Jump to content
Sign in to follow this  
Petar91

09.01.2013

Recommended Posts

19:30,  BBC Bayreuth - Bonn, manje od 162.5 koseva @ 1.87, expekt, 7/10Njemacka prva liga, utakmica 18 kola izmedu dvije ekipe sa sredine ljestvice, 11.og Bonna i BBC Bayreutha koji je tocno mjesto ispod njih, 12. ...ali i sa utakmicom manje. E sad, pobjednika mi je tesko odrediti u ovoj utakmici, ali zato cu odigrati nesto sto mi se cini izvjesno, a to je granica koseva tj. da ce biti manje od 162.5 koseva na ovoj utakmici. Granica je dosta visoka, u prosjeku bi obje ekipe trebale dati jedno 80ak koseva da je probiju. BBC Bayreuth na svom terenu ima devet odigranih utakmica (omjer 5-4-), a broj koseva koji pada na tim utakmicama je 156,2 kosa, a oni daju u prosjeku 78,4 koseva. Ipak u zadnje vrijeme nisu nesto u formi - u zadnjih sest kola biljeze jednu super pobjedu protiv Albe 90:65, ali i pet poraza gdje su postizali redom 59, 65, 69, 59 i 74 kosa. Kao sto vidimo u zadnje vrijeme rijetko idu preko 65 koseva, a rekli smo da bi ovdje morali preko 80 da bi ova granica bila probijena. Sa druge strane njihov protivnik Bonn ima 3 pobjede i 3 poraza u zadnjih sest nastupa (tu sam uracunao i pobjedu u eurochallenge kupu protiv slabasne Armie). Oni su postizali redom 72, 78, 94, 103, i 90 koseva. Kao sto vidimo oni ipak znaju bit efikasni i preci 80 koseva, ali mislim da bi gostovanje trebalo napravit svoje i da i oni ovdje ne budu na razini na kojoj znaju biti. Inace Bonn u gostima postize u prosjeku 84,8 koseva (u sedam odigranih gostujucih utakmica). Sto se tice h2h omjera - reci cu njihove zadnje dvije utakmice od prosle godine - u prvoj je slavio Bonn sa 90:62 (znaci 152 kosa) ,a u drugoj je slavio BBC Bayreuth sa 70:78 (znaci 148 koseva). Dakle, i h2h tradicija je takva da ne probijaju ovu granicu od cak 162.5 koseva. Zbog svega navedenog idem na ovu opciju da ce biti under. Sretno ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport
 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Zagreb(h+10,5)-Cibona
Tip para: 2
Tečaj: 1.700

 

:uredu:   76-87

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
19:45 Galatasaray - Unics Kazan (+8.5), tip: 2 @ 1.56, bet365, 8/10 
 
Večeras se u Istanbulu sastaju domaći Galatasaray i ruski Unic Kazan u prvom meču grupe L, top 16 faze EuroCupa. Osim ove dvije ekipe tu su još i njemački Ulm i beogradska Crvena Zvezda a dvije najbolje ekipe idu dalje a po mnogima to su baš Galatasaray i Unics. 
 
Galatasaray je sa omjerom od 11-3 trenutno peta ekipa turske lige, uz koš razliku od +181. Kod kuće u domaćem prvenstvu imaju omjer od 8-0 i +129 koševa. U EuroCupu su takmičenje započeli u grupi E gdje su imali omjer 4-2, te bili durgi na tabeli iza još jednog ruskog kluba, Lokomotiva iz Kubana a isred ukrajinskog Donetska i poljskog Trefl Sopota. I u EuroCupu imaju kod kuće 100% učinak i 3 pobjede dok su dva poraza doživjeli na gostovanjima kod Kubana i Donetska. Kod kuće su savladali Donetsk 72-68, Kuban 76-52 i Trefl Sopot sa 103-82. Galatasaray se tokom pauze pojačao sa Carlosom Arroyom. Obje ekipe imaju duboke rostere i široku klupu sa kvalitetnim igračima poput Jake Lakovića, Endera Arslaana, Erwina Dudleya i Furkana Aldemira u Galatasarayu ili Vladimira Veremeenka, Kelly-a McCarthy-a i Kostasa Kaimakoglou-a u Kazanu. 
 
Sa druge strane Unics igra ove sezone rusku ligu, VTB ligu i EuroCup i u odličnoj su seriji jer imaju 5 pobjeda u nizu i u zadnjih 13 mečeva imaju samo 2 poraza. U EuroCupu su bili prvi u grupi F sa omjerom 5-1 ispred ekipa poljske Zielone Gore, belgijskog Oostende-a i Panioniosa. Inače ruske ekipe odlično igraju EuroCup ove godine, ima ukupno 4 i sve 4 su osvojile prva mjesta u sovjim grupama što dovoljno govori o jačini ruske lige gdje je Unics bitan faktor.
 
Unics je u prednost i zbog tradicije, naime sastajao se 4 puta sa Galatasarayom i sva 4 meča su pripala Unicsu sa 85-79 i 92-89 (2012) i 68-64 i 72-61 (2011) godine. Na zadnjih 6 gostovanja Unics je upisao 6 pobjeda i tako da vjerujem da će i večeras pružiti odličnu partiju i ne vjerujem da će izgubiti sa 9 i više koševa razlike. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Spartak St.Petersburg - Lokomotiv Kuban, tip: Lokomotiv Kuban +6.5, @1.49, 5/10, bet365Glavni razlog zašto igram da gosti neće izgubiti sa 7 ili više koševa razlike je ta što je domaći Spartak iz St. Petersburga ostao bez Patricka Beverlya koji je otišao u NBA potpisavši za Houston Rocketse, a ovi su ga odmah proslijedili u razvojnu ligu u ekipu Rio Grande Valley Vipers. Njegovim odlaskom se otvorila veća mogućnost za angažman Wrighta i Strelnieksa, a obojica su to veoma dobro iskoristila protiv Lietuvos Rytasa gdje je Spartak taj meč pobijedio. Ipak, odlazak Beverlya će se sigurno ubrzo odraziti na ekipu, jer se zaista radi o veoma kvalitetnom igraču. Gosti iz Kubana ulažu mnogo novca u ekipu koja ne izgleda nimalo loše. Prvu petorku čine dva bivša igrača Panathinaikosa, Nick Kalathes i Aleks Marić, dva Amerikanca su tu Derrick Brown i Jimmy Baron, a prvu petorku zatvara Litvanac Jasaitis. Na klupi također ima nekoliko respektabilnih igrača za evropske okvire, Rusi Savrashenko i Bykov te Litvanac Kalnietis. Ove ekipe su već odigrale jednu utakmicu ove sezone, a slavio je Spartak na svom terenu rezultatom 74:70. Mišljenja sam da bi se slična mogla utakmica odigrati i danas, gosti nisu nimalo naivna ekipa i smatram da neće izgubiti sa sedam ili više koševa razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30, Ulm - Crvena Zvezda, tip: manje od 173.5 poena, @1.41, 5/10, bet365Mislim da je ovo prevelika granica da bi je probila ova večerašnja dva protivnika. Zvezda je odlično odigrala prvu fazu ovog takmičenja, doživjeli su poraz tek u zadnjem kolu u utakmici koja im uopšte nije bila bitna. Gledajući rezultate Ulm niti jednom u šest susreta prve faze nije prešao ovu granicu, dok je Zvezda to činila protiv Sasarija i u produžetku protiv Cajasola. Nadam se da večeras neće biti nekog produžetka kako bi ovaj tip prošao u regularnom dijelu, a utakmice kao protiv Sasarija Zvezda sigurno neće ponoviti, jer je to ekipa koja uopšte nije igrala odbranu tajko da veliki broj poena i ne čudi. Ulm nije nimalo naivna ekipa, ove godine u Njemačkoj jedino su znatno lošiji od Brosea koji je prvi dok su i dalje u igri za drugo mjesto koje su osvojili prošle sezone. Što se tiče Zvezde, ona nije dovela Ali Traorea kao što je bilo najavljivano, jer su crveno-bijeli odustali od angažmana francuskog reprezentativca, jer nisu bili zadovoljni liječničkim nalazima. Sigurno je da će trebati dovesti još jednog igrača, jer će ovaj mjesec biti paklen tako da će trebati širine i svježine. Ulm kada igra na mali broj peona pobjeđuje tak da će jakom odbranom pokušati što boljeminimalizirati Zvezdin napadački učinak koji je ove sezone veoma dobar. Dakle, tip manje od 173,5 poena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...