ubedljivo saq preko 20 razlike dok je jedan mec bio samo 1 razlike, sve u svemu ocekujem ubedljivu pobedu Miamija koji je u mnogo boljoj formi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...