Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

05.01.2013.

Recommended Posts

17:00 Szolniki Olaj - Široki, Double Result, tip: Szolniki Olaj / Szolniki Olaj @ 1.86, bet365, 10/10Nakon novogodišnjih praznika nastavlja se takmičenje u regionalnoj ABA ligi, a mađarski Szolniki će da ugosti ekipu Širokog Brijega. Riječ je o derbiju sa začelja tabele ali ja prednost dajem domaćem timu zbog bolje forme i zbog činjenice da je Široki oslabljen odlaskom Planinića u Maccabi i da ove sezone u gostima Široki ima omjer od 0 pobjeda i 7 poraza. Obje ekipe nakon 15 odigranih kola imaju omjer od 4 pobjede i 11 poraza samo je razlika to što je Široki u nizu od pet poraza zaredom dok je Szolniki se probudio nakon lošeg starta sezone i sada imaju mini niz od dvije pobjede zaredom kod kuće a savladali su najjaču ekipu lige Partizan sa 70-68 i ekipu Krke sa 72-69. Široki je sada oslabljen sa odlaskom odličnog Darka Planinića u Maccabi iz Tel Aviva i njegovu prazninu pokušaće da popune sa novim organizatorom igre, a riječ je o 24-godišnjem Johnathonu Jonesu iz USA koji ej nastupao u Slovačkoj i Frankfurtu gdje je imao slab učinak. Široki je isto tako napustio trener Ivan Velić a pokušaće ga zamjeniti ex igrač Širokog, Damir Vujanović, koji osim Jonesa ima i još jednog novog igrača, Rashuana Damiera Freemana koji je prije nastupao za francuski Nantierre. Szolniki koji je 4 puta osvajao titulu prvaka Mađarske i koji je solidno igrao u EuroChallenge Cupu ove sezone (zajedno sa njemačkim Oldenburgom prošli dalje) je otpustio Calvina Wastona a doveo crnogorskog reprezentativca Seada Šehovića i amerikanca Rashada Bella. Szolniki je ove sezone sve 4 pobjede ostvario na svom terenu te je tako savladao Cibonu, Split, Partizan i Krku dok je i Široki na svojoj Pecari upisao sve 4 pobjede nad ekipama Split, Zadar, Krka i upravo Szolniki-em. Taj meč na Pecari je tek nakon produžetaka pripao Širokom sa 102-101. Sada vjerujem da će slaviti Szolniki s tim da će voditi i na poluvremenu utakmice.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Morton Bader over 13.5 1.85 4/10Bader je glavni igrač loših Mađara. Trenutno ne igra u formi s početka prvenstva, al dobro. U Širokom je današnjem protivniku zabio 40 koševa uz 13 skokova. Usto, Širokom više nema prvog centra i glavnog igrača Planinića. Drugi centar im je ogromni, ali ipak nezgrapni i nespretni, Rikić, pa mislim da će Bader to iskoristiti.Szolnok igra puno bolje u svojoj dvorani, pa tako i Bader, i mislim da će pribacit ovih 13.5 koševa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I naravno, single na over koševa Cedevitinog protivnika, a to je danas Split.70.5 je granica u PSK, to ću sad otić uplatit za nekih 4-5/10.Split ima nekih ozljedica, al nema veze, Cedevitina (ne)obrana i run and gun igra s napadom od 10 sekundi dopušta protivnicima ogroman broj poena, pa mislim da će tako biti i sa Splićanima, koji su očajni na gostovanjima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Union Olimpija-Crvena Zvezda(-7.5) tip:H2, Kvota:3.35, Kladionica:Hrvatska lutrija, Ulog:4/10Pomalo i navijacki tip,ali sta da se radi,ja sam toliko uveren u snagu ovog Zvezdinog tima da jednostavno ne vidim nekoga ko bi mogao da zaustavi ove godine Zvezdu u nameri da osvoji ABA ligu... Jednostavno tim koji je odlicno pokriven na svim pozicijama...Kad smo svi pomislili da je ovo tim kojem ne treba vise niko da bi ova sezona bila fantasticna uprava nas je iznenadila dovodjenjem francuskog reprezentativnog centra Traorea koji je pojacao ionako fantasticnu konkurenciju pod obrucem...Vec sam ranije pisao o ostatku tima pa ne bi da se ponavljam...Po mom misljenju imamo fantastican tim koji u ABA ligi moze da izgubi jedino kada ima los dan...Na drugoj strani Olimpija je zavrsila svoj nastup u Evroligi i sad se mogu skoncentrisati na jurnjavu za F4 u ABA ligi,ali koliko se meni cini oni uopste nisu ozbiljni u toj nameri...Pre svega ovo mislim jer su nakon otpustanja americkog Dominika Vatersona odlucili da nece dovoditi zamenu vec da ce resenje traziti u svojim redovima...Misljenja sam da ga nece naci na taj nacin,ali to je vec njihova stvar...Najverovatnije da ce organizacija igre biti poverena iskusnom Fincu i povratniku u redove Olimpije Temu Raniki,a verovatno ce vecu sansu dobiti i mladi Luka Rupnik...Temu igra ispodprosecnu sezonu dok je Rupnik zaista previse neiskusan za ovu ligu...Nisu to adekvatna resenja...Olimpija ce i veceras da igra kao i u dosadasnjem delu prvenstva neku pomalo divlju kosarku sa mnogo suteva za tri poena,pa ako prorade Prepelic,Blazic i Salin i jest dobro...Ne,jednostavno ova Olimpija nema snagu da se nosi sa najjacim timovima ABA lige,a Zvezda je definitivno jedan od tri najjaca tima u toj ligi i zato veceras ocekujem da lagano zabiljezimo jos jednu pobedu u nizu,a uzimam malo veci hendi jer verujem da ga lagano mozemo prebaciti...Tradicija nije na nasoj strani,ali ruku na srce u prethodnim sezonama nismo imali ni blizu dobru ekipu kao ove godine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 

78,5/Partizan(Partizan-Cibona)
Tip: manje od 78,5 koševa
Koef: 1,85
HL

Share this post


Link to post
Share on other sites
PartiBeo(pk)-Cibona Zagreb  Tiop  1/1 Pol/kraj  ,@1.50,SS

I pored velikih muka i problema od svojih  (ne )navijaca.Partizan  je uspeo da pobedi:

 

74-68 (40 -36) :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...